SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

27 Kasım 2023 Pazartesi - 10:51




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

PENÇE-KİLİT OPERASYONU BÖLGESİNDE 3 ASKER ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.
 
ÖZEL: ÜÇ BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ DIŞINDA KİMSEYE VERİLMİŞ HERHANGİ BİR SÖZÜM YOK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önceki Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği bizim de sahiplendiğimiz 3 büyükşehir adayımız dışında kimseye verilmiş herhangi bir sözüm yok" dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN CHP İL BAŞKANLARINA: "100’ÜNCÜ YILDA ÜYE KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ. GÖNLÜNDE ATATÜRK OLAN, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ BİR CHP’DE OLMAK İSTEYENLERİN GÖZÜNDEKİ IŞIĞI GÖRÜN, ONLARI BABA EVİNE GETİRİN”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP olarak 100’üncü yılda üye kampanyası başlatıyoruz. Genel Merkez’den hedefler belirlemeyeceğiz. Kendi gerçekçi hedeflerinizi belirleyin. Sınırlarınızı biliyorsunuz, kendinizi zorlayın. Sakın ha sakın ‘Ne olursa olsun üye yapın’ deyip AK Parti’nin düştüğü ve bu ülkenin insanlarını düşürdüğü duruma düşmeyin. Gönlünde Atatürk olan, güçlü bir Türkiye olan; güçlü bir Türkiye için güçlü bir CHP’de olmak isteyenlerin gözündeki ışığı görün, onları baba evine getirin, Atatürk’ün partisine kaydedin” dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL: ADEN KÖRFEZİ'NDE YURTTAŞLARIMIZIN İÇİNDE BULUNDUĞU KİMYASAL TANKERİN KAÇIRILDIĞINDAN ŞİMDİ HABERDAR OLDUM. DIŞİŞLERİ İLE ULAŞTIRMA BAKANLIKLARI NEZDİNDE SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Aden Körfezi'nde yurttaşlarımız Aydın Hasırcı ve Okan Yüksel'in de içinde bulunduğu bir kimyasal tankerin kaçırıldığından şimdi haberdar oldum. Dışişleri ile Ulaştırma bakanlıkları nezdinde süreci takip ediyoruz. Yurttaşlarımızın kurtarılmaları çabalarına destek vermeye hazırız” dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN PENÇE KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDE ŞEHİT OLAN ASKERLER NECDET ÇALIŞ VE EMRAH GÜNDÜZ İÇİN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Pençe Kilit operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan astsubay üstçavuşumuz Necdet Çalış ve sözleşmeli erimiz Emrah Gündüz'e Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
 
REMZİ ÇAYIR’DAN 50 ARTI 1 DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ: “ERDOĞAN’IN AMACI 2025 BİLEMEDİNİZ 2026’DA BU DEĞİŞİKLİĞİ YAPARAK MİLLETİN HUZURUNA YENİDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK ÇIKMAK. İKTİDARI NASIL DEVAM ETTİRİRİM, KAYGI BU”

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 artı 1 kuralının değiştirilmesi yönündeki açıklamasına ilişkin; “Recep Tayyip Erdoğan’ın amacı 2025, bilemediniz 2026’da bu değişikliği yaparak milletin huzuruna yeniden Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmak. Yoksa millete daha demokratik bir anayasa yapayım, herkesin eşit olduğu bir anayasa yapayım, farklı insanları, toplumdaki farklı kültür ve anlayışların kendisine yer bulduğu bir anayasa yapayım diye bir kaygısı yok. Ne kaygısı var? Hükümeti nasıl devam ettiririm, iktidarı başkasına teslim etmeden devam edeyim..." dedi.
 
İYİ PARTİ'DEN 'FATİH AKŞENER' AÇIKLAMASI: İDDİALAR GERÇEK DIŞI

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Genel Başkan Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener hakkındaki iddialarla ilgili, "Fatih Akşener de bu süreçte, tamamen gönüllü olarak kampanyadaki görsel iletişim çalışmalarına destek sağladı. Bunun haricinde, kendisiyle ilgili medyada yer alan bütün iddialar gerçek dışıdır" açıklamasını yaptı.
 
YURT GENELİNDEKİ SEL VE FIRTINADA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 10 KİŞİ YARALANDI

AFAD yurt genelinde hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olaylarının meydana geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada sel ve fırtınada 2 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin yaralandığı belirtildi.
 
ALİ YERLİKAYA DUYURDU: KAHRAMANLAR-30 OPERASYONUNDA 6 İLDE 63 MAĞARA, SIĞINAK VE DEPO İMHA EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, "Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen ’KAHRAMANLAR-30’ operasyonlarında; 6 ilde 63 mağara, sığınak ve depo imha edildi" açıklamasında bulundu.
 
CHP İL BAŞKANLARI BULUŞMASI... EKREM İMAMOĞLU: “ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMİ, 2019’UN DAHA İLERİSİNDE BAŞARIYLA KAZANMAK ZORUNDAYIZ VE KAZANMAK İÇİN HER ŞEYE SAHİBİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanları İstanbul Buluşması’nda; “Türkiye’de herkesi kucaklayan halkçı, insanların ihtiyacını karşılayan sosyal demokrat, aynı zamanda insanlarımızın yoksullukla mücadelesinin en öncü saflarında durmaktan geri durmayan ve onlara hizmet eden belediyelerimizin puanlarının çok iyi durumda olduğunu biliyoruz...Önümüzdeki yerel seçimin, 2019’un çok daha ilerisinde bir başarıyla kazanmak zorunda olduğumuz ve kazanmak için de her şeye sahip olduğumuz bir seçim olduğunun altını çizebiliriz” dedi.
 
İBB, BÜYÜKDERE ATATÜRK FİDANLIĞI’NI KENTE KAZANDIRDI. İMAMOĞLU: “BURANIN İSRAFÇI, RANTÇI BİR ANLAYIŞLA TALAN EDİLMESİ İHTİMALİNİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRDIK”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükdere Atatürk Fidanlığı açılış töreninde; “Tam 250 bin metrekarelik bir büyük yeşil alanı yeniden tüm İstanbulluların faydasına ve hizmetine sunarak buranın israfçı, rantçı bir anlayışla talan edilmesi ihtimalini tamamen ortadan kaldırdık” dedi.
 
ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU: “DAVADAN UMUDUMUZ VARDI, ANCAK ŞU AN İNANCIMIZ SIFIR; ŞU TARAF BU TARAF DEDİKLERİNİZ BİRBİRLERİNİ KOLLUYOR”

2002’de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu suikastı davasının yeni duruşması öncesi eşi Şengül Hablemitoğlu’ndan paylaşım: “Dava ile ilgili umudumuz vardı, ancak şu anda inancımız sıfır; kurguyu ve kimlerin bu cinayete nasıl bulaştığını, o kirli derinliği ve ilişkiler örüntüsünü, nasıl göz yumulduğunu anlıyoruz. Şu taraf bu taraf dedikleriniz iç içe, birbirlerini pek kolluyorlar.” Davanın Mayıs’ta görülen önceki duruşmasında tutuklu tüm sanıklar tahliye edilmişti. Davanın kilit sanığı Nuri Gökhan Bozkır’ın tahliyeden bir hafta sonra başka bir davadan hüküm giymesi üzerine kayıplara karıştığı ortaya çıkmıştı. Halen firari durumda olan Bozkır’ın Ocak 2022’de yakalandığını Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurmuştu.
 
FATİH TERİM, “FATİH TERİM FONU”YLA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU: “NE ALACAĞIM VAR NE VERECEĞİM. ADIMI KARIŞTIRANLARA HUKUK SAVAŞI BAŞLATIYORUM”

Futbol dünyasının yıldız isimlerinin içinde yer aldığı fon dolandırıcılığı davasında Fatih Terim’le ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Terim’in dolandırılan futbolcularla birlikte bankaya giderek Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmayacağını sorduğu dava dosyasında yer aldı. Dava dosyasında yer alan bir başka ifadeye göre ise Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile Denizbank’ın genel müdürlük binasına giderek hesabında 3 milyon dolar alacağı olduğunu öne sürdü. Ancak Denizbank yetkilileri, Terim’in bu tutarda bir parasının olmadığını ona söyledi. İddialar hakkında ilk kez konuşan Terim: Ne alacağım var ne de vereceğim. Adımı karıştıranlara aleyhine, tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum.” Turan ve Belözoğlu’nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedikleri ve Erdoğan’ın da banka yönetiminden “mağdur edilmemeleri”ni istediği ortaya çıktı. Erdoğan’ın talebine banka yetkilileri “Belge yoksa ödeme mümkün değil. Dava açıp kazanırlarsa seve seve öderiz.”
 
HATAY DEPREMZEDE DERNEĞİ: “ANTAKYA VE DEFNE’DE 207 HEKTARLIK ALAN REZERV YAPI ALANI OLARAK BELİRLENDİ. BU YASANIN ÜLKE GENELİNDE BÜYÜK SAKINCALARI VAR"

Hatay Depremzede Derneği, geçen günlerde TBMM’de kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına ilişkin, “Antakya ve Defne’de 207 Hektarlık alan rezerv yapı alanı olarak belirlendi. Bu alanın içinde yaklaşık 50 bin kişi yaşıyor. Bu yasanın ülke genelinde çok büyük sakıncaları var. Özellikle kentsel dönüşüm uygulanacak yerlerde kişilerin mülksüzleştirilmesi, bulundukları yerlerden alınıp kırsal alanlara yerleştirilmesi ve değerli yerlerin ranta açılması gibi uygulamalarla karşılaşabiliriz. Hatay özelinde ise yasanın idareye keyfilik tanıması nedeniyle ciddi şüpheler var” açıklamasını yaptı.
 
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARABAT: KAMUYA AİT AZ SAYIDAKİ ELEKTRİK ÜRETİMİ DE ÖZELLEŞTİRİLECEK, MEHMET ŞİMŞEK'İ UYARIYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Sektörün uzmanlarına göre kamunun santrallerinin bedeli 50 milyar doları bdezenflasyon ve yabancı yatırım sürecinin yılın ikinci yarısında başlayacağı sözünün temeli, TCMB'nin yeni paruluyor. Bunları Mehmet Şimşek yerel seçim sonrası satarak günü kurtaracak. Şimşek'in a politikaları değil, özelleştirme kaynaklı döviz girişidir" dedi. 
 
ÖZGÜR ÖZEL VE EŞİ, EKREM İMAMOĞLU VE EŞİYLE BİRLİKTE ATATÜRK FİLMİNİN 2. BÖLÜMÜNÜ İZLEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Eşim Didem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve değerli eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte bu çok özel günde Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği ‘Atatürk’ filminin 2'nci bölümünü özel gösterimde izledik” dedi.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERDE ASGARİ SERMAYE TUTARI ARTIRILDI

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren anonim şirketler en az 250 bin TL, limited şirketler ise 50 bin TL sermayeyle kurulabilecek.
 
BAKAN KACIR: YTAK PROGRAMINDA, 281 STRATEJİK ÖNCELİKLİ ÜRÜN VE 261 TEKNOLOJİ ALANI BELİRLENDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yatırım taahhütlü avans kredisi (YTAK) programına ilişkin, 281 stratejik öncelikli ürün ve 261 teknoloji alanı belirlendiğini açıkladı.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

ADEN KÖRFEZİ'NDE İÇİNDE TÜRK KAPTANLARIN OLDUĞU GEMİ KAÇIRILDI

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Yemen açıklarında içinde Türk denizcilerin bulunduğu Central Park adındaki gemi ile temas kurulamadığını ve kaçırıldığının tahmin edildiğini bildirdi.
 
NETANYAHU,     GAZZE'DE:          ZAFERE                KADAR DEVAM                EDECEĞİZ,           BİZİ        KİMSE DURDURAMAYACAK

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan görüntülü paylaşımda, Netanyahu'nun Gazze'nin kuzeyinde İsrail askerleriyle bir araya geldiği belirtildi. Burada İsrail askerlerine de hitap eden Netanyahu, "Sonuna kadar devam edeceğiz, 'zafere' kadar. Bizi kimse durduramayacak." ifadelerini kullandı.
 
HAMAS: DAHA FAZLA ESİRİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN "İNSANİ ARAYI" UZATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hamas, daha fazla esirin serbest bırakılması için İsrail ile çatışmalara verilen "insani arayı" uzatmaya çalıştıklarını açıkladı.
 
HAMAS: TAYLANDLI REHİNELER ERDOĞAN'IN ÇABALARINA YANIT OLARAK SERBEST BIRAKILDI

Hamas, İsrail'le yapılan anlaşma kapsamında İsrailli rehinelerle birlikte Tayland vatandaşlarının da serbest bırakılmasının arkasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın girişimleri olduğunu belirtti.
 
İSRAİL 39 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU SERBEST BIRAKTI; 17 REHİNEYİ BIRAKAN HAMAS İSE "PUTİN'İN ÇABALARINA YANIT" DEDİ

İsrail ordusunun açıklamasında, Gazze Şeridi'ndeki 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esir Hamas tarafından Kızılhaç'a teslim edildi" denildi. Hamas da 13 İsrailli, 1 Rus ve 3 Taylandlı rehineyi Kızılhaç'a teslim ettiklerini duyurdu. İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli çocuğun da serbest bırakıldığı açıklandı. Hamas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "çabalarına yanıt olarak" Rusya vatandaşı rehinenin serbest bırakıldığını bildirdi.
 
İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI'NIN "İNSANİ ARANIN" ARDINDAN GAZZE'YE SALDIRI PLANINI ONAYLADIĞI BİLDİRİLDİ

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, çatışmalara verilen 4 günlük "insani aranın" ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı planını onayladığı belirtildi.
 
ABD’DE FİLİSTİNLİ ÜÇ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI, İKİSİNİN DURUMU AĞIR: “SUÇLARI, FİLİSTİN KEFİYESİ GİYMEK”

ABD’nin Vermont eyaletinde Filistinli üç üniversite öğrencisi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Filistin İngiltere Büyükelçisi: “Suçları neydi? Filistin kefiyesi giymek. Ağır yaralandılar. Altı hafta önce de Illinois'de 6 yaşındaki Filistinli bir çocuk nefret suçu sonucu 26 kez bıçaklandı. Filistinlilere karşı işlenen nefret suçları durdurulmalıdır.”
 
YÜZDE ALTMIŞ YANIKLA SEKİZ YILDIR KALDIĞI HAPİSTEN ÇIKAN ISRAA JABBİS: “FİLİSTİN YARALIYKEN SEVİNMEYE UTANIYORUZ”

Takas anlaşmasıyla İsrail hapishanelerindeki 33'ü çocuk, 6'sı kadın 39 Filistinli daha serbest kaldı. Serbest kalanlardan biri 8 yıldır hapiste olan 37 yaşındaki Israa Jabbis. 2015’de Kudüs’teki bir İsrail kontrol noktası yakınlarında arabasındaki gaz tüpü patlayan ve arabası alev alan Jabbis, İsrail askerlerine saldırı girişimi iddiasıyla tutuklanmıştı. Vücudunun yüzde 60’ında birinci derecede yanıklar olan ve 8 parmağı kesilen bir çocuk annesi Jabbis sekiz yıldır görmediği oğlu ve akrabalarıyla buluştu, Al Jazeera’ya konuştu: “Filistin yaralıyken sevinmeye utanıyoruz.”
 
ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI VE MİÇOTAKİS'İN PARTİDEKİ SELEFİ SAMARAS, ERDOĞAN'A "KORSAN" DİYEREK ATİNA ZİYARETİNE KARŞI ÇIKTI

Eski Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi'nde Başbakan Kiryakos Miçotakis'in selefi Antonis Samaras, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinin bir hata olacağını söyledi.
 
İSVEÇ TELEVİZYONUNDAN CAMİLERİ HEDEF ALAN IRKÇI SİYASETÇİYE ELEŞTİRİ: NATO ÜYELİĞİNİ DAHA DA ZORA SOKTU

İsveç'te Başbakan Ulf Kristersson'un azınlık hükümetini dışarıdan destekleyen, aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) lideri Jimmie Akesson'un ülkedeki camileri hedef alan konuşması, Kristersson ve devlet televizyonu SVT tarafından eleştirildi. SVT'ye konuşan İsveç'in eski Ankara Büyükelçisi Michael Sahlin, İsveç'in NATO üyelik başvurusunun Türkiye tarafından onaylanmasında kritik bir aşamada olunan böyle bir dönemde ülkenin büyük partilerinden birisinin liderinin camileri yıkmaktan bahseden açıklamasının yeni bir olumsuz gelişme olduğunu söyledi.
 
DSÖ'YÜ ENDİŞELENDİREN HASTALIK KÜMELERİ HAKKINDA ÇİN: SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARINA YENİ BİR VİRÜS SEBEP OLMUYOR

Çin Sağlık Bakanlığı, ülkede hızla yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dikkatini çeken solunum sistemi hastalığına yeni bir virüsün değil, grip ve diğer bilinen patojenlerin sebep olduğunu söyledi.
 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap