SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

25 Kasım 2023 Cumartesi - 10:13




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

MSB DUYURDU: IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKÂTI

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekâtlarıyla bölücü terör örgütünce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 17 hedefin imha edildiğini bildirdi.
 
LİBYA'YA ASKER GÖNDERİLMESİ İÇİN VERİLEN İZNİN SÜRESİNİN 24 AY UZATILMASINA DAİR TEZKERE TBMM'YE SUNULDU

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 24 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
 
ERDOĞAN'DAN 25 KASIM GENELGESİ: KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARA 6284 KAPSAMINDA "ÖFKE KONTROLÜ VE ETKİLİ İLETİŞİM" ÇALIŞMASI YAPILACAK, "KANITA DAYALI" POLİTİKALAR GELİŞTİRİLECEK

Erdoğan imzalı genelgede, "Şiddet uygulayanlara yönelik 6284 sayılı Kanun kapsamında sağlık tedbirlerinin etkin uygulanması için öfke kontrolü, etkili iletişim ve stresle başa çıkma hususlarında bireysel ve grup çalışmalar yapılandırılacaktır" denildi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İLK DÜZENLEMEDEN YARARLANAMAYAN EMEKLİ DE 5 BİN LİRA ALACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkânından faydalanacak" dedi.
 
ERDOĞAN VE BAHÇELİ ARASINDA 50+1 TARTIŞMALARI SONRASI BEKLENEN İLK GÖRÜŞME YAPILAMADI: “ERDOĞAN’IN PROGRAM YOĞUNLUĞU”

50+1 tartışmalarının ardından beklenen ilk Erdoğan-Bahçeli görüşmesi yapılamadı. Beştepe kaynakları, dün yapılması beklenen görüşmenin Erdoğan’ın program yoğunluğu nedeniyle yapılamadığını söyledi.
 
ERDOĞAN'DAN ATAMA KARARLARI: İKİ ÜLKEYE BÜYÜKELÇİ ATANDI, TPAO YÖNETİMİNDEN 3 İSİM GÖREVDEN ALINDI, İKİ İLE YENİ JANDARMA KOMUTANI ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı atama kararnameyle, Gabon ve Belarus'a yeni büyükelçiler atadı. Kararnamede, 10 kentin il ticaret müdürü değişti, TPAO Yönetim Kurulu'nundan üç isim görevden alındı. İki ile de yeni jandarma komutanı atandı.
 
CEVDET YILMAZ: DİKTATÖRÜN OLDUĞU ÜLKEDE İKİNCİ TUR SEÇİM OLMAZ. DİKTATÖRLERİN OLDUĞU ORTAMLARDA İSTANBUL GİBİ METROPOLLER PARTİLER ARASINDA EL DEĞİŞTİRMEZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı bütçe görüşmelerinde, eleştiri ve soruları yanıtladı. Yılmaz, "Kusura bakmayın, diktatörlerin olduğu bir yerde ikinci tur seçim olmaz. Hiçbir diktatörün olduğu ülkede ikinci tur seçim olmaz. Diktatörlerin olduğu ortamlarda İstanbul gibi büyük metropoller partiler arasında el değiştirmez" dedi.
 
AKŞENER: “PARTİMİZDEN AYRILAN ARKADAŞLARIMIZIN, İSTİFA EDEN ARKADAŞLARIMIZ HAKKINDA KONUŞMAMAYA ÖZEN GÖSTERDİM... EDEP, HAYA, AHLAK DUYGUSU SİYASETTE ÇOK ÖNEMLİDİR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale’de; İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın iddialarına ilişkin; “Bir kere çok üzüldüğümü ifade etmek isterim. Benim bir prensibim var, partimizden ayrılan arkadaşlarımızın, istifa eden arkadaşlarımız hakkında konuşmamaya özen gösterdim... Dün ben izlemedim ama özet olarak bana anlatılanlardan çıkardığım yorum şudur çok üzüldüğümü ifade ediyorum, gerçekten çok üzüldüğümü ifade ediyorum. Söyleyeceğim şey şu, iddia sahibinin isimlendirdiği kişilerin bunlar iftiradır diyerek mahkemeye gittiği bir süreç bu. Dolayısıyla mahkemeye ve bu ilgili arkadaşın da tedbirli olarak ihraç sebebiyle disipline verildiği bir süreçte sadece bunu söyleyebilirim. Ama tekrar söylüyorum; edep, haya, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir” açıklamasını yaptı.
 
AKŞENER: “YEREL SEÇİMLERE MÜSTAKİL GİTME KARARINI ALDIK, HEM YANDAŞI HEM CANDAŞI BİZİ TOPA TUTTU; PSİKOLOJİK HARP UYGULANIYOR”

İYİ Parti’deki tartışmalar ve ihracı istenen İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır’ın iddiaları hakkında konuşan Akşener: “Anlatamadığımız bir konuyla gene karşı karşıyayız: Biz hür ve müstakil olarak yerel seçimlere gitme kararını aldık. GİK'te oy çokluğuyla aldık. Hem yandaşı hem candaşı o günden beri bizi topa tuttu. Böyle bir sistemde elbette eller yapının içine sokulacak, psikolojik harp uygulanacaktır. ’CHP’nin marabası olmalıyız. Onun sayesinde buradayız’ diyen bir güruh var. Onlar da (seçimlere tek girme kararından) çok rahatsız. Kutuplaştır, buna dinsiz imansız de, o da ona inançlarından dolayı her türlü hakaret etsin. İki mahalle, harika bir hayat. Oyları al, yan gel Osman. Biz bunu bozduğumuz, bozacağımız için problem var.”
 
ÖZGÜR ÖZEL: "İŞ YEREL SEÇİM OLUNCA HEP BERABER BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR…KİMSE BİZE MECBUR DEĞİL AMA KİMİ YERLERDE İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kendi siyasetimizle cam tavanı tuz buz edebiliriz. Bunun için özgür olmaya ihtiyacım var. Fakat iş yerel seçim olunca hep beraber bir sorumluluğumuz da var. Yine söylüyorum, kimse bize mecbur değil. Ama kimi yerlerde işbirliği yapmalıyız” mesajını paylaştı.
 
ÖZGÜR ÖZEL: PARTİNİN OYUNU AŞAN BAŞKANLARIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ, AŞAĞISINDA KALANLAR İÇİN YENİ YÖNTEMLER UYGULANACAK

CHP’de yerel seçim sürecinin başlamasıyla genel merkezde trafik de arttı. Örgütleri ağırlayan CHP lideri Özgür Özel’in, “Partinin oyunu aşan başkanlarımız devam edecek ama partinin oyunun aşağısında kalanlar için yeni yöntemler uygulanacak” dediği öğrenildi.
 
ÖZGÜR ÖZEL, BOSNA HERSEK'TE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile görüştü.
 
SOYLU’DAN AK PARTİ’YE SİTEMLİ MESAJLAR: “SERBEST ALAN OLDUĞUM İÇİN…”

Süleyman Soylu: “Bizimle ilgili 800’ün üzerinde yazı yazdınız ancak cezaevine girmediniz. Süleyman Soylu hakkında MİT raporu var dediniz; hakkınızda takibat dahi yapılmadı, hapse de girmediniz. Bizimle ilgili olmayan farklı bir meselede ise cezaevine girdiniz. Mazallah yoksa o da üzerime kalırdı… Çıkar çıkmaz “SERBEST ALAN OLDUĞUM İÇİN” devam ediyorsunuz… Niçin olduğunu da biliyorum. (…) Bu soruları bizim çok kıymetli arkadaşlarımız -sizin de çok kıymetli dostlarınızla- inşallah değerlendirirsiniz. Bütün bu önemli çalışmalar. Devletimizin ve Hükümetimizin bütün birimleriyle birlikte el birliğiyle yapılmıştır.”
 
AK PARTİLİ FARUK ÇELİK’TEN SOYLU’YA TAVSİYELER: “HAİN TEZGAHLARA MUHATAP BIRAKILDIM, DAVA SAHİBİ OLMAK ŞİKAYETİ DEĞİL SABRETMEYİ GEREKTİRİR”

Şanlıurfa milletvekili ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı olduğu 2017’de, Şanlıurfa’da protesto edilmesi sonrası bakanlıktan alınan Faruk Çelik, Soylu’nun sitemkar tweetleri sonrası yazdı: “%98 oy aldığımız Harran ilçemizde iftarda ve Şanlıurfa havaalanında VIP’te Cumhurbaşkanımızın önünde hain tezgahlara muhatap bırakıldım. Bu işleri yapanlar dışarıdan değildi. Bu tezgahı kuranları biliyorum. Dava sahibi olmak; sabretmeyi, lidere, güvenmeyi, hakkın galip geleceğine inanmayı gerektirir şikayeti ve müdahale edin demeyi değil.”
 
KILIÇDAROĞLU: "24 KASIMDA MÜLAKATSIZ YÜZ BİN ATAMA TALEBİNİN KARŞILANMASINI HATIRLATIYORUM. ÖĞRETMENLERİMİZİ ÖĞRENCİSİZ, ÖĞRENCİLERİMİZİ DE ÖĞRETMENSİZ BIRAKMAKTAN ARTIK VAZGEÇİN"

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük Önderimiz, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışı yolunda yılmadan mesleğini icra eden öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu vesileyle; 24 Kasımda mülakatsız yüz bin atama talebinin karşılanmasını hatırlatıyorum. Öğretmenlerimizi öğrencisiz, öğrencilerimizi de öğretmensiz bırakmaktan artık vazgeçin" dedi.
 
FATİH ERBAKAN'DAN YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI: PEYDERPEY BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Türkiye’de bütün ilçelerde ve illerimizde kendi adaylarımız ile seçime girme yolunda ilerliyoruz. Sadece Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın talebi olması halinde bunu yine yetkili kurullarımızla, teşkilatlarımızla istişare edebiliriz demiştik. Bugüne kadar herhangi bir talep olmadı. Dolayısıyla biz de 4 aylık bir süre kaldığı için büyük bir hızla bütün merkezlerde, tüm il, ilçe ve beldelerde belediye başkan adaylarımızı belirliyoruz. Peyderpey bugünden itibaren hızlı bir şekilde belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız” dedi.
 
İMAMOĞLU'NDAN 'AKŞENER' VE 'YEREL SEÇİM' AÇIKLAMASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yüz yüze bir görüşme planlamadıklarını ancak her an bir görüşme gerçekleştirebileceklerini söyledi. İmamoğlu, Mansur Yavaş'ın Akşener'i ziyaret etmesi hakkında ise "Mansur Yavaş başkanımızın da Meral Akşener'i ziyaret etmesi kadar da doğru ve güzel bir şey yok" yorumunda bulundu.
 
AKŞENER’İN ÖZEL KALEMİ ESMA BEKAR’DAN DİKBAYIR’A YANIT: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYORUM

Kesin ihraca sevk edilen Ümit Dikbayır'ın iddialarına, Akşener’in özel kalemi Esma Bekar'dan yanıt geldi. İlgili iddiaları yakın çevresinden duyduğunu aktaran Bekar, hukuki süreç başlatacağını duyurdu.
 
BAKAN YERLİKAYA, ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU’NA SALDIRI GİRİŞİMİNE SORUŞTURMA AÇILDIĞINI SÖYLEDİ, SALDIRGANLARIN MHP’Lİ OLDUĞU İDDİASINA “BİRİMLERİMİZDE SİYASİ PARTİ ÜYE KAYDI SORGULAMA SİSTEMİ BULUNMAMAKTADIR” YANITINI VERDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun genel seçim çalışmaları sırasında kendisine yönelik İzmit’in Kuruçeşme Mahallesi’ndeki saldırı girişimiyle ilgili soru önergesine verdiği yanıtta; olayla ilgili soruşturma açıldığını belirtti. Yerlikaya, Gergerlioğlu’nun saldırı girişiminde bulunanların MHP’li olduğu iddiasına ilişkin sorusuna ise “Birimlerimizde vatandaşlarımızın siyasi parti üye kaydı sorgulama sistemi bulunmamaktadır” dedi.
 
ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA: SİNAN ATEŞ SUİKASTI SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI’NI ‘FETÖ’CÜLÜKLE SUÇLAYAN SİTEYİ YÖNETTİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Sinan Ateş suikastının tutuklu zanlılarından eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın suikasttan hemen sonra geçen dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’u Face Time üzerinden aradığı ve bunun üzerine Kılavuz’un yanına gittiği ortaya çıktı. Demirbaş, suikasttan sonra Kılavuz’un dönem dönem kullandığı bir evde ve Kılavuz’un yanında gözaltına alınmıştı. “Orhun Haber” sitesinden Sinan Ateş suikastını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve soruşturma savcısı Ayhan Ay aleyhindeki yayınlar nedeniyle gözaltına alınan iki kişinin, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ile kardeşi olduğu ortaya çıktı
 
MİT’TEN ‘CUMHURBAŞKANLIĞI’NA YARGI RAPORU SUNULDU’ CEVABI: “BAHSİ GEÇEN RAPOR HAZIRLANMAMIŞTIR”

Tolga Şardan’ın beş günlük bir tutukluluk geçirmesine neden olan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporunda neler var?" yazısıyla ilgili soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgisine başvurduğu MİT, Başsavcılığa gönderdiği cevap yazısında Cumhurbaşkanlığı’na yargıyla ilgili bir rapor sunulmadığını açıkladı: "Yazınızda bahsi geçen rapor hazırlanmamıştır.”
 
EĞİTİM -İŞ, BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEĞE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNE BOŞ TABLDOT VE SU ŞİŞESİ BIRAKTI

Eğitim-İş, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir öğün yemek verilmesi talebine dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önüne önlük ve içleri boş tabldot ve su şişesi bıraktı. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Bize önlük değil çocuklarımıza hakkı olan en az bir öğün yemek hakkını sağlayın. Önlüğünüzü değil çocuklarımızın yemek hakkını, temiz su içme hakkını istiyoruz" dedi.  
 
İBB, İSTANBUL'A AİT VERİLERİ, AFETLERDEN KORUMAK İÇİN "FELAKET KURTARMA MERKEZİ" KURUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehre ait verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak için Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) projesini hayata geçiriyor. Proje ile veriler Ankara da düzenli olarak yedeklenecek. İstanbul ve bölgesini kapsayan olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet durumlarında kritik kamu düzenine ait faaliyetler kesintisiz sürecek.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK: UYGULADIĞIMIZ EKONOMİ POLİTİKASI SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız ekonomi politikası Cumhurbaşkanı'mızın tam desteğiyle sonuç vermeye başladı." dedi.
 
BAKAN ŞİMŞEK: KKM'YE VERGİ İSTİSNASINI SENEYE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg'e verdiği söyleşide kur korumalı mevduat sisteminde vergi istisnasının önümüzdeki yıl tekrar değerlendirileceğini söyledi.
 
İSTANBUL'DA YENİ BİR FİNANSAL EKOSİSTEM OLUŞACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hazırladığımız plan ve programlarla politika çerçevesinin netleştirildiği, öngörülebilirliğin arttığı bir ortamda uluslararası doğrudan yatırımların önümüzdeki dönemde ivme kazanmasını bekliyoruz" dedi. Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nin ise İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacağına dikkat çekti.
 
YÜZDE 151 ARTIŞ: DİYANET'E 91,8 MİLYAR LİRA BÜTÇE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 2024 yılı bütçesi için teklif edilen ödenek tutarının 91 milyar 824 milyon 805 bin lira olduğunu söyledi. Bu artış, yüzde 151'e denk geliyor.
 
EFT/FAST'LERDE %50 FAZLA AZAMİ ÜCRET UYGULAMASI KALDIRILDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların hafta içi saat 16.00 sonrası ve hafta sonu yapılan EFT/FAST işlemleri için yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırdı.
 
YENİDEN DEĞERLEME ORANI 2023 İÇİN YÜZDE 58,46 OLARAK BELİRLENDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğde, Vergi Usul Kanunu uyarınca yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında (ekim dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun yurt içi üretici fiyat endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu ve bu oranın Bakanlıkça Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, yeniden değerleme oranının, 2023 yılı için yüzde 58,46 olarak tespit edildiği kaydedildi.
 
REEL KESİM GÜVENİ 10 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kasım ayına ilişkin reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranlarını yayımladı. Reel kesim güven endeksi Kasım'da bir önceki aya göre, 3,1 puan azalarak 100,2 oldu.
 
SEKTÖREL GÜVEN İNŞAATTA YÜKSELDİ, PERAKENDE VE HİZMETTE DÜŞTÜ

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı.
 
KAPANAN ŞİRKET SAYISI EKİM'DE YÜZDE 12,3 ARTTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre Türkiye'de kurulan şirket sayısı, ekimde bir önceki aya göre yüzde 1,3 artarak 11 bin 124'e yükselirken kapanan şirket sayısı yüzde 12,3 artışla 2 bin 246 oldu.
 
BİRLEŞİK KAMU İŞ'TEN "HALKIN ENFLASYONU" ARAŞTIRMASI: GIDA FİYATLARI SON BEŞ AYDA YÜZDE 41,8 ORANINDA ARTTI. EYLÜL 2021’DEN BU YANA GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ YÜZDE 531 OLDU

Birleşik Kamu İş, “Halkın Enflasyonu” araştırmasını yayınladı. Araştırmada, "Gıda fiyatları son beş ayda toplam yüzde 41,8 oranında artış kaydetti. Bir yıl öncesine göre yağ fiyatları yüzde 77,6 oranında arttı. Meyve fiyatları yüzde 117,6, sebze fiyatları ise yüzde 187,2 oranında artış gösterdi. Türkiye’nin, bu yanlış politikalarla yıllarca sürecek bugünkü enflasyon sarmalına sürüklendiği Eylül 2021’den bu yana gıda fiyatları yüzde 531 oranında arttı. Diğer bir ifadeyle Eylül 2021’de 100 liraya satın alınan bir gıda sepeti için vatandaşlar bu yıl kasım ayında 631 lira ödemek zorunda kaldılar” ifadelerine yer verildi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

İSRAİL CEZAEVLERİNDE TUTUKLU 39 FİLİSTİNLİ ESİR SERBEST BIRAKILDI

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir Takas kapsamında 10'u Taylandlı, biri Filipinli 13'ü İsrailli toplam 24 rehine Hamas tarafından serbest bırakılırken Tel Aviv yönetimi de 39 Filistinliyi hapishaneden tahliye etti.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSRAİL, TRAJEDİYİ DUYURMAYA ÇALIŞAN GAZETECİLERİ DE ÖLDÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İsrail özellikle tüm zorluklara rağmen Gazze'deki insani trajediyi dünyaya duyurmaya çalışan gazetecileri de öldürüyor. İsrail'in saldırıları sonucunda bugüne kadar 60'tan fazla gazeteci katledildi" dedi.
 
BAKAN FİDAN: BATI DÜNYASI İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇLARIYLA ARALARINA ARTIK MESAFE KOYMALIDIR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Ezberleri tekrarlayarak İsrail'in bir savaş suçunu başka bir suç işleyerek unutturmasına izin vererek gerçek barışa ulaşılamayacağını belirtti, "Batı dünyası İsrail'in savaş suçlarıyla aralarına artık mesafe koymalıdır" dedi.
 
FİDAN’DAN İSRAİL’E DEZENFORMASYON SUÇLAMASI: “İSRAİL VURDUĞU SAĞLIK MERKEZLERİNİN ALTINDA KOMUTA MERKEZLERİ, TÜNELLER ARIYOR”

Bu yıl İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen Stratejik İletişim Zirvesi Stratcom’da konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’de ele geçirdiği El Şifa Hastanesi’nin altında Hamas’ın karargahını aramasına dezenformasyon dedi: “Geçmişte Afganistan ve Irak'a müdahalenin yolunu açan ve bölgemizi kaosa sürükleyen kurumsallaşmış dezenformasyon, bugün Gazze'de iş başında. Hastaneleri vurup suçu başkasına atmaktalar. Bu yüzden vurdukları sağlık merkezlerinin altında komuta merkezleri, tüneller aramaktalar.”
 
İSPANYA BAŞBAKANI SANCHEZ: “AB, FİLİSTİN DEVLETİ’Nİ TANIMAZSA İSPANYA KENDİ KARARINI ALACAK”

Mısır’da konuşan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez: “Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği'nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Buna değer ve önemli olan bir şey. Bunu AB ile birlikte yapmalıyız ama AB, Filistin Devleti’ni tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap