SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

24 Kasım 2023 Cuma - 10:30




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

BU KEZ ÜMİT DİKBAYIR’DAN İDDİALAR: “PARTİNİN BÜTÜN KAMPANYASINI AKŞENER’İN OĞLU YÖNETİYOR, İŞADAMLARINDAN PARA TOPLANIP AKŞENER’İN ÖZEL KALEMİNE VERİLDİ”

İYİ Parti’nin disipline sevk ettiği Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TV100 yayınında karşı iddialarda bulundu: "Genel seçimde, partinin bütün iletişim ve reklam kampanyasını genel başkanın oğlu yönetiyor. Genel başkanın oğlu iletişimci değil, elektrik mühendisi. Bilal Erdoğan, AKP'nin bu kadar içinde değildir. Genel başkan yardımcısı Sedat Aksakallı, işadamlarından kayıtdışı para toplayıp Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar’a ve eşine verdi. Allah belasını versin böyle siyasetin. Partinin kurucusuyum. İstifa etmem. Genel Başkan, ‘Ben Teoman Koman’ın öğrencisiyim’ diyor. Yani diyor ki ‘Ben psikolojik harp yöntemleri ile bunları hallederim.'" Dikbayır'ın iddialarında adı geçen Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar: "Bu iddia ve beyanlara karşı hukuki süreci avukatımız aracılığı ile başlatmış bulunuyoruz."
 
"ERDOĞAN, MHP'DEN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR" DİYEN ÖZEL, AKŞENER'LE "İŞBİRLİĞİ"Nİ İŞARET ETTİ: MERAL ABLAM'LA PEK ÇOK ZORLUĞU AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın 'Özel Röportaj' programında soruları yanıtladı. Özel, Erdoğan'ın "yüzde 50 artı 1" çıkışı ve Bahçeli'nin açıklamasına ilişkin, "Erdoğan, MHP'den kurtulmaya çalışıyor" dedi. Özel, İYİ Parti lideri Akşener ile ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruyu ise, "Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil" diye yanıtladı.
 
BAŞSAVCI UÇAR’IN HSK’YA MEKTUBUNDAKİ İDDİALARDA ADI GEÇEN HAKİM GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın İstanbul Anadolu Adliyesi’nde para karşılığı erişim engelleme ve tahliye kararları verildiği iddialarıyla ilgili HSK’ya yazdığı şikayet mektubunda adı geçen Hakim Sidar Demiroğlu açığa alındı.
 
KURTULMUŞ'TAN "50+1" YORUMU: CUMHUR İTTİFAKI'NDA SIKINTIYA YOL AÇMAZ, REVİZYON OLABİLİR; ORAN TELAFFUZUNU ŞU AŞAMADA DOĞRU BULMUYORUM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon olabileceğini söylerken, "50+1 çıkışı Cumhur İttifakı'nda sıkıntıya yol açmaz" dedi. Kurtulmuş, "Yüzde 50+1 değil de yüzde 40 gibi oranlar telaffuz edilmişti. Sizce burada bir oran telaffuz edilmeli mi?" sorusuna Kurtulmuş, "Ben bir oran telaffuzunu şu aşamada doğru bulmuyorum" yanıtı verdi.
 
BAHÇELİ: ATANAMAYAN HİÇBİR ÖĞRETMEN BIRAKILMAMALIDIR, ETAP ETAP HEPSİ KADROYA GEÇİRİLMELİDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, "Atanamayan hiçbir öğretmen bırakılmamalıdır. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, etap etap hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur." dedi.
 
YAVAŞ’TAN AKŞENER’E ZİYARET: “GENEL BAŞKANIMIZIN SELAMINI GETİRDİM, GELİŞME OLUR MU BİLMİYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısına tek geçen Yavaş: “Sayın Genel Başkanımızın, İYİ Parti Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e selamlarını getirdim. Selam ve sevgilerini ilettim kendisine. Bundan sonrasında bir gelişme olur mu olmaz mı, onu bilmiyorum."
 
ÖZDAĞ, KILIÇDAROĞLU İLE SEÇİM ÖNCESİ İMZALADIKLARI İKİ PROTOKOLÜ YAYINLADI: İÇİŞLERİ, MİLLİ EĞİTİM, KÜLTÜR ZAFER’E…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından 28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladıkları iki protokolün fotoğrafını paylaştı: “Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması şartı ile İçişleri, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim Bakanlıklarını kapsayan 3 bakanlık istedik kabul ettiniz. Ne yazık ki size seçimi kaybettiren 5 partiye verilen milletvekilliklerini değil bizi eleştirdiniz.”
 
TBMM BAŞKANVEKİLİ KARACA'DAN YARGITAY'A: YASAMA ORGANININ İRADESİNE VE MİLLETİN İRADESİNE YÖNELİK BU HAD BİLDİRME KARŞISINDA SUSMAYACAĞIZ

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Gezi Parkı davası tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ı İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Karaca, ziyareti sonrasında, “Yargıtay, Anayasa’ya had bildirmeye kalktı. Bizler de öncelikle Meclis Başkanvekili olarak yasama organının iradesine ve milletin iradesine yönelik bu had bildirme karşısında susmayacağız. Sorun, Can Atalay meselesi değildir. Sorun, milli iradenin gaspıdır. Sorun, Anayasa’nın amir hükümlerine uymayarak Anayasa’yı yok saymaktır. Buna da izin vermeyeceğiz” dedi.
 
YARGITAY HEDEP İSMİNİ KABUL ETMEDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi kararını kabul etmedi.
 
TÜRKAN ELÇİ, 8 YILDIR 'ARANAN ADALET'İ 5 DAKİKAYA SIĞDIRDI: DAVUTOĞLU’NUN İFADESİNE BAŞVURULMASI TALEBİMİZ REDDEDİLDİ; KATİLLERİN CEZASIZ KALMASI NESİLLER BOYU ANILACAK

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, eşi ve eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi suikastına ilişkin TBMM’de yaptığı konuşmada Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı dönemine dikkat çekti. Elçi, “Kamera kayıtlarındaki 12 saniyelik kesintinin sebebi konusunda bizleri aydınlatma zorunlulukları var. Tanık ifadesinde savcının zoruyla yalan beyan verdiğini söylemesine rağmen savcı hakkında HSK’ya yaptığımız şikayet talebimiz reddedildi, cinayeti siyasi bir suikast olarak değerlendiren dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun ifadesine başvurulması talebimiz reddedildi” dedi.
 
MALATYA'DA 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremler sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığı, saha çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
 
BAHÇELİ'YE ZÜLFİKAR HEDİYE ETMİŞTİ: TUNCELİ CEMEVİ BAŞKANI ALİ EKBER YURT AKP'DEN ADAY ADAYI OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü'yken personele baskı yaptığı iddiasıyla görevden alınan Ali Ekber Yurt, Tunceli Belediye Başkanı olmak için AKP’den adaylık başvurusu yaptı.
 
YAŞAR GÜLER: BİRLEŞİK KRALLIK İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ EUROFIGHTER TYPHOON SAVAŞ UÇAKLARI GİBİ YENİ KONULARDA DA GELİŞTİRMEK İSTEDİĞİMİZİ KARARLAŞTIRDIK

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps ile Bakanlık'ta bir araya geldi. Güler, “Birleşik Krallık ile başta Milli Muharip Uçağımız KAAN olmak üzere birçok alanda var olan iş birliğimizi Eurofighter Typhoon savaş uçakları gibi yeni konularda da geliştirmek istediğimizi kararlaştırdık. Bugün imzaladığımız 'Savunma İş Birliği Niyet Beyanı' ile iş birliğimizi geliştirme konusundaki kararlılığımızı da teyit ettik” dedi. Shapps ise “Karşılıklı pek çok iş birliği alanlarımızı ve ilişkilerimizi ele aldık. İlişkilerimiz Birleşik Krallık için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
TUNÇ SOYER: ANKETLERDEN ÇEKİNMİYORUZ, BİR DÖNEM DAHA HAK ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni genel başkan Özgür Özel’in işaret ettiği anketler için “çekinmiyoruz dedi. Soyer, “Sosyal medya toz duman ama ben sokakta bunu görmüyorum. Ben teveccühünü görüyorum. Benim en büyük moral kaynağım ve enerjim sokaktan geliyor. Bir dönem daha hak ettiğimi düşünüyorum” diye konuştu.
 
FATİH TERİM FONU DOLANDIRICILIĞI. BANKA MÜDÜRESİ DENİZBANK’I SUÇLADI: “BAŞINDAN BERİ HABERLERİ VARDI”

Fatih Terim, Arda Turan gibi isimlerin milyon dolarlar kaybettiği 'fonu' yöneten tutuklu Denizbank yöneticisi Seçil Erzan, bankasını suçladı: "Mağdurlara verdiğim tüm evrakları bankada sistemde düzenledim. Banka başından itibaren durumdan haberdardır. En azından haberdar olmalıydılar. Kamera kayıtları ve yazıcıdan çıktı alınırken her şey banka hafızasında yer almaktadır. Yani banka bir şey bilmediğini söyleyerek kendisini kurtarmaya çalışmaktadır. Ben 12 yıl Florya'da şube müdürlüğü yaptım. Banka bunu bildiği halde göz yummuştur."
 
ARDA TURAN: 20 BİN DOLARIM KALDI, TEFECİLERE GİDECEĞİM. FATİH HOCA BU İŞTE KÂRDA MI?

Bankacı Seçil Erzan tarafından 7.5 milyon dolar dolandırılan Arda Turan’ın, Erzan ile yaptığı yazışma ve konuşma kayıtları ortaya çıktı. Yazışmalara göre “20 bin dolar param kaldı” diyen Turan, borç para bulabilmek için tefecilere gitmek üzere olduğunu söyledi. Görüşmede Turan’ın, Fatih Terim’i kastederek “Peki, Hoca bu işte kârda mı?” şeklindeki sorusunu bankacı Seçil Erzan, evet olarak yanıtladı.
 
KASTAMONU BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI VEKİLİNİN MECLİS YERİNE İŞÇİ KADROSUNDAN SEÇİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Sayıştay’ın 2022 raporuna göre, Kastamonu Belediyesi’nde belediye meclisi içerisinden seçilmesi gereken başkan yardımcılığı görevine kadrolu işçi getirildi. Sayıştay’ın Kastamonu Belediyesi ile ilgili olarak hazırladığı 2022 raporuna göre Kastamonu Belediyesi Başkan Yardımcısı Vekili, belediye meclisinden seçilmesi gerekirken vekil olarak kadrolu belediye işçisi atandı.
 
DİYARBAKIR’DAKİ KYK YURDUNDA YEMEKTEN SİGARA İZMARİTİ VE PAKETİ ÇIKTI

Diyarbakır’da bulunan kız öğrenci yurdunda yemeğin içinde sigara izmariti ve paketi  çıktı.Kentteki bazı hastane yemeklerinde de benzer sıkıntılar yaşanmıştı
 
ANKARA BAŞSAVCISI’NI FETÖ’CÜ OLMAKLA SUÇLAYAN ORHUN HABER’E OPERASYON

Ankara Başsavcılığı, Orhun Haber isimli, ağırlıklı olarak ülkücü camia ile ilgili haber yapan sosyal medya hesaplarının yöneticisi olduğu öğrenilen 2 isme yönelik operasyon gerçekleştirdi. Orhun Haber’in X’teki hesabından 19 Kasım tarihinde yapılan paylaşımda, Sinan Ateş dosyasının savcısı ile Ankara Başsavcısı doğrudan hedef alınarak FETÖ’cü olmakla suçlandı. Operasyonun ardından aynı hesaptan Başsavcı Ahmet Akça bir kez daha hedef alınarak, “ORHUN HABER gibi milli bir haber sitesiyle uğraşacağına gücün yetiyorsa akrabalarının yanlarında olduğu FETÖCÜ HAİN alçaklarla uğraş!” mesajı paylaşıldı.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

MERKEZ BANKASI ÜST ÜSTE 6. KEZ FAİZ ARTIRDI; POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 40’A YÜKSELDİ

Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40 seviyesine çekti. TCMB karar metninde, "Parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır" ifadeleri yer aldı.
 
BAKAN ŞİMŞEK: UYGULADIĞIMIZ POLİTİKALARLA REZERVLERİMİZ GÜÇLENDİ VE ÜLKE RİSK PRİMİMİZ DÜŞTÜ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan politikalarla yatırımcı güveni artarken, rezervlerin güçlendiğini ve ülke risk priminin düştüğünü belirterek, "Son açıklanan verilere göre TCMB brüt rezervleri Eylül 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaşmıştır. Mayıs ayında 700'ün üzerinde olan Türkiye'nin risk primi 330'lar seviyesine geriledi." dedi.
 
KKM ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre 17 Kasım haftasında Kur Korumalı Mevduat'ta toplam büyüklük 70,9 milyar TL ile 2,7 trilyon TL seviyesine indi.
 
KREDİ KARTI VE ÜYE İŞYERİ KOMİSYONLARI ARALIK AYINDA DEĞİŞMEYECEK

Politika faizini yüzde 40'a çıkaran Merkez Bankası, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Aralık ayında değişiklik olmayacağını duyurdu.
 
BAKANLIK, 80 MİLYAR LİRALIK VERGİ KAYBI NEDENİYLE BANKACILARIN TALEBİNİ REDDETTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bankacılık sektörünün 'reel olmayan kârlar' üzerinden değerlendirilmemek için enflasyon muhasebesine dahil olma talebini, 80 milyar liraya kadar hesaplanan vergi geliri kaybını gerekçe göstererek reddetti.
 
GARANTİ BBVA, RÜZGÂR ENERJİSİ FİNANSMANINDAKİ PAYINI ARTIRIYOR

Garanti BBVA, Dost Enerji Üretim San. Tic. A.Ş. bünyesindeki Galatya Enerji Üretim A.Ş. ile Işıklar Rüzgâr Enerjisi Santrali yatırımı için 36,1 milyon Euro tutarında finansman sözleşmesi imzaladığını duyurdu.
 
BAKAN ABDÜLKADİR URALOĞLU: "BUGÜNE KADAR 42 MİLYAR DOLAR TUTARINDA KAMU ÖZEL İŞ BİRLİĞİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK. 6 MİLYAR DOLAR TUTARINDAKİ PROJELERİMİZİN DE YAPIMI DEVAM ETMEKTEDİR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmelerinde; "2003-2023 yılları arasında ulaştırma ve haberleşme alanında, güncellenen emtia fiyatlarını dikkate aldığımızda 250 milyar dolar yatırım yaptık. Bugüne kadar 42 milyar dolar tutarında kamu özel iş birliği projesini hayata geçirdik. 6 milyar dolar tutarındaki projelerimizin de yapımı devam etmektedir" dedi.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

İSRAİL-HAMAS ATEŞKESİ BAŞLADI: BUGÜN HAMAS 13 İSRAİLLİYİ, İSRAİL 39 FİLİSTİNLİYİ BIRAKACAK

Uzun süren müzakereler ve en az 24 saatlik bir gecikmenin ardından İsrail ile Hamas arasında dört günlük ateşkes başladı. Ateşkesin bitmesine saatler kale İsrail bir BM okuluna en az 27 kişinin ölümüne yol açan bir hava saldırısı düzenledi. Ama ateşkes anlaşması hala yürürlükte. Anlaşma gereği Hamas, 13 kadın ve çocuğu bugün TSİ 14:00 civarında Kızılhaç’a teslim edecek. Buna karşılık İsrail ise ilk gün 39 Filistinli mahkûmu İsrail'den serbest bırakacak.
 
İSRAİL, BM'YE AİT OKUL VE MÜLTECİ KAMPLARINI VURDU: 38 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail'in, Gazze'de Birleşmiş Milletler'e ait okula saldırısında 27 kişi öldü. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ile Bureyc ve Nuseyrat mülteci kamplarında da 11 kişi İsrail tarafından öldürüldü.
 
GAZZE'DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI, EL ŞİFA'DAKİ SAĞLIK PERSONELİNİN İSRAİL TARAFINDAN ALIKONULMASININ ARDINDAN DSÖ İLE KOORDİNASYONU DURDURDU

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun sağlık çalışanlarını alıkoymasının ardından Gazze Şeridi’ndeki hastanelerde hastaların ve sağlık ekiplerinin tahliyesi için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile koordinasyonunu durdurduğunu açıkladı.
 
BAKAN YERLİKAYA'DAN BRÜKSEL'DE

Bakan Yerlikaya, AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi ile görüştü. Görüşmede göç ve güvenlik konuları ele alındı. Bakan Yerlikaya, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Brüksel'de düzenlenen 'Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Göç ve Güvenlik Alanlarında Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı'ndayız. Avrupa Birliği Göç ve İçişleri Komiseri Ylva Johansson ile 'Güvenlik ve Düzensiz göçle mücadele' konularını değerlendirdik. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.
 
SYRIZA'DA KAN KAYBI DURDURULAMIYOR: İKİSİ TÜRK KÖKENLİ 9 MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİ, YENİ PARLAMENTO GRUBU KURULMASI GÜNDEMDE

Yunanistan'da ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon'da (SYRIZA) Stefanos Kasselakis'in Genel Başkan seçilmesiyle partinin "sağa kaydığı" tartışmaları büyümeye devam ederken, 9'u milletvekili 57 üye daha partiden ayrıldığını duyurdu.
 
ARAP-İSLAM ÜLKELERİ HEYETİ BEŞ VETO HAKKI OLAN ÜLKE ZİYARETLERİNE NEDEN ÇİN’DEN BAŞLADI?

Mısır, Endonezya, Ürdün, Filistin Yönetimi, Suudi Arabistan ve İİT Genel Sekreterliği’nden temsilcilerin yer aldığı Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al-Saud başkanlığındaki heyet Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesini kapsayan bir tura çıktı. Heyet ziyaretlerine Pekin’den başladı. Peki bu ABD ve Batılı ülkelere verilmiş bir cevap mıydı? Orta Doğu Enstitüsü'nde kıdemli araştırmacı olan Randa Slim’e göre "Çin'in ilk ziyaret edilen ülke olması ABD'ye bir mesaj. Suudi Arabistan ve diğer Arap devletleri ABD'ye "artık bölgedeki tek güç sen değilsin" diyor.
 
SEKİZ BBC ÇALIŞANI AL JAZEERA’YE MEKTUP YAZDI, BBC’Yİ ŞİKAYET ETTİ: “BİNLERCE FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ. EDİTORYAL DURUŞUMUZU DEĞİŞTİRMEK DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ?”

BBC’nin İngiltere’deki merkezinde çalışan sekiz gazeteci, Al Jazeera'ye mektup gönderdi, BBC'yi Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını "gözü kara" bir şekilde haberleştirip, İsrail Gazze'yi vururken taraflı davranmakla suçladı: “BBC, İsrail'in iddialarına eleştirel bir yaklaşım sergilememiş, kamuoyunun Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerini anlamasına yardımcı olamamıştır. 7 Ekim'den bu yana binlerce Filistinli öldürüldü. Bu sayı ne zaman editoryal duruşumuzu değiştirecek kadar yüksek olacak?"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap