SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

19 Kasım 2023 Pazar - 13:30




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

"50+1 MECBURİYETİ PARTİLERİ YANLIŞ YOLLARA SEVK EDİYOR" DİYEN ERDOĞAN: EN FAZLA OYU ALAN ADAY KAZANIRSA SEÇİM HIZLICA TAMAMLANIR

Erdoğan, "Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla 'En fazla oyu alan aday seçilir' denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır" ifadelerini kullandı.
 
AKŞENER'DEN 'KAYIP PARA' AÇIKLAMASI: 'İSPAT EDERLERSE POLİTİKAYI BIRAKIRIM'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şile'de düzenlenen istişare toplantısının açılışında konuştu. Akşener, parti içindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili, "Benim ve ailemin belediyelerle işi gücü yok. "İspat ederlerse politikayı bırakıyorum!" dedi.
 
ÖZEL'DEN ÇAĞRI: İYİ İNSANLAR MEYDANLARA, YÜRÜYÜŞLERE, AÇIKLAMALARA GELİN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hrant Dink anmasında yaptığı konuşmada yurttaşlara eylemlere katılma çağrısında bulunarak, "Cesur olacağız. İyi insanlar, çağrıldığınızda koşun gelin; sokaklara gelin, meydanlara gelin, yürüyüşlere gelin, açıklamalara gelin" dedi.
 
HRANT DİNK İÇİN KARANFİLLER BIRAKILDI; ÖZGÜR ÖZEL DE KATILDI: KARŞIMIZDAKİ KÖTÜLÜK, KATİLLERİNE SAHİP ÇIKIYOR; İYİ İNSANLAR DA ADALET ARAYIŞINA SAHİP ÇIKSIN

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine tepkiler sürerken, Dink'in vurulduğu yere bugün karanfil bırakıldı. Anmaya katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Karşımızdaki kötülük ve derin güçler, katillerine sahip çıkıyorlar. Bütün iyi insanlar birbirine ve adalet arayışına sahip çıksın" diye konuştu.
 
MUHARREM İNCE: NE BENİM CHP'YE GİRMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM VAR NE DE BÖYLE BİR TEKLİF VAR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin CHP'ye katılacağına yönelik söylentilerle ilgili olarak, “Ne benim CHP'ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var" dedi. İnce, gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri muhalefetin almasının, 2019'da almasından daha zor olduğunu savundu.
 
HEDEP, GEMLİK’E ÖCALAN İÇİN “ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ” BAŞLATTI

İmralı Cezaevi’nde bulunan ve 2019’dan bu yana avukatları ve akrabalarıyla görüştürülmeyen Öcalan’a tecridin kalkması talebiyle HEDEP, Bursa’nın Gemlik ilçesine Türkiye’nin farklı illerinden “Özgürlük Yürüyüşü” başlattı.
 
MANSUR YAVAŞ: ANKARA’DA TURİZMİN OLMASINI İSTİYORSAK OKULLARDA BİR YEREL TARİH DERSİ OKUTULMASI LAZIM

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Travelexpo Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda “Eğer Ankara’da turizmin olmasını istiyorsak Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü mutlaka bir yerel tarih dersi yapması lazım, okullarda bir yerel tarih dersi okutulması lazım. Önce Ankara’da yaşayanlar Ankara’yı tanıyacak, onlar tanıdıktan sonra da başkalarına bunu aktarmaları çok daha kolay oluyor. Ankara halkının bir çoğu müzelerimizin yerlerini, hangi müzelerin olduğunu dahi bilmiyor” dedi.
 
CHP'Lİ AĞBABA: ANAYASAYI TANIMAYANLARLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MASASINA OTURULMAZ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni anayasa tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ağbaba, “Anayasayı tanımayan birileri ile Anayasa değişikliği masasına oturulamaz. Önce Anayasayı tanıyacaksın" dedi.
 
BAKAN KOCA: ÜLKEMİZE GETİRİLEN GAZZELİ 27 HASTANIN TEŞHİSLERİ KESİNLEŞTİ, TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye getirilen Gazzeli 27 hastanın teşhislerinin kesinleştiğini ve tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.
 
ZAFER PARTİSİ'NDEN GAZZE'DEN GELEN ÖĞRENCİLERİN ÜCRETSİZ EĞİTİM GÖRMESİNE TEPKİ: DEVLETİN İMKANLARINDAN EN FAZLA TÜRK OLMAYANLAR YARARLANIYOR

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, Resmi Gazete’de yayınlanan “Gazze’den gelen öğrencilerin öğrenim ücretleri devlet tarafından karşılanır” kararına tepki göstererek, “Yine vatan evlatları ikinci planda bırakıldı... Olan yine Türk gençlerine, yine bizim geleceğimize olurken Türk olmayanlar bu devletin imkanlarından en fazla yararlananlar oldu” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARET ETTİĞİ EREN ERDEM'DEN "GENEL BAŞKAN" PAYLAŞIMI

CHP'li Eren Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi ofisine yaptığı ziyareti paylaştı. Paylaşımında "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki çalışma ofisimizi onurlandırdı" ifadelerine yer veren Erdem'in, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında çekilen fotoğraflarda duvarda hala eski genel başkan Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının bulunması dikkat çekti.
 
TÜRKİYE'DE İKAMET İZNİ İLE YAŞAYAN YABANCI SAYISI 1 MİLYON 127 BİN 38

Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu. 19 Ocak 2023'te 1 milyon 335 bin 153 olarak kayıtlara geçen Türkiye'de ikamet izni ile bulunan yabancı sayısı, 9 Kasım itibarıyla 208 bin 115 düşüşle, yüzde 15 azaldı.
 
İSTANBUL'DA ELEKTRİKLİ SCOOTER'LARA YENİ HIZ SINIRI

İstanbul'un beş ilçesinde elektrikli scooter'ların hız limiti 20 km/saatten 12,5'a düşürüldü.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ALACAKLAR DİKKAT; ÖTV MATRAHI DEĞİŞTİ

Motor gücü 160 kilovatın (kW) altında ve yüzde 10 özel tüketim vergisine (ÖTV) tabi elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

PAŞİNYAN: AZERBAYCAN'LA BARIŞ ANLAŞMASININ TEMEL İLKELERİNDE UZLAŞMAYA VARDIK

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile bir barış anlaşması için temel ilkelerde anlaştıklarını fakat "hâlâ tamamen farklı diplomatik dillerden konuştuklarını" açıkladı.
 
"NETANYAHU'NUN ECELİ YAKIN" DİYEN ERDOĞAN, BERLİN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ: YATIYORLAR KALKIYORLAR SÖYLEDİKLERİ ŞEY HAMAS DA HAMAS

Erdoğan  Berlin ziyareti hakkında da konuştu. Erdoğan, "Dün akşamki ziyaretimde de ne yazık ki bunları gördüm. Cumhurbaşkanında da bunu gördüm. Diğerinde de. Yatıyorlar kalkıyorlar söyledikleri şey 'Hamas da Hamas. Hamas da Hamas.' Neymiş? '7 Ekim'de Hamas'ın o çıkışı işte bu hali ateşledi' diyorlar. Kendilerine şunu söyledim. 'Şu anda 13 bin çocuk, kadın, yaşlı İsrail tarafından öldürüldü. Bunu niye konuşmuyorsunuz?" dedi.
 
DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI’NDAN DİKKAT ÇEKİCİ ÇIKIŞ: “NATO’YU VEYA AMERİKA’YI KARADENİZ’DE İSTEMEDİĞİMİZİ BEYAN EDİYORUZ”

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu: “Bildiğiniz gibi NATO Karadeniz’de bazı tedbirler almaya çalışıyor. Ancak Karadeniz’de bu tedbirleri biz kendimiz alacağımızı ifade edip NATO’yu veya Amerika’yı Karadeniz’de istemediğimizi beyan ediyoruz”, “Amacımız Montrö’ye uyulması, Karadeniz’i bir Orta Doğu’ya çevirmesinler”, “Gemi ihtiyacımız var,
Yunanistan bizimle neredeyse aynı seviyeye geldi.”
 
GAZZE'DEN TÜRK VATANDAŞLARININ MISIR'A TAHLİYESİ BAŞLADI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Refah Sınır Kapısı'ndan 44 kişinin Mısır'a geçmesiyle, Gazze'den Türk vatandaşlarının Mısır'a tahliyesinin başladığını bildirdi.
 
FİLİSTİN: İSRAİL İLE ABD'NİN ÖNÜNDE SALDIRILARI DURDURMAKTAN BAŞKA SEÇENEK YOK

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, askeri ve güvenlik çözümlerinin başarısızlığının kanıtlandığını belirterek, "İsrail ile ABD yönetiminin önünde saldırıları durdurmak ve işgali sona erdirmekten başka seçenek yok" dedi.
 
BİDEN: GAZZE VE BATI ŞERİA YENİDEN CANLANDIRILMIŞ BİR FİLİSTİN YÖNETİMİ ALTINDA YENİDEN BİRLEŞMELİ

ABD Başkanı Joe Biden, "Barış için çabalarken, nihayetinde Gazze ve Batı Şeria yeniden canlandırılmış bir Filistin yönetimi altında yeniden birleşmeli" dedi.
 
ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ, İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüşerek Gazze'deki insani durumun acilen iyileştirilmesi gerektiği mesajını verdi.
 
İSRAİL ORDUSU, BİR KEZ DAHA FİLİSTİNLİLERDEN HAN YUNUS'U BOŞALTMALARINI İSTEDİ; GAZZE'NİN BATISINI İŞARET ETTİ

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kasabasına yaşayan Filistinlilere kentten ayrılmaları yönünde yeni bir uyarıda bulundu. İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki harekâtını güneye doğru ilerletmesi bekleniyor.  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yardımcısı Mark Regev, MSNBC'ye yaptığı açıklamada, "İnsanlardan yer değiştirmelerini istiyoruz. Birçoğu için bunun kolay olmadığını biliyorum ama sivillerin çapraz ateş altında kalmasını istemiyoruz" dedi.
 
CNN: İSRAİL ORDUSUNUN ŞİFA HASTANESİ TURUNDA GÖSTERDİĞİ SİLAHLARIN DURUMU ŞÜPHELİ

CNN, İsrail ordusunun Şifa Hastanesinden paylaştığı görüntülerle uluslararası medya kuruluşlarının çektiği görüntülerin "çeliştiğine" işaret ederek, hastanede gösterilen silahların durumunun şüpheli olduğunu ileri sürdü.
 
İSRAİL, ŞİFA HASTANESİ’NİN ALTINDAKİ TÜNELLERDE HAMAS KARARGAHI OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ: GÖSTERDİĞİ ‘KANITLAR’ ALAY KONUSU OLDU

İsrail, altında Hamas tünelleri olduğu iddiasıyla kontrolünü ele geçirdiği Gazze’deki Şifa Hastanesi'nde bu iddiaları doğrulayacak delilleri gösteremiyor. Hamas militanlarının karargahı olduğunu iddia ederek Şifa Hastanesi'ni basan İsrail Ordusu’nun paylaştığı videolarda tutarsızlıklar tespit edilince düzenlenip tekrardan yüklendi. Hamas tüneli diyerek paylaşılan yer ise İsveç'te bir turistik tünel çıktı. Şifa Hastanesi içinde açık bir alanda bulunduğunu iddia edilen tünelin etrafında beton ve ahşap molozları ile kum olduğu görüldü. Duvar önüne çekilen perde ve hastanede bulunan Kur’an ve hurmaların hastaneyi Hamas’ın kullandığına yönelik kanıt olarak sunulması alay konusu oldu.
 
GUARDİAN: İSRAİL'İN ŞİFA HASTANESİNİN KARARGAH OLARAK KULLANILDIĞI İDDİASININ DELİLLERİ YETERSİZ

The Guardian gazetesi, İsrail'in boşalttığı "Şifa Hastanesi'ni Hamas'ın karargah olarak kullanıldığına dair iddialarına ilişkin delillerinin yetersiz" olduğunu iddia etti.
 
ELON MUSK: "NEHİRDEN DENİZE FİLİSTİN ÖZGÜR OLACAK" VE "DEKOLONİZASYON" SÖZLERİ X'TE YASAKLANACAK

X platformunun sahibi Elon Musk, "Nehirden denize Filistin özgür olacak" ve "Filistin'in dekolonizasyonu" gibi ifadelerin, X'te sakıncalı kelimeler olarak sayılacağını açıkladı.
 
BEYAZ SARAY'DAN ELON MUSK'A ANTİSEMİTİZM KINAMASI: YAHUDİ KARŞITI IRKÇI NEFRETİ TEŞVİK EDİYOR

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın yaptığı paylaşıma ilişkin, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz" dedi.
 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap