SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

17 Kasım 2023 Cuma - 11:05




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NDA ERTELENDİ

TBMM Dışişleri Komisyonunda, görüşülmeye başlanan İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi üzerindeki müzakerelerin ertelenmesi kararlaştırıldı.
 
ÖZEL'DEN 'ANAYASA' MESAJI: AYM'NİN ZAYIFLATILMASINI MEŞRULAŞTIRACAK BİR SÜRECİN İÇİNDE OLMAYIZ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Özgür Özel, AYM'nin zayıflatılmasını ve alınan kararların uygulanmamasını meşrulaştıracak bir sürecin içinde olmayacaklarını belirtirken Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin, "Karanlık ve derin güçler hepimizin gözü önünde racon kesmektedir. Buna teslim olmayacağız" dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN AHMET KAYA PAYLAŞIMI: DİNLEMEKTEN BIKMAYACAĞIMIZ ŞARKILARIN SAHİBİ

X hesabından Kaya'nın fotoğrafını paylaşan Özel, "Vefatının 23'üncü yılında dinlemekten bıkmayacağımız şarkıların sahibi, son yıllarını vatanından ayrı geçirmek zorunda bırakılan #AhmetKaya'yı saygıyla anıyorum" dedi.
 
HEDEP'TEN YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI: BATI İLLERİNDE İTTİFAKA AÇIĞIZ

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin yerel seçime ilişkin politikasını açıkladı. Batı illerinde ittifaka açık olduklarını belirten Hatimoğulları, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine de tepki gösterdi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN OGÜN SAMAST TEPKİSİ: BU, ERDOĞAN’IN DEMOKRASİYE KARŞI GÜNAHLAR, SUÇLAR DEFTERİNE KALIN HARFLERLE YAZILIP ALTI ÇİZİLECEK BİR KARA LEKEDİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine ilişkin olarak, “Bu hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne açık meydan okumadır. ‘Biz gerekirse katilimize bile sahip çıkarız’ demektir...Karanlık ve derin güçler hepimizin gözünün önünde racon kesmektedir buna teslim olmayacağız. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasiye karşı günahlar, suçlar defterine kalın harflerle yazılıp altı çizilecek bir kara lekedir. Defter Tayyip Erdoğan defteridir. Ama kalemi hangi ittifak ortağı ya da hangi başka siyaset dışı tutup yazmıştır. Biz bu yapıya teslim olmayacağız” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ'A: MİLLETİMİZİN KARNI, BU TÜR UCUZ MANİPÜLASYONLARA TOK

CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "hak ihlali" kararı olmasına rağmen tahliye edilmeyen TİP Milletvekili Can Atalay'la ilgili gelen tepkilere, "TBMM, herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir." diyen Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi.
 
KURTULMUŞ: TBMM, BAŞKA BİR KURUM TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLECEK BİR YER DEĞİLDİR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "(Yargıtay'ın Can Atalay kararı) Milli iradenin tecelligahı olarak TBMM, herhangi bir şekilde başka bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir." dedi.
 
NUMAN KURTULMUŞ'TAN OGÜN SAMAST AÇIKLAMASI: İNFAZ SİSTEMİMİZLE İLGİLİ BELKİ DE YENİ DÜZENLEME YAPMAMIZ LAZIM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin olarak, "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
 
HRANT DİNK'İN ARKADAŞLARI: KATİLLERİ KORUYAN CİNAYETE ORTAKTIR; BİZ "BİTTİ" DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in arkadaşları, Dink'in katili Ogün Samast’ın tahliye kararına tepki göstererek, "Katilleri koruyan cinayete ortaktır’ demeye devam edeceğiz" dedi.
 
OGÜN SAMAST’IN BABASI KONUŞTU: BEN ALMAYA GİTMEDİM, NASIL GİTTİYSE ÖYLE GELSİN

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de öldüren Ogün Samast, 16 yıllık cezasının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden 15 Kasım’da tahliye edildi. Akşam saatlerinde tahliye olan Ogün Samast'un Trabzon’daki aile evine gitmediği öğrenildi. 10Haber’den Hazar Erdost'a konuşan baba Ahmet Samast, “Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin” dedi.
 
YENİDEN REFAH PARTİSİ: AK PARTİ'DEN İSTANBUL VE ANKARA ÖZELİNDE İTTİFAK TEKLİFİ GELİRSE DEĞERLENDİREBİLİRİZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin AKP'den İstanbul ve Ankara özelinde ittifak teklifi gelirse değerlendireceklerini bildirdi.
 
İMAMOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NUN "CHP’Yİ İMAMOĞLU'NA KAPTIRMAYIN, DİRENİN" DEDİĞİ İDDİASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı’nın listesinden parti listesine giren isimlerin Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği ve Kılıçdaroğlu’nun bu isimlere “CHP’yi İmamoğlu’na kaptırmayın, direnin, partiyi ANAP’laştırmak istiyor” dediği iddiasına ilişkin konuştu. İmamoğlu, "Mümkün bile görmüyorum. Mesnetsiz, kaynaksız, kaynağı belirtilmeyen haberler. Bu haberlerle bizim aramızı bozamazlar!" dedi
 
METİN UCA HAYATINI KAYBETTİ

Kocaeli’de geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden sunucu ve yazar Metin Uca hayatını kaybetti.
 
BARIŞ PEHLİVAN'IN YARGILANDIĞI DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

Gazeteci Barış Pehlivan'ın 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan yargılandığı dava, müştekinin şikâyetinden vazgeçmesi nedeniyle düşürüldü.
 
MSB'NİN 2024 YILI BÜTÇESİ TBMM'DEN GEÇTİ; BAKAN GÜLER, 40 EUROFİGHTER SAVAŞ UÇAĞI ALINACAĞINI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere ve İspanya'dan 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı almayı planladıklarını açıkladı. Güler, İngiltere ve İspanya ile anlaşıldığını fakat Almanya'yı ikna etmek için uğraştıklarını söyledi.
 
İYİ PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADNAN BEKER, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

İyi Parti'de Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem gibi isimlerin istifasının ardından partiden ayrılıklar sürüyor. İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beke de partisinden istifa ettiğini duyurdu. Beker'in istifasının ardından İyi Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 42'ye düşecek.
 
İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN KAMUOYU YOKLAMASI YAPILDI

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden “Ankaralılara yeterince hizmet edemediği” gerekçesiyle istifa etti. İstifanın hemen ardından bir anket şirketi, Ankara’da yaşayan vatandaşları arayarak Adnan Beker’i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isteyip istemediklerini sordu.
 
İYİ PARTİ'DE BİR İSİM DAHA İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'de Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem gibi isimlerin istifasından sonra yerelde de ayrılıklar yaşanıyor.  İYİ Parti'nin 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Antalya'dan milletvekili adayı gösterdiği Mesut Yılmaz, partisinden istifa etti.
 
KYK YURDUNDA ASANSÖR KAZASI: ÜÇÜNCÜ KATTAN EKSİ 1'E DÜŞTÜ

Ankara'da Çubuk Kız KYK yurdundaki asansör üçüncü kattan eksi 1'e düştü. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.
 
ISİAS OTEL’DE ÇOCUKLARIN KAYBEDEN AİLELER: BİLİRKİŞİ RAPORUNU OKUDUKÇA ÖFKEMİZ, ADALET İSTEĞİMİZ DAHA FAZLA ARTTI

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’daki ISİAS Otel’de çocuklarını kaybeden KKTC’li aileler adalet arayışını sürdürüyor. Kızı Selin Karakaya’yı kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya otele ilişkin bilirkişi raporuna dikkat çekerek, “Depremin sonucunu bir telefonla öğrendik” dedi. Karakaya, bilirkişi raporundaki ihmalleri okurken ne hissettiklerini de “Biz o raporu okurken, her okuduğumuz cümlede zaten bildiğimiz bir gerçek ispatlanmış oldu. Okudukça öfkemiz, adalet isteğimiz daha fazla arttı. Bizim bildiğimiz bir gerçeği ortaya koydu o rapor zaten. Bu sorumluların, bu katillerin cezalandırılması gerekir” sözleriyle açıkladı.
 
NİHAL VE BAHAR CANDAN KARDEŞLER DE TUTUKLANDI: "NEDEN, NE YAPACAĞIZ BİZ ŞİMDİ!" DİYE AĞLADILAR

"Kara para aklama" ve "Suç örgütüne üye olma" suçundan tutuklanan sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşler mahkeme çıkışında hüngür hüngür ağladı. Bahar Candan'ın mahkeme çıkışında avukatlarına dönerek, "Bir şeyler yapabilir misiniz?" dediği duyulurken Nihal Candan ise "Neden? Neden?" diye bağırarak sinir krizi geçirdi. Adliye çıkışında konuşan Bahar Candan, "Asıl suçlular dışarıda, benim hesabımda para yok, sırf ünlü olduğumuz için tutuklandık" dedi.
 
KİLİT İSİM HER ŞEYİ İTİRAF ETMİŞ: AVUKATLARI AHMET GÜN, SAHTE FATURALARI VE POLAT AİLESİNİN ÖRGÜT İÇİNDEKİ KONUMLARINI SAVCIYA ANLATTI

DHA'nın haberine göre, Polat ailesi soruşturmasında en kritik isimlerden olan ve ailenin hem muhasebe işlerine bakan, hem de avukatlığını yapan Ahmet Gün, 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen Ahmet Gün savcıya ifade verdi. Ahmet Gün'ün 3 saat süren ifadesinde, savcıya sahte faturalar hakkında bilgi verdiği, Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve Sezgin Polat'ın örgüt içindeki yerlerinden bahsettiği öğrenildi

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

KKM'DE 3 AYDA 569 MİLYAR LİRALIK DÜŞÜŞ


Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında 10 Kasım haftasında 82 milyar 879 milyon liralık düşüş yaşandı. KKM'de 12 haftadaki toplam düşüş 569 milyar 160 milyon lirayı buldu.
 
KONUT FİYAT ENDEKSİ EYLÜLDE YÜZDE 4,3 ARTTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Eylül 2023 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), eylülde bir önceki aya göre yüzde 4,3 artarak 1088,1 seviyesinde gerçekleşti.
 
IMF'DEN MEKSİKA'YA 35 MİLYAR DOLARLIK KREDİ LİMİTİNE ONAY

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu'nun Meksika için 2 yıl süreli 35 milyar dolarlık esnek kredi limitini onayladığı bildirildi.
 
BLOOMBERG HT TÜKETİCİ GÜVEN ÖN ENDEKSİ KASIM'DA ARTTI

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,86 artarak 70,09 değerini aldı.
 
IFC'DEN 3 YILDA TÜRKİYE'YE 9 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM HEDEFİ

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Orta Doğu, Orta Asya, Türkiye, Afganistan ve Pakistan Başkan Yardımcısı Hela Cheikhrouhou, Türkiye'ye gelecek 3 yılda 9 milyar dolar yatırım yapmayı hedeflediklerini açıkladı.
 
ROKETSAN BAE'NİN ŞİRKET GRUBUYLA ANLAŞMA İMZALADI

Roketsan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük savunma ve havacılık şirketleri grubu EDGE Group'la yeni ve gelişmiş akıllı silah teknolojilerinin ortak geliştirilmesine yönelik anlaşma imzaladı.
 
PETROL OFİSİ, BP TÜRKİYE'Yİ SATIN ALIYOR

Petrol Ofisi Grubu BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.
 
AMAZON, 2024'TEN İTİBAREN HYUNDAİ OTOMOBİLLERİNİ ÇEVRİM İÇİ SATACAK

ABD'li teknoloji devi Amazon, Hyundai ile 2024'ten itibaren internet sitesinden araç satışları da dahil olmak üzere stratejik iş birliğine gitti.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

BAKAN FİDAN: VAHİM OLAN BATILI ÜLKELERİN GAZZE'DEKİ VAHŞET KARŞISINDA TAM BİR SESSİZLİĞE BÜRÜNMESİDİR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki "insanlık dışı saldırıların halen sürmesinin utanç verici" olduğunu belirterek, "Daha da vahim olan İsrail üzerinde nüfuz sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmeleridir." dedi.
 
İSRAİL GAZZE'Yİ BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR: İNTERNET VE TELEFON HİZMETLERİ KESİLDİ

İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey kesimlerini bombaladı. Gazze'de ölenlerin sayısı 11 bin 500'ü geçerken, enerji kaynaklarının tükenmesi nedeniyle bölgede sabit hat ve cep telefonları ile internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.
 
GAZZE LİMANINI ELE GEÇİRDİĞİNİ DUYURAN İSRAİL, MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ ANITI'NI YIKTI

Gazze Limanı'nda kontrolü ele geçirdiğini duyuran İsrail ordusu, burada yer alan, abluka altındaki bölgeye yardım için giden Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskında hayatını kaybedenlerin anısına yaptırılan anıtı da yıktı.
 
RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV'DAN GAZZE DEĞERLENDİRMESİ: BMGK, İNSANİ ATEŞKES ÇAĞRISINI DESTEKLEMEDİ; BU, ABD İLE MÜTTEFİKLERİNİN YAKLAŞIMINI SERGİLİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Gazze Şeridi'nde ateşkesin "acilen" sağlanması ve Filistin devletinin kurulması gerektiğini belirtti. Lavrov, "BMGK, BM Genel Kurulunun ateşkese doğru bir adım olarak insani ateşkes çağrısını desteklemedi. Elbette bu, birçok şeyi, özellikle de ABD ile müttefiklerinin yaklaşımını sergiliyor" dedi.
 
İSRAİL, ABD VE AB’NİN GAZZE’YE BARIŞ GÜCÜ GÖNDERME PLANINA YANAŞMIYOR

Bloomberg'ün haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, Gazze Şeridi'nde barış gücü konuşlandırma planlarını destekleyerek İsrail'e baskıyı artıracak. Ama İsrail barış gücüne sıcak bakmıyor. Bölgede görev yapan iki Batılı diplomat, İsrailli yetkililerin Gazze'ye girecek herhangi bir dış kuruluşa güvenmediğini belirtiyor. BM ile ilişkileri gerilen İsrail, sahadaki herhangi bir askeri gücün İsrail dostu devletlerden oluşmasını talep ediyor.
 
DÖRT SAATLİK ABD-ÇİN ZİRVESİ BİDEN’IN “DİKTATÖR” CEVABININ GÖLGESİNDE KALDI

Çin lideri Şi, San Francisco’daki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde Biden’la dört saat görüştü. Biden, Şi’ye gençken San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü manzaralı fotoğrafını gösterdi, Çin arabasını övdü. Ama Şi gittikten sonra tek başına çıktığı basın toplantısında bir gazetecinin “Şi'yi, hala diktatör olarak görüyor musunuz?" sorusuna “Evet, öyle. Bakın o, tamamen bizimkinden farklı bir yönetime dayanan, komünist ülkeyi yöneten adam olması anlamında diktatör" cevabını verince Pekin’i kızdırdı
 
AVUSTRALYA SIĞINMACILAR İÇİN YASA TASARISI: SUÇ KAYDI OLANLAR KURALLARA UYMAZSA 5 YIL HAPİS CEZASI ALACAK

Avustralya'da, Yüksek Mahkeme'nin kararıyla yaklaşık 80 sığınmacının salıverilmesinin ardından hükümet, suç kaydı olan sığınmacıların kurallara uymadıkları takdirde 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabilmesine ilişkin bir yasa tasarısı sundu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap