SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

13 Kasım 2023 Pazartesi - 10:19




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ERDOĞAN’DAN YARGI KRİZİ HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA: “BİREYSEL BAŞVURUYLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEMEYE GİTMEK ZOR BİR OLAY DEĞİL. BÜTÜN İŞ CUMHUR İTTİFAKI’NIN ALACAĞI KARARA BAĞLI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi için gittiği Riyad'dan dönüş uçağında gazetecilere konuştu: "Yargıtay Başkanı'yla zaten görüştük. Anayasa Mahkemesi Başkanı’yla da gerekmesi halinde görüşürüz. Görüşmemek diye bir şey söz konusu değil", "Bireysel başvuruyla ilgili yasal düzenlemeye gitmek zor bir olay değil. Bütün iş Cumhur İttifakı'nın alacağı karara bağlı, atacağı adıma bağlı. Fakat bireysel başvuruyu hallettikten sonra iş bitmez."
 
ÖZEL: GEÇİT VERMEYİZ

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı tanımadığını ve bunun sivil bir darbe olduğunu öne sürerek, "AYM'ye bireysel başvurunun önünü tıkayan Anayasa değişikliğine geçit vermeyiz" dedi.
 
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AYM YANITI: AKLINI BAŞINA ALSIN, BİZ BURADAYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’a seslendi. "Anayasa Mahkemesi’ni zayıflatacak bir anayasa değişikliğine geçit verecek bir göz yok." diyen Özel,  “Aklını başına alsın, biz buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi burada” ifadelerini kullandı
 
AKŞENER: BU BİR DEVLET KRİZİ; ÇOK TEHLİKELİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Bunu çok tehlikeli buluyoruz, bu bir devlet krizi. Sayın Erdoğan bir anayasa değişikliği için şayet böyle bir kavga üzerinden altyapı hazırlamakla ilgili adımlar atmışsa, onun bu konuda yol vermesi söz konusuysa bu çok tehlikeli" dedi.
 
ADALET BAKANI TUNÇ: ANAYASA MAHKEMESİ'NİN YARGILAMA USULLERİ VE YAPISI DEĞİŞEBİLİR

Yargıtay'ın, TİP milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yankıları sürerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan, "AYM’nin yargılama usulleri değişebilir" açıklaması geldi.
 
MHP'Lİ YILDIZ, YARGITAY'IN ATALAY KARARINI SAVUNDU: HAKKINDAKİ HÜKÜM KESİNLEŞMEMİŞ VE MUTLAK TERÖR SUÇU İŞLEMİŞ TÜM ŞÜPHELİLERE TBMM YOLU AÇILIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Dokunulmazlığın istisnasını düzenleyen Anayasanın 14. maddesi işlevsiz hale getiriliyor. Anayasa Mahkemesi, anayasanın 14. maddesinde milli güvenliğe aykırı fiillerin kanun koyucu tarafından belirlenmediği gerekçesiyle bu suçları işleyenlerin dokunulmazlıktan yararlanacağına karar veriyor" dedi.
 
ÖZEL, OSMANİYE'DE KONTEYNER KENT ZİYARET ETTİ: BU HIZLA GİDERLERSE DEĞİL BİR YIL BİRKAÇ YIL DAHA BU KONTEYNER HAYATI SÜREBİLİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye’de ziyaret ettiği bir konteyner kentte; “Burası çok büyük bir konteyner kent. Kış yaklaşıyor. Sorunlar kışla birlikte artabilir. Kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Osmaniye’de bu işin biraz yavaş ilerlediğini üzülerek takip ediyoruz. İki TOKİ bloğu dışında Osmaniye’de maalesef daha hazırlık aşamasında. Oysa devletin başının sözü, Osmaniye’ye ve bütün deprem bölgesine kalıcı konutları bir yıl içinde vermekti. Bu hızla giderlerse değil bir yıl birkaç yıl daha bu konteyner hayatı sürebilir. Bu da doğru ve sağlıklı bir şey değil” dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN SİYASİ TUTUKLULARA MEKTUP: DOSTLARA ÖZGÜRLÜK SÖZÜM VAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, başta Gezi davasından yargılananlar olmak üzere tüm siyasi tutuklular için bir mektup yazdı. "İçeride haksız yere bulunan dostlara özgürlük sözüm var" diyen Özel'in yazısı Birgün'de yayımlandı.
 
ÜMİT ÖZDAĞ, HÜDA PAR MİTİNGİNDE HAMAS ÜYELERİNİ ANDIRAN KIYAFETLERLE SAHNEYE ÇIKANLARI PAYLAŞTI: YAPILAN SUÇ, SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Mitingde, yüzlerinde poşu ve Hamas üyelerini andıran kıyafetlerle Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun arkasından sahneye çıkan HÜDA PAR'lıların videosunu paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, savcıları göreve çağırdı. Özdağ, "HÜDA-PAR mitinginde yapılan suç. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz" dedi.
 
HEDEP, BATIDA SEÇİM İTTİFAKLARINA AÇIK

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, batıdaki belediyelerde ittifaklara açık olduklarını duyurdu.
 
HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI BAKIRHAN: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM EN BAŞTA KAYYUM ATANAN BELEDİYELERİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Önümüzdeki dönem en başta kayyum atanan belediyeleri özgürleştireceğiz. Yine AKP’nin kötü yönettiği belediyeleri alacağız. Birinci ve ikinci sırada geldiğimiz bütün kentlerde kendi adaylarımızı en geniş konsensüsle, en kapsayıcı belediye eş başkan, belediye ve il genel meclisi adayları olacak şekilde birlikte belirleyeceğiz. Batıda ise ittifaklara açık olduğumuzu burada huzurlarınızda kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bu herhangi bir ittifakta kesin olarak yer alacağımız anlamına gelmemeli" dedi.
 
DENİZ ZEYREK'İN İDDİASI: GÖZÜMLE GÖRDÜM, HEDEP İLE AK PARTİ ARASINDA ARKA KAPI DİPLOMASİSİ BAŞLADI

Gazeteci Deniz Zeyrek "AK Parti'nin belirlediği bir mekâna gittiler. Meclis'ten bindiler arabaya, gözümle gördüm" diyerek HEDEP ile AKP arasında ‘arka kapı diplomasisi’ başladığını iddia etti.
 
İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU'NDAN CHP'YE: 2028'İ Mİ KAYBEDELİM SİZİN GÜZEL HATIRINIZ İÇİN

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 2023 seçimini çok iyi şartlara rağmen bir ittifak kurarak kazanamadıklarını belirterek, "Şimdi bize diyorlar ki, 2024'te de ittifak kuralım. Ne yapalım? 2028'i mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için. İYİ Parti'nin 2028 yılındaki seçimlerindeki hedefi cumhurbaşkanlığını kazanmak ve bu ucube sisteme son vermek olacaktır" dedi.
 
DAVUTOĞLU: İÇİŞLERİ BAKANI, ESKİ BAKANIN TEMASLI OLDUĞU SUÇ ÖRGÜTLERİNİ TEMİZLEYE TEMİZLEYE BİTİREMİYOR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "İçişleri Bakanı, eski bakanın temaslı olduğu suç örgütlerini temizleye temizleye bitiremiyor. Peki şunu da kimse sormuyor. Onlar nerede türedi?" dedi.
 
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: EN UFAK BİR GÖÇ AKINININ GELMESİNİ İSTEMİYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sınırların kırmızı çizgi olduğunu belirterek, "Huzur ve güvenliğimizin sağlanmasında, düzensiz göçle mücadelede olmazsa olmazdır" dedi. Yerlikaya, en ufak göç akınının gelmesini istemediklerini belirtti.  
 
DAHA ÖNCE KAPATILAN AMA KAÇAK İŞLETİLEN MADEN OCAĞINDA ÖLEN AFGAN İŞÇİNİN, PATRONUN EMRİYLE YAKILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Zonguldak’ta daha önce kapısına mühür vurulan ama gizli bir girişten çalışmalarını kaçak şekilde sürdüren bir maden ocağında çalışan Afgan işçi Mohammad Nourtani’nin maden ocağında hayatını kaybetmesinin ardından işletmenin sahipleri tarafından yakılarak yok edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Zonguldak’ta toprağa verilen Nourtani’yi yakmakla suçlanan 6 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK: TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİ NEREDEYSE YARIYA İNDİ, BU DA SERMAYE GİRİŞİNE YOL AÇACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geldi. Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), mayıstaki 700 baz puan seviyesinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda yani yatırımcı güveni geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak." dedi.
 
KDV'DEN MUAF ARSA SATIŞI YAPILACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı, KDV’den muaf olarak satışa çıkardı.
 
TİCARET BAKANI BOLAT: 3 MİLYON 150 BİN CİVARINDA KAYITLI İŞSİZİMİZ VAR AMA İŞ DÜNYASI ELEMAN BULAMAMA KONUSUNDA DERT YAKINIYOR


Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "3 milyon 150 bin civarında kayıtlı işsizimiz var ama iş dünyası ara eleman, vasıflı eleman bulamama konusunda dert yakınıyor." dedi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ''İsrail artık bebek katili bir ülkedir, bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor. Batı ülkeleri, yaşanan tüm vahşeti sadece tribünden seyrediyor.'' dedi.
 
İSRAİL ŞİFA HASTANESİ'NDEKİ BEBEKLERİN 'GÜVENLİ BİR YERE' NAKLEDİLECEĞİNİ AÇIKLADI

İsrail, Gazze'de bulunan erken doğmuş bebeklerin Şifa Hastanesi'nden başka güvenli bir yere nakledileceğini açıkladı. UNICEF, İsrail'in Şifa Hastanesi'ne saldırılarında kuvözdeki bebeklerin ölmesinden endişe duyduğunu açıkladı.
 
İSRAİL, HASTANE VURDUĞU SUÇLAMALARINI YİNE REDDETTİ; GAZZE'DEKİ DOKTORLAR İSRAİL'İN HASTANELERDEKİLERE GÜVENLİ ÇIKIŞ VERİLDİĞİ AÇIKLAMASINI YALANLADI

İsrail ordusu, tekrar tekrar Hamas'ı hastanenin altındaki tünellerde faaliyet göstermekle suçluyor, militan grup ise bu iddiaları reddediyor.  İsrail, sivillerin El Şifa'dan kaçabilmesi için bir koridor oluşturduğunu ve pazar günü bebeklerin daha güvenli bir hastaneye tahliye edilmesi için yardımcı olacaklarını belirtti.  Sınır tanımayan doktorlar, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin son 24 saatte "aralıksız bombalandığını" ifade etti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na göre 7 Ekim'den bu yana 11 bin Filistinli hayatını kaybetti.
 
DSÖ: ŞİFA HASTANESİ'NDE DURUM ÇOK VAHİM; ARTIK HASTANE OLARAK HİZMET VEREMİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor" ifadelerini kullandı.
 
BM KURULUŞLARINDAN ACİL ULUSLARARASI EYLEM ÇAĞRISI: GAZZE'DE HASTANELERİN ÖLÜM ALANLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE DÜNYA SESSİZ KALAMAZ

Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarından yapılan ortak açıklamada, Gazze için çağrı yapılarak, "Gazze'de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulunuyoruz" denildi.
 
İSRAİL CUMHURBAŞKANLIĞINA GÖRE MACRON, İKİLİ GÖRÜŞMEDE İSRAİL'E DESTEĞİNİ BİLDİRDİ

İsrail ordusunun yoğun biçimde saldırdığı ve insani krizin her geçen gün derinleştiği Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u tekrar aradı ve sözlerine açıklama getirdi... Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise görüşmede Macron'un Herzog'a, "Gazze'de terörle mücadelenin, sivil nüfusun korunmasını dikkate alınarak uluslararası insancıl hukuka uygun yapılması gerektiğini" söylediği belirtildi.
 
NEW YORK TİMES: FBI, TÜRKİYE’DEN YASADIŞI BAĞIŞ ALDIĞI İDDİA EDİLEN NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NIN TÜRKEVİ’NİN YANGIN RUHSATI İŞİNİ BASKIYLA ÇÖZÜP ÇÖZMEDİĞİNİ SORUŞTURUYOR

Hakkında Türkiye hükümeti bağlantılı olarak Türk şirketlerinden seçim kampanyası için yasadışı bağış almak suçlamasıyla FBI’ın soruşturma yürüttüğü, kampanya sorumlusunun evi aranan New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın, 2021’de Manhattan’da açılan Türkevi’nin yangın ruhsatı sorununu çözmek için yetkililere baskı yapıp yapmadığı soruşturuluyor. New York Times’ın haberine göre o sırada Brooklyn belediye başkanı olan ama New York için adaylığı kesinleşen Adams, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapmasından günler önce Türkevi’nin ruhsat sorunlarının çözümü için İtfaiye yetkililerine baskı yapmakla suçlanıyor. Adams’ın geçen hafta telefonlarına ve bilgisayarlarına FBI ajanları el koymuştu.
 
LONDRA’DAKİ BÜYÜK FİLİSTİN YÜRÜYÜŞÜ İNGİLİZ SİYASETİNİ KARIŞTIRDI: AŞIRI SAĞCILARI CESARETLENDİRMEKLE SUÇLANAN İÇİŞLERİ BAKANI BRAVERMAN TOPUN AĞZINDA


Londra’da 300 binden fazla göstericinin katıldığı ve İngiltere tarihinin en büyük protestolarından biri olduğu söylenen dünkü yürüyüş sonrası oklar İçişleri Bakanı Suella Braverman’a yöneldi. Gösteriyi protesto için toplanan, ırkçı sloganlar atan ve polisle çatışan aşırı sağcı EDL (İngiliz Savunma Birliği) üyesi 126 kişi gözaltına alındı. Gösterileri “nefret yürüyüşleri”ne benzeten ve polisi aşırı sağcıların gösterilerini yasaklayıp, Filistin destek gösterilerine “kayırarak” “çifte standart” uygulamakla suçlayan İçişleri Bakanı Braverman, aşırı sağcıları cesarerlendirmekle suçlanıyor. İşçi Partisi, İskoçya Başbakanı ve Londra Belediye Başkanı İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın görevden alınmasını istedi. Muhafazakarların ılımlı kanadı da Braverman’dan rahatsız
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap