SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

11 Kasım 2023 Cumartesi - 12:39




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN’A TAZİYE ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde babası Hilmi Babacan’ı yitiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’a taziye ziyaretinde bulundu.
 
ÖZGÜR ÖZEL: "DEĞERLİ BABASI HİLMİ BABACAN'I KAYBEDEN DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN'A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDUM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen günlerde babasını kaybeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Özel, ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından bu akşam şu mesajı paylaştı: "Değerli babası Hilmi Babacan'ı kaybeden Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a taziye ziyaretinde bulundum."
 
YARGITAY’DAN YENİ AÇIKLAMA: “YÜKSEK YARGI KURUMLARININ SAYGINLIĞINI ZEDELEYEN VE ELEŞTİRİ SINIRLARINI AŞAN HAKSIZ TEPKİLER ÜZÜNTÜYLE KARŞILANMAKTADIR”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM tarafından Can Atalay için verilen hak ihlali kararının uygulanmaması yönünde verdiği karar ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması tartışılmaya devam ediyor. İkinci bir açıklama yapan Yargıtay: "Anayasa Mahkemesinin uygulamalarının doğurduğu hukuki sonuçlar gözetilmeksizin, bir yüksek mahkeme olan Yargıtay ve Yargıtay 3. Ceza Dairesinin yargısal görev ve yetkisi kapsamında verdiği kararlara yönelik yüksek yargı kurumlarının saygınlığını zedeleyen ve eleştiri sınırlarını aşan haksız tepkiler üzüntüyle karşılanmaktadır."
 
YARGITAY: TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN KORUNMASI TÜM YARGI ORGANLARININ GÖREVİ

Yargıtay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Temel hak ve özgürlüklerin korunması, yalnızca Anayasa Mahkemesinin değil, tüm yargı organlarının görevidir." denildi.
 
ERDOĞAN'DAN "YARGITAY-AYM" KRİZİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA: BİZ BU TARTIŞMADA TARAF DEĞİL HAKEM KONUMUNDAYIZ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'a "hak ihlali" kararını veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili, "Biz tartışmada taraf değil hakem konumundayız" dedi. "
 
ERDOĞAN KONUŞTU, YARGITAY’A DESTEK VERDİ: “AYM, YANLIŞLARI ARKA ARKAYA YAPAR HALE GELDİ. BU BİZİ ÜZMEKTEDİR. YARGITAY’IN ALDIĞI KARAR ASLA BİR KENARA ATILAMAZ, İTİLEMEZ.”

Özbekistan dönüşü uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay-Anayasa Mahkemesi tartışmasında Yargıtay’a açık destek verdi, partisinden AYM’ye destek verenleri eleştirdi: Her şeyden önce Yargıtay'ın bir yüksek mahkeme olduğunu herhalde kimse inkar edemez. Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. “
 
AKŞENER: YARGITAY 3. DAİRESİ’NİN KARARI, KAYNAĞINI ANAYASA’DAN ALMAYAN BİR DEVLET YETKİSİDİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Şüphesiz ki, Anayasa tarafından Anayasa Mahkemesi’ne verilmiş görev ve yetkiyi ortadan kaldıran Yargıtay 3. Dairesi’nin kararı, kaynağını Anayasa’dan almayan bir devlet yetkisidir. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının uygulanamaz ve Anayasa Mahkemesi’nin görevini yapamaz hâle gelmesi gibi bir sonuçla karşı karşıya olduğumuz açıktır. Dolayısıyla son durum aslında bir Anayasa/Devlet krizi niteliğindedir.” açıklamasını yaptı.
 
CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “CUMHURBAŞKANI ATEŞLE OYNUYOR. KENDİ GÜCÜNÜ VE YETKİSİNİ ALDIĞI BU ANAYASANIN BİR MADDESİNE 'YOK' DİYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı ateşle oynuyor. Kendi gücünü ve yetkisini aldığı bu Anayasanın bir maddesine yok diyor. Darbe girişiminin başında kendisi. Biz bu darbe girişimine direniyoruz… Biz bu darbe girişiminin karşısında var gücümüzle direneceğiz. Sakın bu meseleyi, basit bir mesele olarak görmesinler. Sakın ha sakın Tayyip Erdoğan, meydanı boş sanmasın” açıklamasını yaptı.
 
ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: “SEN BİR DARBECİSİN, BU DA BİR DARBE GİRİŞİMİ”

Türkiye Barolar Birliği’nin organize ettiği Yargıtay önüne yürüyüş eylemine katılan CHP lideri Özgür Özel: “Erdoğan'ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma olduğu anlaşılıyor”, “Sen Anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin, millet bu yetkiyi vermedi. Sen o yüzden darbecisin, bu bir darbe girişimidir.”
 
ÖZGÜR ÖZEL: YARGITAY’IN YAPTIĞININ HADSİZLİK OLDUĞUNU HERKES BİLMELİ; ANAYASA’YI YOK SAYMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Yargıtay Başkanlığı’nın, 3. Ceza Dairesi’ni destekleyen açıklamasını ‘hadsizlik’ olarak nitelendirerek, "Anayasa’yla yönetiliyorsak, bu meselede AYM’nin haklı olduğunu, Yargıtay’ın yaptığının ise hadsizlik olduğunu, Anayasa’ya bağlılık yemini eden herkes bilmelidir, söylemelidir. Bugün Anayasa’yı savunmak Türkiye’yi savunmaktır" dedi.
 
CEMİL ÇİÇEK, YARGITAY-AYM KRİZİNDE SAĞDUYUYA DAVET ETTİ, "TBMM'NİN ÜSTÜNLÜĞÜNE" VURGU YAPTI

Eski TBMM Başkanı, eski Adalet Bakanı ve şu anda da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek, Yargıtay'ın, TİP milletvekili Can Atalay hakkında "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyelerini sert sözlerle eleştirerek suç duyurusunda bulunması hakkında, “Türkiye’de sorunu çözecek olanlar sorunun baş kaynağı hale gelirse, bu ciddi sıkıntıları da beraberinde getirir" dedi. 
 
ÇELİK'TEN ÖZEL'E TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştirerek, "CHP'de koltukta kim oturursa otursun, mutfakta Yassıada zihniyeti var" ifadelerini kullandı
 
İYİ PARTİ'DEN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU: ANAYASA MAHKEMESİ'NİN İTİBARI ZEDELENMEYE ÇALIŞILIYOR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, "Adeta anayasayı çiğniyormuşçasına açıklamalar yapılarak Anayasa Mahkemesi'nin itibarı zedelenmeye ve son kale olarak düşündüğümüz Anayasa Mahkemesi'nin de hukuk güvenliği açısından bu güvenilirliğini kaybetmesine çalışılmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz, İYİ Parti olarak bununla ilgili nasıl bir yasal süreç işletilmesi gerekiyorsa hepsini yapacağız. Buradan da Hakimler ve Savcılar Kurulu'na giderek 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
 
MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER, YARGITAY TARTIŞMASINDA "HÜKMÜ" AÇIKLADI: ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ YA KAPATACAĞIZ YA DA YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. İzzet Ulvi Yönter, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin defalarca vurguladığı "AYM kapatılsın" ifadelerini, Yargıtay'ın suç duyurusunun ardından çıkan tartışmada yineleyerek, "Sayın Genel Başkanımız hüküm cümlesini vermişti zaten. Anayasa Mahkemesi'ni ya kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağız" dedi.
 
HAŞİM KILIÇ: “YARGITAY BU KARARIYLA HEM TBMM’NİN HEM DE AYM’NİN YETKİ ALANINA MÜDAHALE EDEREK HADDİNİ AŞMIŞTIR”

Eski Anayasa Başkanı Haşim Kılıç'tan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM ile ilgili kararına ve AYM üyeleri ile ilgili suç duyurusuna tepki: "Anayasa Mahkemeleri üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını “Akıl tutulması” olarak niteliyorum. Mahkemenin çoğunluğunu hedef alan suç duyurularının yasal olarak uygulama kabiliyeti yoktur. Abesle iştigaldir. Umarım Yargıtay Başsavcılığı böyle bir duyuruyu hayata geçirmez. Yargıtay Ceza Dairesinin kararının altında “birikmiş bir öfkenin” varlığı kendini açıkça hissettiriyor. Dünyanın her yerinde AYM’ler ile diğer mahkemeler arasında bireysel başvuru davalarında bu tür anlaşmazlıklar ve çatışmalar olagelmektedir. Bu kurumlar konuşarak diyalog kurarak sorunlarını çözmektedir. Sükûnetle olayları tartışarak çözüm bulmak zor değildir.”
 
TCK’YI HAZIRLAYAN PROF. İZZET ÖZGENÇ’TEN ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP: “ÇEVRENİZDE TUTTUĞUNUZ ‘HUKUKÇU’ GEÇİNEN ÇAKALLAR YÜZÜNDEN…”

2005’de yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’nu hazırlayan iki isimden biri olan Prof. İzzet Özgenç, Erdoğan’a açık mektup yazdı: “Bu mektubu size, uzun yıllar Hukuk alanında danışmanlığınızı yapan bir kişi olarak kaleme alıyorum. Anlaşılan o ki, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararı, Yargıtay Başkanlığı postunda oturan kişinin yanı sıra, sizlerin de bilgisi dahilinde verilmiştir. Etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz ‘hukukçu’ geçinen çakallar yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır. Ancak, Hukuka geri dönülmesi dışında hiçbir beklentisi olmayan bir kardeşiniz olarak, bir üyesi olduğum toplumumuzun Hukuk alanındaki geleceğiyle ilgili endişelerim dolayısıyla, sizi Anayasanın Cumhurbaşkanına yüklediği ‘Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin etme’ görevini (m. 104, f. 2) yerine getirmeye davet ediyorum”
 
ANITKABİR'DE DİKKAT ÇEKEN ANLAR: DEVLET BAHÇELİ VE MERAL AKŞENER YAN YANA

Anıtkabir'deki 10 Kasım törenlerinde MHP lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in konuşması dikkat çekti. Akşener'in konuşmasının bir bölümünde basın mensupları görüntü alırken ağzını eliyle kapatması dikkat çekti.
 
OSMAN KAVALA'DAN, KENDİSİNİ "SOROSÇUDUR, CASUSTUR" SÖZLERİYLE HEDEF ALAN BAHÇELİ'YE YANIT

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala, kendisi hakkında, "Sorosçudur, casustur, suçludur ve cezasını çekecektir" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.
 
SEZGİN TANRIKULU ADALET NÖBETİNDEN SESLENDİ: ANAYASA'YA KARŞI BU DARBEYİ MUTLAKA BOŞA ÇIKARACAĞIZ

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bu darbe girişiminin amacı Can Atalay'ın dokunulmazlığından çok daha ötedir, Yargı içerisinde öteden beri çeşitli organizasyonlar var, suç örgütleriyle ilişkili olan yargı mensupları var. Onlar içerisinden bu kararla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisine verilen mesaj da var: 'Biz sizi iktidarda tuttuk, iktidarınızı bize borçlusunuz, dolayısıyla bizim içimizdeki unsurlara gelemezsiniz. Eğer gelirseniz böyle Anayasa krizi de, devlet krizi de çıkartırız. Ama biz CHP olarak bu Anayasa'yı koruyacağız. Halkımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Anayasa'ya karşı bu darbeyi mutlaka boşa çıkaracağız" dedi.
 
İYİ PARTİ'DE İKİ AYRILIK: DURMUŞ YILMAZ VE BAHADIR ERDEM İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'de Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem partiden istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyururken; Bahadır Erdem, yaptığı açıklamada, tüm illerde ayrı aday ile yerel seçime girme kararını eleştirdi.
 
ÜMİT ÖZLALE'DEN İSTİFA EDEN BAHADIR ERDEM'E: MAKAMLAR GEÇİCİ, DOSTLUK BAKİ; BEN SENDEN RAZIYIM

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti'nin yerel seçimlere ayrı girme stratejisini eleştirerek istifa etti. Partinin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, "Makamlar geçici dostluk baki... Ben senden razıyım" dedi.
 
KURAKLIK ARTIYOR: ÇANAKKALE'DE SU KULLANIMINA YÖNELİK KISITLAMALAR 31 ARALIK'A UZATILDI

Çanakkale'de kuraklık nedeniyle su kullanımına yönelik kısıtlamalar 31 Aralık'a uzatıldı. Buna göre, daha önce alınan tasarruf tedbirleri yılbaşına kadar uygulanmaya devam edecek.
 
BAKAN ÖZHASEKİ: TÜRKİYE GENELİNDE YAKLAŞIK 6 MİLYON BAĞIMSIZ BÖLÜM RİSK ALTINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon bağımsız bölüm risk altında. 2012'den bugüne kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık" dedi. 
 
ÖZHASEKİ, "İLK SAATLERDEN İTİBAREN HÜKÜMET VE BAKANLAR ORADAYDI; BAZI BELEDİYELER DEPREM TURİSTİ GİBİ SELFİE ÇEKTİLER" DEDİ, KOMİSYON KARIŞTI

Komisyonda Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuşan Bakan Özhaseki, "İlk saatlerden itibaren bütün hükûmet ayaktaydı, bakanlar oradaydı. En büyük belediyelerimizi Hatay'a gönderdik. Orada birçok CHP'li belediye de vardı ama nüfusu milyonları aşmış bazı belediyeler var ki deprem turisti gibi geldiler, görüntü verdiler, selfie çektiler, bırakıp gittiler" dedi.
 
AKP'DEN "YEREL SEÇİM" AÇIKLAMASI: 3 DÖNEM KURALI UYGULANACAK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimde olduğu gibi 3 dönem kuralını uygulayacaklarını belirterek, "Çok nadiren de olsa bazı istisnaların olabileceğine dönük ipucu sahibiyim." dedi.
 
RTÜK'TEN DW TÜRKÇE'NİN ALTERNATİF İNTERNET ADRESLERİ İÇİN 72 SAAT SÜRE

Radyo Televizyon Üst Kurulu, DW Türkçe'ye 1 Temmuz 2022 tarihinde erişime engellendikten sonra alternatif olarak kullanmaya başladığı dwturkce.com ve inspiredminds.de/tr adresleri için lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

DÜNYA BANKASI'DAN TÜRK ŞİRKETLERE 155 MİLYON DOLAR KREDİ

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’deki şirketlerin yeşil dönüşümünü desteklemek ve Türkiye’nin sermaye piyasalarındaki iklim finansmanını arttırmak için 155 milyon dolar tutarında krediyi onayladı.
 
SANAYİDE AYLIK DARALMA SERİSİ SÜRÜYOR

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, sanayi üretimi Eylül'de aylık yüzde 0,1 gerilerken, yıllık sanayi üretimi büyümesi yüzde 4 olarak gerçekleşti.
 
BDDK'DAN DOLANDIRICILIK UYARISI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son günlerde kendilerine ulaşan "dolandırıcılık girişimi" şikayetleri sebebiyle vatandaşlara uyarıda bulundu.
 
İNŞAAT MALİYETLERİ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre inşaat maliyet endeksi, Eylül'de aylık bazda yüzde 2,46, yıllık bazda yüzde 67,93 artış gösterdi. Aylık bazda malzeme endeksi yüzde 3,39, işçilik endeksi yüzde 0,3 arttı. Yıllık bazda malzeme endeksi yüzde 54,15, işçilik endeksi yüzde 114,05 artış gösterdi.
 
BANKACILIK DEVİNDEN LİRA TAHMİNİ: DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDECEK

İsviçreli bankacılık devi UBS, Türk Lirası'nın değer kaybetmeyi sürdürmesini, para politikasında 2024 yılının ikinci yarısında gevşeme görmeyi beklediğini açıkladı.
 
TÜİK, İŞSİZLİK VERİLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, eylülde bir önceki aya göre 0,1 puan azalışla yüzde 9,1'e düştü.
 
MEVDUAT FAİZLERİNDE KESKİN YÜKSELİŞ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre mevduatların ağırlıklı bölümünü oluşturan 3 aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama faiz 2,78 puan artışla yüzde 44,50 seviyesine geldi.
 
EMEKLİLERE 5 BİN LİRALIK ÖDEMENİN TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarındaki tek seferlik ikramiye ödemelerine 11 Kasım itibarıyla başlanacak. SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım'da, Bağ-Kur 14 Kasım'da yapılacak.
 
BU YILIN İLK ALTI AYINDA, FATURASINI ÖDEYEMEYEN 41 BİN KİŞİNİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verilerine göre, seçim dönemine gelen bu yılın ilk 6 ayında, 41 bin 64 yoksul vatandaşın elektriği, borcundan dolayı kesildi. 26 bin esnaf ile tarımsal sulama yapan 2 bin 700 çiftçinin elektriği de borcundan dolayı kapatıldı.
 
EKMEĞE ZAM KARARI SONRASI İSTANBUL HALK EKMEK'TEN AÇIKLAMA

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, sosyal medya hesabından bu akşam yaptığı açıklamayla halk ekmeğe zam yapmayarak 5 TL'den satmaya devam edeceklerini açıkladı.
 
KOÇ HOLDİNG, BATARYA FABRİKASI YATIRIMINDAN VAZGEÇTİ

Koç Holding, Ford batarya hücre yatırımının iptal edildiğini duyurdu. KAP'a konu hakkında yapılan açıklamada, batarya yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığı ve niyet mektubunun feshedildiği belirtildi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

STOLTENBERG: ERDOĞAN'IN HAMAS'A YAKLAŞIMI NATO İÇİN SORUN DEĞİL

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hamas'a olan yaklaşımının ittifak için bir sorun oluşturmadığını" söyledi.
 
BİDEN GAZZE'DE ATEŞKESİN "MÜMKÜN OLMADIĞINI" SÖYLEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de ateşkes sağlanmasının "mümkün olmadığını" belirtti.
 
İSRAİLLİ HAHAM: İNSANLARLA UĞRAŞIYOR OLSAYDIK GAZZE’YE İNSANİ YARDIM GÖNDERİRDİK AMA HAYVANLARLA UĞRAŞIYORUZ

İsrailli haham ve siyasi lider Meir Mazuz, İsrail’in ablukası ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılmasına karşı çıkarak, “İnsanlarla uğraşıyor olsaydık Gazze’ye insani yardım gönderirdik ama hayvanlarla uğraşıyoruz” dedi.
 
İSRAİL, 24 SAATTE GAZZE'DE 6 HASTANEYİ HEDEF ALDI; ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK ONLARCA İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı hastaneleri de hedef almaya devam ediyor. Son 24 saat içinde Şifa Hastanesi, Endonezya Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, Rantisi Çocuk Hastanesi, El-Avde Çocuk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi'ne ya da çevrelerine şiddetli saldırılar düzenlendi.
 
GAZZE’NİN EN UZUN GECESİ: İSRAİL KARADAN VE HAVADAN GAZZE’Yİ VURUYOR. EL ŞİFA HASTANESİ HEDEFTE

İsrail ordusu, Gazze'nin en büyük sağlık kompleksi olan El Şifa hastanesi çevresini vuruyor. Sağlık yetkilileri, polikliniklerin ve doğumhanenin hasar gördüğü saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını söylüyor. İsrail tankları, el-Rantisi Hastanesi, el-Nasır Hastanesi ve göz ve akıl sağlığı hastaneleri olmak üzere dört hastaneyi ve kuzeydeki Endonezya Hastanesi’ni de abluka altına aldı. Hastanelerin elektriği kesildi. Binlerce insan güneye göç ediyor. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) sözcüsü: "Yeryüzündeki bir cehennem varsa, adı Gazze’nin kuzeyi”
 
"BEBEKLER, KADINLAR, YAŞLILAR BOMBALANIP ÖLDÜRÜLÜYOR" DİYEN MACRON, İSRAİL'İ SİVİLLERİ BOMBALAMAYI DURDURMAYA ÇAĞIRDI: SUÇLU SİZ OLURSUNUZ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz" dedi.
 
İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İLE ARAP BİRLİĞİ'NİN GAZZE KONULU ZİRVELERİ, ORTAKLAŞA YAPILACAK

Suudi Arabistan, Gazze'deki gelişmeleri görüşmek üzere yapılacak Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvelerinin cumartesi günü Riyad'da tek bir zirvede birleştirileceğini duyurdu.
 
ERDOĞAN'DAN ABD DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN ZİYARETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA: BLİNKEN'IN EN BÜYÜK HATASI EN BAŞTA OLDU

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan,"ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in en büyük hatası en başta oldu. İsrail’e gittiğin zaman, 'Ben buraya ABD Dışişleri Bakanı olmanın yanında bir Yahudi olarak geldim' dersen bunun da bir karşılığı olur" dedi.
 
CNN: ORTA DOĞU'DAKİ ABD'Lİ DİPLOMATLAR BİDEN YÖNETİMİNİ İSRAİL TUTUMU KONUSUNDA UYARDI

ABD'li yayın kuruluşu CNN, Orta Doğu'da görev yapan ABD'li diplomatların, Joe Biden yönetimini, "İsrail'in Gazze'deki saldırıları konusunda ABD'nin tutumunun bölgede öfke yarattığına" ilişkin gizlice uyardığını yazdı.
 
İSRAİLLİ YETKİLİLER; REUTERS, AP, CNN VE NYT'NİN GAZZE MUHABİRLERİNİ HAMAS'IN 7 EKİM SALDIRISINI BİLMEKLE SUÇLUYOR

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Gazze'de serbest ya da Batılı yayın organlarıyla çalışan 4 gazeteciyi Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısını bilmekle suçladı. BBC'nin haberine göre; İsrail İletişim Bakanı Karhi; Reuters, AP, CNN ve New York Times'a "organizasyonunuzdaki bireyler... bu korkunç eylemler hakkında önceden bilgi sahibiydi" dedi.
 
ELON MUSK: EĞER GAZZE'DE BİRİNİN ÇOCUĞUNU ÖLDÜRÜRSENİZ, BİR İSRAİLLİYİ ÖLDÜRECEK EN AZ BİRKAÇ HAMAS ÜYESİ YARATMIŞ OLDUNUZ

AA'da yer alan habere göre, Fridman'ın sorularını yanıtlayan Musk, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Eğer tam anlamıyla herkese karşı soykırım yapmayacaksan, ki bu kabul edilebilir değil ve kimse için olmamalı, o zaman sonunda İsrail'den nefret edecek birçok kişiyi hayatta bırakacaksın." dedi. "Asıl sorunun, öldürülen her Hamas üyesinin yerine kaç tane yeni üyenin ortaya çıkacağı" olduğunu belirten Musk, "Eğer öldürdüğünüzden daha fazla yarattıysanız, başarısız oldunuz." diye konuştu.
 
TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ARASINDA İMZALANAN 'YAPI' ANLAŞMASI, RESMİ GAZETE'DE

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Kahramanmaraş'ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı ile ilgili iş birliği anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
ORTA DOĞU’DAKİ AMERİKALI DİPLOMATLAR BEYAZ SARAY’I UYARDI: ARAPLARIN GÜVENİNİ BİR NESİL KAYBETTİK

CNN'e ulaşan diplomatik telgraflara göre Arap dünyasındaki Amerikalı diplomatlar, ABD'nin İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtına verdiği desteğin "Arap kamuoyunun ABD'ye olan güvenini bir nesil boyunca kaybetmesine neden olduğu" konusunda Biden hükümetine uyarıda bulundu.

 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap