SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

21 Kasım 2023 Salı - 10:13




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

"İSRAİL NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLDUĞUNU İTİRAF EDİYOR" DİYEN ERDOĞAN: HOLOKOST UTANCI AVRUPALI LİDERLERİ ADETA ESİR ALMIŞ DURUMDA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saat 15:50'de Beştepe'de düzenlenen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "teşkes sözcüğünü kullanmaktan bile çekinen bir ürkeklikle daha doğrusu korkaklıkla karşı karşıyayız. Holokost utancı Avrupalı liderleri adeta esir almış durumda.Sadece yöneticiler değil, batılı entelektüeller, basın kuruluşları ve insan hakları örgütleri de aynı şekilde İsrail'i aklamanın peşinde" dedi.
 
YARGITAY, CAN ATALAY KARARINA YAPILAN İTİRAZDA, KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA HÜKMETTİ

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, TİP Hatay milletvekili Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesinin (AYM) verdiği ihlal kararına uyulmamasına ilişkin Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararına yapılan itirazda, karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.
 
MSB: PENÇE-KİLİT OPERASYONU BÖLGESİNDE BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB); Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bir askerin şehit olduğunu duyurdu.
 
BAKAN YERLİKAYA: SEL VE AŞIRI YAĞIŞLARDA 9 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu meydana gelen sel ve aşırı yağışlar nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
ADALET BAKANI TUNÇ, AKŞENER'İN İDDİALARINA YANIT VERDİ, "50+1"LE İLGİLİ MECLİS'İ İŞARET ETTİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "50+1 meselesi tabii ki Meclisimizin takdirindedir. Yeni anayasa hedefi doğrultusunda bunların hepsi konuşulup, tartışılabilir. Meclis'te bunlar mutabakat çerçevesinde olabilecek hususlar" dedi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, oteli olan polis müdürleri iddialarına ilişkin de konuşan Bakan Tunç, "Çok ciddi bir iddia. Bunun hiç gecikmeksizin yargı makamlarına bildirilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi lazım. Eğer böyle bir iddia varsa üzerine gidilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.
 
YÜCEL'DEN YEREL SEÇİM MESAJI VE ERDOĞAN'A '50+1' YANITI

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "CHP 81 vilayette ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçimi kazanacak şekilde seçimlere hazırlanmaktadır" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 açıklamasını değerlendiren Yücel, "Sayın Erdoğan'ın derdi koltuğunu koruyabilmek... Konumunu korumak için bir pozisyon değişikliği içine girmişler" ifadelerini kullandı.
 
AKŞENER: OTELİ OLAN POLİS MÜDÜRLERİ VAR, O OTELLERDE, FUHUŞUN ÖTESİ, ÖKSÜZ KIZLAR ÇALIŞTIRILIYOR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün İstanbul Şile’de düzenlenen partisinin istişare toplantısında, “Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde, fuhuşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor.” iddiasında bulundu.  "Eski İçişleri Bakanı olarak özellikle takip ediyorum" diyen Akşener, O otellerde, fuhuşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor.” ifadelerini kullandı.
 
İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: İYİ PARTİ BUNLARIN HEPSİNİ AŞACAKTIR, BURALARI KİŞİSEL HIRSLARA VE DEDİKODULARA TERK EDECEK DEĞİLİZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, yaptığı açıklamada İYİ Parti'de son dönemle yaşananlara ilişkin "İYİ Parti bunların hepsini aşacaktır. Ben neyin ne olduğunu bilmem. Bu partide kimse kimseyi orta yerde bırakmaz buraları kişisel hırslara ve dedikodulara terk edecek değiliz"
 
İYİ PARTİLİ ÜMİT DİKBAYIR, KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkanı Meral Akşener'ın ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.
 
İYİ PARTİ'DE DİSİPLİNE SEVK EDİLEN ÜMİT DİKBAYIR: İSTENİLENLERİ YAPMAZSANIZ İSTENMEZ OLURSUNUZ

İYİ Parti'de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ümit Dikbayır, sosyal medya medya platformu X üzerinden bir paylaşımda bulundu. Dikbayır, "İstenilenleri yapmazsanız istenmez olursunuz" ifadelerini kullandı.
 
ÜMİT DİKBAYIR: HAFTA SONU İSTİFA EDECEĞİM

Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Dikbayır, istifa edeceğini duyurdu.
 
İYİ PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ SÜRÜYOR: BİR İSİM DAHA PARTİDEN AYRILDI!

İyi Parti Ağrı Milletvekili adayı ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik partisinden istifa etti. Çelik, istifasını Twitter hesabından "Gelinen noktada büyük emek ve umutlarla kurduğumuz İYİ Parti, siyasi bir parti olmaktan çok, Meral Akşener'i sevenler derneği halini almıştır" sözleriyle duyurdu.
 
KILIÇDAROĞLU: "KUMPASLARA YELTENEN ART NİYETLİ GRUPLAR OLMUŞTUR YA DA OLACAKTIR AMA PARTİMİZİ VE DELEGELERİMİZİ KİMSENİN YIPRATMASINA ASLA İZİN VERMEM"

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gerek sosyal medya, gerekse televizyon programlarında partimizi ve delegelerimizi yıpratmak için parti kültürümüzle asla bağdaşmayan çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum. Muhakkak ki bu kumpaslara yeltenen art niyetli gruplar olmuştur ya da olacaktır ama partimizi ve delegelerimizi kimsenin yıpratmasına asla izin vermem" açıklamasını yaptı.
 
ÖZGÜR ÖZEL: "ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN ÜSTEĞMENİMİZ ABDULLAH KÖSE'YE ALLAH'TAN RAHMET, AİLESİNE VE MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Pençe Kilit Operasyon bölgesinde girdiği çatışmada şehit olan Üsteğmen Abdullah Köse için taziye mesajı yayınladı. Özel'in sosyal medya hesabından bu akşam yaptığı paylaşımı şöyle: "Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Üsteğmenimiz Abdullah Köse'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."
 
İMAMOĞLU: “TOPLUMSAL İTTİFAKI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KURMAYA KARARLIYIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı'nın büyükşehir belediye başkanlığına aday adaylığı için “Hayırlı olsun" dedi. İmamoğlu, İstanbul'da seçimlerde ittifak olup olamayacağına ilişkin bir soruya ise “İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreçtir. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız” karşılığını verdi.
 
İMAMOĞLU: İKİ GÜNDE METREKAREYE 100 KG YAĞMUR DÜŞMESİNE RAĞMEN İSTANBUL’DA DAHA ÖNCEKİ TABLOLAR YAŞANMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidara yakınlığıyla bilinen basın kuruluşlarının yayınlarında İSKİ ve İETT’Yİ hedef alan haberlere tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu kötü, pespaye muhalefet dili bırakılsın” dedi. İmamoğlu, İstanbul’a iki günde metrekareye 100 kg yağmur düşmesine karşın şehrin altyapısına dayalı su baskını, göllenmeler, trajik durumlar yaşanmamıştır” diye konuştu.
 
BAKAN URALOĞLU: 5G'Yİ 25 LOKASYONDA DENEDİK; İNTERNET HIZIMIZ UÇUYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı dahil 25 lokasyonda 5G şebekesinin, verilen izinler çerçevesinde denendiğini belirterek, "İşletmecilerden aldığımız raporlara göre; abonelerin ortalama veri indirme hızları saniyede 1 gigabit (cigabit) ve gönderme hızları ise saniyede 90 megabit. Yani internet hızımız adeta uçuyor. 5G ile ülkemize, dünyayla rekabet edecek hızı sunmak ve yüksek oranda yerli ve milli ürünleri kullanarak geçişi sağlamak öncelikli hedefimiz" dedi.
 
AİLE BAKANI GÖKTAŞ: ÇOCUKLARIN EN ÇOK "YAŞAM HAKKI" İHLAL EDİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gazze'de çocukların ölümüne ilişkin, "Hayat hakkı, en temel çocuk hakkıdır. Günümüzde, 'en büyük çocuk hakları ihlali nedir' diye sorduğumuzda, şüphesiz hepimiz 'yaşam hakkının ihlali' cevabını veririz. Doğan her çocuk, doğal olarak bu hakka sahiptir. Din, dil, ırk fark etmeksizin çocukların hayat hakkının kayıtsız, şartsız garanti altına alınmasını isteyeceğiz. Ukrayna'da da Karabağ'da da Filistin'de de aynı şeyi söylemeye devam edeceğiz" dedi.
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’İN MÜFREDAT DEĞİŞİMİNDE “REFERANS DEĞER” AÇIKLAMASINA EĞİTİMCİLERDEN TEPKİ: LAİKLİKTEN UZAKLAŞILIYOR!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önceki gün yaptığı konuşmada müfredat çalışmalarına atıf yaparak “Bizim kültürümüze ait referans değerlerimizin programların içerisine yedirilmesini arzu ediyoruz. Bu çaba doğrultusunda müfredatlarımızı revize edeceğiz” dedi. Eğitimciler, “Laiklikten uzaklaşılıyor!” uyarısı yaptı.
 
TASARRUF GENELGESİ'NE UYULMADI: TTK, 2 MİLYON 912 BİN TL’YE 5 ARAÇ KİRALADI; 2023 VE CAM TAVAN ŞARTI ARANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla 17 Temmuz’da kamu kurumlarına gönderilen Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni kağıt üzerinde bırakan kurumlar arasında Türk Tarih Kurumu (TTK) da eklendi. TTK’nin, kamunun araç kiralamalarında kısıtlama öngören genelgeyi akıllara getiren araç kiralama ihalesi kapsamında 2,9 milyon TL’lik harcama yapıldı. İdarenin kiraladığı araçların teknik özellikleri dikkati çekti.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

SPK BAŞKANI GÖNÜL: 100'E YAKIN HALKA ARZ BAŞVURUSU OLDU, BU YILI 50 CİVARINDA BİTİRİRİZ

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Kurulun önündeki halka arz dosya sayısının 100’e yakın olduğunu aktararak “Bu yılı 50 civarında bitiririz, gelecek yıl talebe bakar ona göre değerlendiririz” dedi.
 
TESK'TEN '5 BİN LİRALIK İKRAMİYE' ÇAĞRISI

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilere verilen 5 bin lira ikramiyeden, vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da faydalandırılması gerektiği çağrısında bulundu.
 
İŞ BANKASI'NDAN 5 MİLYAR DOLARA KADAR TAHVİL İHRACI PLANI

Türkiye İş Bankası, 5 milyar dolara kadar yurt dışı borçlanma için genel müdürlüğü yetkilendirdiğini açıkladı.
 
THY'DE HEDEF 'EN BÜYÜK YEDİ'YE GİRMEK: FİLODA 950 UÇAK OLACAK

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, hedeflerinin en büyük 7 havayolu şirketinden biri haline gelmek olduğunu söyledi. Bolat, THY ve iştiraklerinin toplam 950 uçağa ulaşmasını planladıklarını dile getirdi.
 
ABDİ İBRAHİM'DEN İSPANYOL İLAÇ ŞİRKETİYLE TEKNOLOJİ TRANSFERİ ANLAŞMASI

Abdi İbrahim, dünyanın sayılı biyobenzer ilaç geliştirici şirketlerinden İspanyol mAbxience ile teknoloji transferi anlaşması yaptı.
 
İBB MECLİSİ'NDE 8 İLÇENİN 2024 YILI BÜTÇESİ ONAYLANDI

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Adalar ile Avrupa Yakası'ndaki 7 ilçenin 2024 yılı mali bütçesini onayladı. Bütçeleri onaylanan 8 ilçe arasından Bağcılar Belediyesi 5 milyar 600 milyon lira ile en yüksek bütçeli ilçe belediyesi oldu. Bağcılar'ı, 5 milyar 450 milyon lira ile Başakşehir, 5 milyar 158 milyon 953 bin lira ile Bahçelievler, 3 milyar 670 milyon lirayla Ataşehir, 3 milyar 100 milyon lirayla Arnavutköy, 2 milyar 460 milyon lirayla Avcılar, 1 milyar 80 milyon lirayla Bakırköy belediyeleri takip etti.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

HAMAS LİDERİ HENİYYE: İSRAİL İLE ATEŞKES ANLAŞMASINA ULAŞMAYA YAKINIZ

Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına 'ulaşmaya yakın' olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söyledi.
 
FİLİSTİN RESMİ AJANSI: İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARININ NUSAYRAT MÜLTECİ KAMPI'NA SALDIRILARINDA 17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırıları sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 17 kişi yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
BM ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ: GAZZE'DE 5 HAFTADA 4 BİN 600'DEN FAZLA ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

BM Çocuk Hakları Komitesi, "34 yıl sonra çocuklar için yas günü haline geldi. Gazze'de sadece 5 haftada 4 bin 600'den fazla çocuk öldürüldü" açıklamasını yaptı.
 
İSRAİL ORDUSUNDAN ENDONEZYA HASTANESİ'NE SALDIRI: EN AZ 12 KİŞİ ÖLDÜ, ONLARCA KİŞİ YARALANDI

İsrail ordusunun Gazze'deki Endonezya Hastanesi'ne saldırısı sonucu en az 12 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
 
ABD BAŞKANI BİDEN, GAZZE'DE ESİR ANLAŞMASININ YAKIN OLDUĞUNA İNANDIĞINI SÖYLEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasına yönelik anlaşmanın yakın olduğuna inandığını belirtti.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 7 ARALIK'TA YUNANİSTAN'A GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanlar, Yunanistan ve Türkiye arasındaki 5. Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısı için 7 Aralık'ta Atina’ya gidecek.
 
"DEVLETİMİZ KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPIYOR GİBİ ALGI OLUŞTURUYORLAR" DİYEN FİDAN'DAN AB'YE: BİZE İLKEYLE GELİN, SİYASALLAŞTIRMAYIN

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye'nin AB süreciyle ilgili sert mesajlar verdi. AB'nin Türkiye'nin Kürt düşmanlığı yaptığı algısı oluşturduğunu söyleyen Fidan, "Bizim üyeliğimizde bir değişiklik yok. Türkiye ölçeğinde bir ülkeyle, Müslüman bir ülkeyle ben yeni bir birlik kurmak istiyor muyum? Adamın siyasallaştırdığı davaya vereceğin cevap da siyasal olur. Bize ilkeyle gelin, siyasallaştırmayın" dedi.
 
NATO'DAN STOLTENBERG, BOSNA'DAKİ 'AYRILIKÇI SÖYLEMDEN' ÖTÜRÜ KAYGILI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, ittifakın Bosna'daki "ayrılıkçı söylemden" ve Rusya dahil dış müdahalelerden endişe duyduğunu söyledi. Stoltenberg, Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik'in, ülkenin özerk Sırp Cumhuriyeti'nin komşu müttefiki Sırbistan'dan ayrılacağına dair defalarca yaptığı duyurulara atıfta bulunarak, "Bu, istikrarı baltalıyor ve reformları engelliyor. Tüm siyasi liderlerin birliği korumak, ulusal kurumlar inşa etmek ve uzlaşmayı sağlamak için çalışması gerekiyor." dedi.
 
AL JAZEERA’YE KONUŞAN AB DIŞİŞLERİ VE GÜVENLİK POLİTİKALARI TEMSİLCİSİ JOSEP
BORREL: “HAMAS’IN 7 EKİM’DE YAPTIKLARI SAVAŞ SUÇU AMA İSRAİL’İN YAPTIKLARINI BİLEMEM”


Al Jazeera'ye konuşan AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Temsilcisi Josep Borrel ile sunucu arasında dikkat çeken diyalog... Soru: AB, Hamas'ın 7 Ekim'de yaptıklarını savaş suçu olarak görüyor mu? Borrel: “Evet, savaş suçu olarak görüyoruz.” Soru: AB, İsrail'in yaptıklarını savaş suçu olarak görüyor mu? Borrel: “Ben hukukçu değilim. Yorum yapamam.”
 
MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ’TAN GUTERRES AÇIKLAMASI: BM'NİN ARTIK YIRTILIP ÇÖP TENEKESİNE ATILDIĞININ ALENEN İLANI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA 9. Parlamento Başkanları Konferansı 1. Oturumu’nda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Refah sınır kapısından içeriye alınmadığını hatırlatarak, “Bu Birleşmiş Milletler’in yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanıdır” dedi.
 
BAKAN KOCA: GAZZE'DE GÜVENLİ BÖLGEDE SAHRA HASTANESİ KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde kanser tedavisine devam edemeyen 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçi Türkiye'ye getirildi. İsrail Sağlık Bakanı ile telefonda görüştüğünü açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gazze'de güvenli bölgede sahra hastanesi kurmayı düşünüyoruz." dedi.
 
NATO, KOSOVA'DAKİ ASKERİ VARLIĞINI KALICI OLARAK ARTTIRMAYI GÖZDEN GEÇİRECEK

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kosova'da son dönemde yaşanan şiddet olayları sonrasında ittifakın ülkedeki askeri varlığını kalıcı olarak artırmanın gerekip gerekmediğini değerlendirdiğini söyledi.
 
 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap