SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

22 Kasım 2023 Çarşamba - 12:10




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

YARGITAY, CAN ATALAY İÇİN “HAK İHLALİ” KARARI VEREN AYM ÜYELERİ İÇİN SAVCI GÖREVLENDİRDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP milletvekili Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili savcı görevlendirildi. Mevzuata göre haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen üyelerle ilgili soruşturma açılmasına yer olup olmadığının belirlenmesi konusunun Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nda görüşülmesi gerekiyor. Ancak hakkında işlem yapılan üye veya üyeler görüşmeye katılamıyor. 
 
ERDOĞAN: TEMENNİMİZ BİR AN ÖNCE REHİNELERİN TAKASINDA NETİCE ALMAK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'la görüştü. Cezayir Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen ikili görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşme sonrası yapılan basın açıklamasında Erdoğan, İsrailFilistin rehine takasına ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Gerek Dışişleri Bakanım gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanım Katar'la müşterek bir çalışma içerisinde süreci devam ettiriyorlar. Temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralarda olumlu neticeler almak" dedi.
 
BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’IN “50+1” ÇIKIŞINA: DÜN NE DEMİŞSEK BUGÜN DE AYNI ÇİZGİDEYİZ ANCAK…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “50+1" çıkışına ilişkin olarak "siyasetin ve kurulan ittifakların parçalı yapısına bakıldığında tutarlı ve anlamlıdır" dedi. Sözlerinin devamında önceki yıllarda yaptığı "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50 +1’dir" sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Dün ne demişsek bugün de aynı çizgide, aynı düşüncede, aynı görüşteyiz" diye konuştu.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: SİSTEM Mİ DEĞİŞTİRECEKSİN ORTAK MI BİLMEM, BİZİMLE ANAYASA DEĞİŞTİREMEYECEKSİN!  

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor" açıklaması hakkında,"MHP'nin yanlış bir yol olduğu, onunla birlikte olmanın bir hata olduğu, MHP'nin sırtında kambur olduğunu açıkça ifade ediyor" yorumunu yaptı. Özel, anayasa tartışmaları konusunda da Erdoğan'a yanıt verirken, "Sistem mi değiştireceksin, ortak mı değiştireceksin, rahmetli Erbakan'a attığın kazıkta olduğu gibi gömlek mi değiştireceksin bilmem ama bizimle birlikte anayasa değiştiremeyeceksin!" diye konuştu.
 
ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN'IN ANAYASAYI ASKIYA ALMA VE ONUN MAŞASI OLMUŞ YARGITAY'IN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

CHP Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen Adalet Nöbeti'ne katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel; "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı darbecilerin başına geçmiş. Madem ki sen darbenin tarafındasın, biz demokrasinin tarafındayız. Tayyip Erdoğan, bundan sonra senin gibi bir darbecinin tam karşısındayım. Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı askıya alma girişimine, onun araçsallaştırdığı, ona destek veren, onun maşası olmuş Yargıtay'ın darbe girişimine karşı sonuna kadar direneceğiz. Herkesi direnmeye davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.
 
HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI TÜLAY HATİMOĞULLARI'NDAN ERDOĞAN'A 50+1 YANITI: OYLARI DÜŞTÜĞÜ İÇİN ANAYASA'DA OYNAMAYA İHTİYACIMIZ YOK

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, geçtiğimiz günlerde, "50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil.. Ama oy sayısı itibarıyla 'En fazla oyu alan aday seçilir" diyen Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirdi. Hatimoğulları," Eroğan'a yönelik, "Erdoğan 50+1'i gündemleştirdi. Erdoğan, Anayasa'yı kırıştırılacak bir kağıt, bir oyuncak zannediyor. Erdoğan, 50+1'i sen getirdin. Tek adam rejiminin inşa edilmesi için AKP iktidarı otoriter rejiminin önceliğini yaptı.  50+1 demek bizim için erkek+erkek demektir. Bizler HEDEP olarak tüm siyasi partilerin doğrudan temsil hakkını savunuyoruz. Demokratik bir sisteme ihtiyacımız var Erdoğan'ın oyları düştüğü için Anayasa'da oynamaya ihtiyacımız yoktur." Dedi
 
ERDOĞAN’IN YÜZDE 50+1 ÇIKIŞINA KİM NE DEDİ?: MHP, CHP, HEDEP, DEVA KARŞI, İYİ PARTİ SICAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte getirilen %50+1 ile seçilme şartının değişmesinden yana olduğunu söyledi. Erdoğan’ın bu çıkışına Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli ve muhalefetten cevaplar geldi. Bahçeli: “Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Bizim bu konudaki görüşlerimizde esasen hiçbir değişim yoktur”, CHP Sözcüsü Deniz Yücel: “Erdoğan’ın derdi halkın dertlerini çözmek değil. Cumhur İttifakı’nda çok büyük bir kriz olduğu ortada”, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “İYİ Parti açısından sistem tartışmalarının geldiği nokta çok kıymetli olmakla birlikte, bizim uyarılarımız geçmişten bugüne ortadadır”, HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: "Erdoğan, 50+1'i sen getirdin. Erdoğan'ın oyları düştüğü için Anayasa'da oynamaya ihtiyacımız yoktur." DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Bizden destek falan beklemeyin.”
 
DAVUTOĞLU'NDAN ERDOĞAN'IN “İSRAİL'E BORCUMUZ YOK” ÇIKIŞINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakan Scholz'la görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında “Bizim İsrail’e borcumuz yok” sözlerini değerlendiren Davutoğlu “Cumhurbaşkanı doğru söylüyor” dedi. Davutoğlu “Söylem duruşu için tebrik ederim. Ancak eylem duruşuna baktığımızda ise ülkem ve milletim adına utanç duyuyorum! İsrail’e borcumuz yoksa, Ceyhan’dan İsrail’e petrol sevkiyatı neden devam ediyor?” dedi.
 
MERAL AKŞENER'İN "FUHUŞ" İDDİASI YARGIYA TAŞINDI

Halkın Kurtuluş Partisi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "fuhuş" iddiasını yargıya taşıdı. Suç duyurusu yapan HKP, "Akşener tanık olarak dinlensin" talebinde bulundu.
 
OGÜN SAMAST YENİDEN HÂKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkındaki yeni iddianame kabul edildi. Geçen çarşamba günü tahliye edilen Ogün Samast'ın ''suça sürüklenen çocuk'' olarak yer aldığı iddianamede, Samast'ın ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek'' suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi.
 
İSTANBUL'DA 'RÜŞVET' OPERASYONU: 39 POLİS TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu belirlenen 39 polis hafriyat kamyonlarını aylığa bağlamak suretiyle rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklandı.
 
ADALET BAKANI TUNÇ: HEP ADALET BAKANINI SIKIŞTIRIYORSUNUZ, SAĞ TARAFIMDA ANAYASA MAHKEMESİ VAR, SOL TARAFIMDA YARGITAY VE DANIŞTAY VAR. BİR ARADAYIZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay kararıyla ilgili yargıda başlayan krize ilişkin “Özellikle Can Atalay meselesi çok merak ediliyor. Yani hep Adalet Bakanını sıkıştırıyorsunuz. Benim sağ tarafımda Anayasa Mahkemesi var. Sol tarafımda Yargıtay ve Danıştay var. Dolayısıyla bir aradayız” dedi.
 
ADALET BAKANI TUNÇ: DARBE DÖNEMİNDE HAZIRLANAN MEVCUT ANAYASA'NIN YENİLENMESİ ELZEMDİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadına yönelik şiddete karşı da birçok tedbir alındığını ifade ederek, "Kadına şiddetin önlenmesi noktasında mevzuatımızdaki değişiklikleri önemsiyoruz ve uygulama sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Yeni anayasa konusunda da daha önceki açıklamalarını yineleyen Tunç, "Darbe döneminde hazırlanan mevcut Anayasa'nın, hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla hak ve özgürlükler çerçevesinde yenilenmesi elzemdir" dedi. 
 
GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI'NA BAĞLI "SINIR YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" KURULDU

Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulan Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü, sınır yönetimi ve güvenliğine yönelik yatırım ve projelere ilişkin iş ve işlemleri yürütecek, sınır yönetimi alanında kurumlar arası iletişim ve veri paylaşımına ilişkin altyapıyı oluşturacak.
 
SÜLEYMAN SOYLU GAZETECİLERİ HEDEF ALDI: HIRSLARI, KİNLERİ, İFTİRALARI, İNTİKAM DUYGULARI BİTMEDİ

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gazetecileri hedef aldı. Bakanlık dönemine ilişkin çeşitli haber ve köşe yazılarını paylaşan Soylu, “Görevden ayrılalı 5 buçuk ay oldu. Hırsları, kinleri, iftiraları, intikam duyguları bitmedi” dedi.
 
SOYLU'NUN ENİŞTESİNİN DOSYASI, "DELİL YOK" DENİLEREK 24 GÜNDE KAPATILDI

Eski İçişleri Bakanı ve AKP milletvekili Süleyman Soylu’nun eniştesi Abdülkadir Işık ile Emniyet Daire Başkan Yardımcısı, “Nüfuz ticareti yaptıkları ve suç örgütü kurdukları” iddiasıyla savcılığa şikâyet edildi. Savcı, 24 günde “delil yok” diyerek dosyayı kapattı.
 
İSTANBUL 3. BÖLGEDE ADAY ADAYLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI: EN BÜYÜK RAĞBET BÜYÜKÇEKMECE’YE

Yerel seçim takviminin başlaması ve partilerin aday adaylıkları için başvuruları kabul etmeleri ile birlikte yerel siyaseti sıcak günler bekliyor. İstanbul 3. Bölge’de aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başlarken, en büyük talep AK Parti’nin imkansız aşkı Büyükçekmece’ye. Büyükçekmece CHP’de de yarış çetin. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları esnasında CHP’li başkan Hasan Akgün ile tüm protokolün önünde küfürleşen CHP eski ilçe başkanı Gökbulak da 30 yıldır CHP’den başkan olan Akgün’e karşı aday adaylığını açıkladı.
 
BARIŞ TERKOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE YANIT: TORBACIYA YA DA TETİKÇİYE VURDURMADIĞINIZ SÜRECE BIRAKIN GAZETE KÖŞESİNDE TARTIŞALIM

Cumhuriyet yazarı, gazeteci Barış Terkoğlu, kendisini yazısı üzerinden hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Ankara’nın ortasında bir torbacıya ya da İstanbul Şişli’de yaşı onsekiz olmamış bir tetikçiye vurdurmadığınız sürece bırakın gazete köşesinde de Meclis kürsüsünde de tartışalım” şeklinde cevap verdi.
 
CHP'Lİ BAŞARIR'DAN MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ'A: YARGITAY'I AYM'YE SAYGIYA DAVET ETMEMESİNİ KINIYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslendi. Başarır, "Meclis'te 24 saat eylem yapılırken, Meclis Başkanı'nın çıkıp açıklama yapmamasını; Yargıtay'ı Anayasa'ya, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) saygıya davet etmemesini kınıyoruz" dedi.
 
CHP'Lİ GÖKÇE GÖKÇEN'DEN ADALET BAKANI'NA: HSK, SEÇKİN YILMAZ HAKKINDA FETÖ İNCELEMESİ YÜRÜTÜRKEN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATAMIŞSINIZ; NASIL TARAFSIZ İNCELEME YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı'nın bütçe görüşmesinde konuşan CHP Genel Başkan  Yardımcısı Gökçe Gökçen, Bakan Tunç ile ilgili, "Kardeşiniz hakkında 15 Temmuz’dan 27 gün sonra ihbarda bulunulmuş. Kardeşinizin bin 454 kez Bylock’ta yazışma yaptığı belirlenmiş. Görüştüğü 166 kişi FETÖ’den soruşturma geçirmiş. Yargılama sonunda savcı FETÖ üyeliğinden ceza verilmesi için mütalaa vermiş. Kardeşinizin birçok Bank Asya hesabının olduğu, örgütün yurtiçi ve yurtdışı birçok organizasyonuna katıldığı kaydedilmiş. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi ise etkin pişmanlık kapsamında yararlı bilgiler verdiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar vermiş. Bu kararı veren mahkeme başkanı Murat Erten ise İstanbul Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ile ödüllendirilmiş" dedi.
 
İLHAN UZGEL: “AKP HÜKÜMETİNİN, DIŞ POLİTİKAYI İÇ POLİTİKA İÇİN KULLANMASINI SINIRLANDIRMAK İSTİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ilk dış ziyaretini KKTC’ye yaptı. Özel’in yanında CHP’nin gölge Dışişleri Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel de vardı. Uzgel ile CHP’nin yeni dış politika anlayışını konuştuk: “Dış politikayı AKP hükümetinin çok rahat hareket ettiği, iç politika amaçları için kullandığı bir ilişki şeklini sona erdirmek ya da en azından sınırlandırmak istiyoruz. AB ile temasları artıracağız, başta vize olmak üzere bazı sorunların çözümü konusunda inisiyatif alacağız”
 
İÇİŞLERİ'NİN "VAHDETTİN’E HAKARET" SORUŞTURMASI AÇTIĞI TUNÇ SOYER: SÖZLERİM GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN NUTUK’UNDAN ALINMIŞTIR

İçişleri Bakanlığı, Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma başlattı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Soyer, "Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır" dedi.
 
İYİ PARTİ'DE KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLEN ÜMİT DİKBAYIR: İSTİFADAN VAZGEÇTİM, SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM

İYİ Parti'de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, dün katıldığı bir televizyon yayınında, “İstifam söz konusu değil. Ben bu partinin kurucusuyum, benim emeğim var” dedi. Dikbayır’ın bugün gazeteci İpek Özbey’e de, “Vazgeçtim. Baktım istifa edersem üstüme kalacak sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim” dediğini aktardı.
 
İYİ PARTİLİ KAVUNCU'DAN "AKŞENER" PAYLAŞIMI: SÖZÜ TEŞKİLATIMIZIN SÖZÜ, HADSİZCE OKUNAN HİÇBİR SÖZÜN BİZİM İÇİN HÜKMÜ YOK

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Meral Akşener'in fotoğrafını paylaşarak "Sözü teşkilatımızın sözüdür. Göstereceği her istikamet teşkilatımızın pusulasıdır. Bunun haricindeki hadsizce okunan hiçbir sözün bizim için hükmü yoktur" notu düştü.
 
İYİ PARTİ'NİN "BARINMA KRİZİ VE FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI" İLE İLGİLİ ÖNERİSİNE RET: BİR TARAFTA "TÜRKİYE YÜZYILI" DİYE ÖVÜNEN İKTİDAR, DİĞER TARAFTA YOKSUL VATANDAŞ!

İYİ Parti'nin fahiş kira zamları nedeniyle meydana gelen barınma krizini gündeme getirmek ve mağduriyetleri gidermek amacıyla kira fiyatlarına ilişkin TBMM'ye verdiği önergenin bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi için getirdiği grup önerisi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
 
ABB'NİN İYİ PARTİLİ GRUP BAŞKANVEKİLİ'NDEN MANSUR YAVAŞ ÇIKIŞI: BEŞ YIL DAHA GÖREVDE OLACAK

İyi Parti, yerel seçimlere tek başına girme kararı alırken; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili Ali Ünal, CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 5 yıl daha görevde kalacağını savundu.
 
İDDİA: İYİ PARTİLİ VEKİLİN OĞLU VE YEĞENİ İKİ KADINA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, İYİ Parti'den istifa eden bir milletvekilinin oğlu ve yeğeninin, iki kadına cinsel saldırıda bulunduğuna yönelik iddialar olduğunu açıkladı. Halk TV'deki "Söz Sende" programında açıklamalarda bulunan Yavuz Selim Demirağ, İYİ Parti'de peş peşe gelen istifalara ilişkin olarak "Para teslimi ile ilgili açıklamaların dışında bir kriz var. Bunları söylemek istemezdim ama bu işin içerisinde çok ciddi taciz suçlamaları da var" dedi.
 
ERDOĞAN'IN, 4 YILLIK ÇALIŞMALARI KİTAPLAŞTIRILDI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020, 2021, 2022 ve 2023 yılının ilk 6 ayında yaptığı tüm çalışmalar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Aşkınan Koşan Yorulmaz" isimli 4 ciltlik kitapla anlatıldı.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: YILDA TEK ZAM OLACAK ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Bakan Işıkhan, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin tek zam sinyali vererek, “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi.
 
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: İKİNCİ KONUT ALIMINDA KREDİ İMKÂNI PEK KALMADI

İlk ev alacaklara kredi verilmesi konusundaki bir soru üzerine de Yılmaz, şunları söyledi: "Merkez Bankası ile BDDK, ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı, biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz, konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor."
 
GÖNÜL: "46 ŞİRKETİN İLK HALKA ARZININ TOPLAM BÜYÜKLÜĞÜ 64,3 MİLYAR LİRA OLDU"

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu yıl 20 Kasım itibarıyla 46 şirketin ilk halka arzının toplam büyüklüğünün 64,3 milyar lira seviyesine ulaştığını bildirdi.
 
TÜRK EXİMBANK, ÇİN EXİMBANK İLE MUTABAKAT ZAPTI İMZALADI

Türk Eximbank ile Çin Eximbank arasında müzakereleri bir süredir devam eden genel işbirliğine yönelik mutabakat zaptı, her iki kuruluşun üyesi olduğu Asya Exim Bankları Forumu'nun Sidney'de gerçekleştirilen 2023 Yıllık Toplantısı esnasında imzalandı.
 
TÜİK: YAPI RUHSATI VERİLEN BİNA SAYISI YÜZDE 24,9 ARTTI

TÜİK, yılın 3'üncü çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Temmuz- Eylül 2023 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, belediyelerce yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 24,9, daire sayısı yüzde 35 ve yüzölçümü yüzde 21,7 arttı.
 
TÜRKİYE’DE KİRALAR DÜŞTÜ. İSTANBUL’DA HEM KİRALIK, HEM SATILIK KONUTLARDA DÜŞÜŞ VAR

Emlakjet verilerine göre, Türkiye genelinde ekimde önceki aya göre satılık fiyatlarında artış görülmezken, kiralık konut fiyatları yüzde 4 düştü. İstanbul’da ise önceki aya göre satılık konut fiyatları yüzde 1, kiralıklar ise yüzde 3 düştü. Kiraların en çok düştüğü il yüzde 6 ile Antalya oldu.
 
EBRD BAŞKANI RENAUD-BASSO: TÜRKİYE'DE YATIRIM TUTARI BU YIL 2,4 MİLYAR DOLARI AŞABİLİR

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso Bloomberg HT'ye "Türkiye'de yatırım tutarında bu yıl 2,4 milyar doları aşabiliriz" dedi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

İSRAİL KABİNESİ, HAMAS İLE ATEŞKES VE REHİNE TAKASI ANLAŞMASINI ONAYLADI

İsrail'de savaş kabinesi, geçici bir ateşkese gidilmesi ve Hamas'ın elinde tuttuğu bazı rehineleri serbest bırakmasını öngören anlaşmayı onayladı.
 
GAZZE'DE 4 GÜNLÜK ATEŞKES RESMEN DUYURULDU: ÇATIŞMALAR DURACAK, BÖLGEYE YARDIM GİRECEK, BELLİ SAYIDA REHİNE SERBEST BIRAKILACAK

İsrail ve Hamas, 4 günlük bir ateşkeste Gazze'de tutulan 50 kadın ve çocuğun, İsrail cezaevlerinde bulunan 150 Filistinli kadın ve çocuk karşılığında serbest bırakılması için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 
 
ABD'DE BİNANCE'A 4,3 MİLYAR DOLAR CEZA

ABD hükümeti, kripto para borsası Binance'in kara para aklamayı önleme ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 4,3 milyar dolar ceza ödeyeceğini bildirdi. Binance CEO'su Changpeng Zhao istifa etti, yeni CEO Richard Teng oldu.
 
İHA VE SİHA OPERASYONLARI SONRASI ABD’DEN KUZEY SURİYE’DE TARTIŞMA YARATACAK ADIM: SDG'YE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ EĞİTİMİ İDDİASI

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarına paralel olarak Irak ve Suriye’de ABD üslerine yönelik SİHA saldırılarının yapılması, Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyine yönelik SİHA operasyonlarının hemen ardından ABD, tartışma yaratacak bir adım attı. ABD’li askeri yetkililerin, PYD’nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) kısa ve orta menzilli hava savunma sistemi eğitimi vermeye başladığı ileri sürüldü. Bu kapsamda ABD’nin SDG’ye hava savunma sistemi silahları sağladığı da iddia edildi.
 
BAKAN KOCA AÇIKLADI: 50 KİŞİLİK LİSTE HAZIRLADIK, GAZZE'DEN ÜÇÜNCÜ TAHLİYE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE OLABİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 kişiden oluşan bir hasta listesi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini bildirdi.
 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap