SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

06 Aralık 2023 Çarşamba - 10:33




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: IRKÇI, FAŞİST BİR ÇETE LİDERİ OLSAYDIM YARGILANMAZDIM, KÜRT OLDUĞUM İÇİN YARGILANIYORUM

7 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılandığı davada "Ben Kürdüm, Kürt siyasetçisiyim, yargılanmamın sebebi budur. Irkçı, faşist bir çete lideri olsaydım yargılanmazdım. Yüz bin yıl yatsam söylemeye devam edeceğim. O dönemde az bile söylemişim. Beni seçen milyonlarca insan beni bu gerçekleri söylemem için seçti. Bunları söylememek alçaklıktır. Taleplerimiz meşrudur. Mahkeme benim etnik kimliğimden dolayı, siyasi kimliğimden dolayı ayrımcılığa uğramamı ortadan kaldırırsa adil bir yargılama olur" dedi. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerinin çoğunu reddederek yeni duruşma gününü 15 Mayıs 2024 olarak belirledi.
 
BAKAN YERLİKAYA: 1 HAZİRAN'DAN BU YANA 37'Sİ SÖZDE ÜST DÜZEY, 609 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Haziran'dan bu yana terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 37'si sözde üst düzey, 609 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağı iddialarını yalanlayarak "Öyle bir durum söz konusu değil" dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN YEREL SEÇİMDE İŞ BİRLİĞİNİ REDDEDEN İYİ PARTİ'YE: ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim için iş biriliği teklifi yaptığı İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu'ndan ret kararı çıkmasıyla ilgili olarak, "Her iki karara da saygılıyız demiştim, saygımızı muhafaza ediyoruz. İyi Parti, CHP'nin geçmişte iş birliği, ittifaklar yaptığı, kıymet verdiğimiz bir partidir. Eski dosttan düşman olmaz. İyi Parti GİK'te bir karar verdi diye İyi Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin" dedi.
 
"CHP İLE İTTİFAK YAPILMAMASI DOĞRU BİR KARARDIR" DİYEN ÖZDAĞ, İYİ PARTİ'YE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini reddeden İYİ Parti'ye ittifak çağrısını yineleyerek, "Eğer İYİ Parti, Zafer Partisi ile seçim işbirliği oluşturmaz ise CHP’den ayrılma adımı Cumhur İttifakı'na açık destek ile sonuçlanacaktır" ifadelerini kullandı.
 
ÜMİT DİKBAYIR İYİ PARTİ’DEN İHRAÇ EDİLDİ

Akşener’in aile bireyleri ile özel kalem müdürü Esma Bekar’ın banka hesaplarını incelettirdiği iddiasıyla başlayan tartışmaların sonucunda İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır partiden ihraç edildi. İddialarla ilgili kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Dikbayır, TMM Başkanlığı’na da milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapmıştı.
 
GİK KARARI SONRASI İYİ PARTİ'DEN İSTİFA: BU POLİTİKA NEDENİYLE FAZLASIYLA ZAYIFLAYACAĞIMIZ AÇIKTIR

CHP'nin iş birliği önerisini kabul edilmeyen İyi Parti'den istifa haberi geldi. Eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, "Kendimizi tartacağız' diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır." diyerek istifa etti.
 
İYİ PARTİ'DE SULAR DURULMUYOR; ÜÇ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

CHP’nin yerel seçimler için işbirliği teklifine “hayır” yanıtı veren İYİ Parti’de istifalar başladı. Körfez Belediye Meclisi’nin 3 İYİ Partili üyesi, partilerinin bırakın iktidar hedeflemeyi nitelikli bir muhalefet üretemez hale geldiğini belirterek istifa ettiklerini duyurdu
 
İYİ PARTİLİ PAÇACI, CHP İLE İTTİFAK ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ: TERSİNE KARAR ALSAKDA ELEŞTİRİLECEKTİK


İYİ Parti'ye yöneltilen seçim eleştirilerine İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'dan yanıt geldi. Paçacı, kararlarının kesin olduğunu belirtti. Paçacı, "Bunlar doğal şeyler. Tersine karar alsak da eleştirilecektik. Gündemimizde bu konular yok" dedi.
 
AKŞENER, “BİR AY SONRA CHP YENİDEN BİR TEKLİFLE GELİRSE NE YAPACAĞIZ?” SORUSUNA NE YANIT VERDİ?

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimler için bölgesel iş birliği teklifini görüşen İyi Parti’nin söz konusu Genel İdare Kurulu toplantısında neler yaşandığını bugünkü köşesinde aktardı. İYİ Parti lideri Akşener’in sessiz olduğunu ve “Karışmıyorum. Benim üzerimden örnek vermeyin sonrasında yanlış anlamalar oluyor. Bu kararı siz alacaksınız” dediğini aktaran Erkin, oylamanın da “Çekinen arkadaşlar oluyor. Gerçek fikrini söyleyemeyenler var” talebi üzerine gizli yapıldığını söyledi.  Toplantı sonucunda 35 GİK üyesi “hayır” dedi ve CHP’nin teklifi reddedildi.
 
"CHP'DEN GÖRÜŞME TALEBİ YOK" DİYEN HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: TÜM SİYASİ PARTİLER VE TOPLUMSAL DİNAMİKLERLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ

HEDEP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Oruç, CHP’yle görüşmeniz olacak mı? sorusuna cevap verdi. Oruç “Şu an bir görüşme talebi yok. Biz tüm siyasi partiler ve toplumsal dinamiklerle seçimleri konuşmak üzere görüşmeye açığız” dedi.
 
HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI TÜLAY HATİMOĞULLARI'NDAN REZERV ALANI ELEŞTİRİSİ: TOPRAĞA KAYYUM ATAMAKTIR

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları," Rezerv alan ilanı ilk olarak pilot bölge Antakya seçildi. 207 hektarlık alan rezerv alanı ilanı edildi. Bu yaklaşık 50 bin insanın yaşam alanına denk geliyor. Depremzede depremde yaşadığı şokun 2.sini bu haberle beraber yaşadı. bu uygulama toprağa da kayyum atama uygulamasıdır. Rezerv alan ilan etmek istiyorsan Erdoğan, Saray'ı rezerv alan et."  Dedi
 
SEZGİN TANRIKULU'DAN HEDEP BİNASINA SALDIRI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: BU SİYASAL CİNAYETİN ZEMİNİ SİYASAL İKTİDAR TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu’nda; HEDEP İzmir İl Binası’na yönelik silahlı saldırı ile ilgili “Siyasal iktidarın bu cinayetle bir ortaklığı yoksa derin ilişkilerin bu cinayet ortaklığı yoksa o zaman cinayetin işlenmesinden evvel, işlendiği sırada ve işlendikten sonraki bütün bu süreçler neden bu şekilde izlendi, işlendi, bunun hesabını Adalet ve Kalkınma Partisinin vermesi lazım veya kendisi ortak değilse bunun hesabını sorması lazım. Evet, bu siyasal cinayetin zemini siyasal iktidar tarafından hazırlanmıştır, halen adalet arayışı devam etmektedir ve edecektir” dedi. 
 
HÜSEYİN ÇELİK'TEN YENİDEN CEZAEVİNE GİREN NAZLI ILICAK HAKKINDA AÇIKLAMA: ZATEN YERLERDE SÜRÜNEN ADALET YOK EDİLDİ

Eski bakan Hüseyin Çelik, "79 yaşındaki Nazlı Ilıcak’ın yeniden cezaevine gönderilmesi zaten yerlerde sürünen adaleti yok etmiştir. Yazıktır, günahtır, ayıptır" dedi.
 
İMAMOĞLU: BEYLİKDÜZÜ'NDEN SABİHA GÖKÇEN'E GİDİŞ 55 DAKİKA OLACAK

İBB Başkanı İmamoğlu, bir süredir üzerinde çalıştıkları 'HIZRAY' projesini açıkladı. İmamoğlu, "Günde ortalama 1,5 milyon, yılda yaklaşık 550 milyon yolcu taşıyacak" dedi.
 
ADALET BAKANI TUNÇ'TAN LEYLA ZANA İDDİANAMESİ YANITLARI: HSK'YA "YARGIYA SİYASİ BASKI" İHBARI GELMEDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, eski milletvekili Leyla Zana hakkında, milletvekili olduğu dönemde yaptığı konuşmalar sebebiyle "örgüt propagandası yapmak" ve uluslararası kuruluşlardan aldığı ödüller sebebiyle de "düşmandan ödül alma" suçlamalarıyla düzenlenen iddianamelere ilişkin olarak, “yargıya bu konuda harekete geçmesine için siyasi baskı yaptığına yönelik Hakimler ve Savcılar Kurulu’na ihbar gelmediğini” söyledi.
 
ADALET BAKANI TUNÇ: FİZİKİ ŞARTLARI YETERSİZ OLAN 392 CEZAEVİNİ KAPATTIK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ceza infaz sistemimizi, 21 yılda yapılan reformlarla uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk. Bu anlayışımızın bir parçası olarak fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapattık" dedi.
 
BAKAN YERLİKAYA'DAN TİKTOK AÇIKLAMASI: 13 KİŞİ TUTUKLANDI; 612 HESAPLA İLGİLİ GEREKLİ İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TikTok hesaplarına ilişkin operasyonların süreceğini belirterek, "Bu platformda müstehcen içerikler oluşturan, bu görüntülerle canlı yayın vasıtasıyla gelir sağlayan, çevrim içi çocuk istismarı barındıran içerikler üreten ve paylaşan hesap yöneticileri hakkında da işlem yapıyoruz. Son 6 ayda bu tür içeriklere sahip 1332 hesap yöneticisinden 13'ü tutuklandı, 48’i hakkında adli kontrol kararı verildi, 14 şahsın ise sınır dışı işlemleri başlatıldı" dedi. Yerlikaya 612 hesapla ilgili işlemlerin sürdüğünü belirtti.
 
BAKAN ÖZHASEKİ'DEN OLASI İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI: 600 BİN KONUT ÇOK RİSKLİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yeri bulunduğunu belirterek, yaklaşık 600 bin konutun riskli olduğunu söyledi.
 
PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN 18 İL İÇİN UYARI: KADERLERİ MARAŞ VE HATAY GİBİDİR

Pazartesi günü Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 2 deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik konusunda uyarılarda bulunurken 18 il için "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş ve Hatay gibidir." dedi.
 
AKP’Lİ BELEDİYE SÜLEYMAN SOYLU ADINA "ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ" AÇIYOR

AKP’li Düzce Belediyesi temeli atıldığında adı “Roman Kültür Evi” olan merkezin ismini “Süleyman Soylu Kültür Merkezi” değiştirdi.
 
2023 YILINDA DEVREDEN İCRA DOSYA SAYISI 24 MİLYON 229 BİN OLDU

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 2023 yılında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısında rekor artış olduğunu belirterek, ekonomik krizin boyutunu gösteren en önemli göstergelerden birisi olduğunu söyledi. Ekonomik krizin daha da derinleştiğini ifade eden Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “2022 yılında yapılan yasal düzenleme ile aboneliklerden kaynaklanan icradaki bazı alacaklardan vazgeçilmesinin etkisiyle 14 milyon 88 bin dosya da ya sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Buna rağmen 2023 yılında devreden dosya sayısı 24 milyon 229 bin. Ve 2023 yılında 12,5 milyon yeni dosyanın eklenmesi ülkede ekonomik krizin geldiği vahim durumu ortaya koymaktadır” diye konuştu.
 
KEMAL KILIÇDAROĞLU, TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINMASININ 89.YILINI KUTLADI: MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 89. yılı kutladı. Kılıçdaroğlu, “Türk kadınının siyasal ve toplumsal alanda kendisini var etmesi için büyük devrimlere imza atan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda; kadınların haklarını alması, eşit temsiliyetin sağlanması ve çağdaş Türkiye’nin inşası için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz, hep birlikte aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz. ” dedi.
 
ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANI OKTAY SARAL, SOKAK HAYVANLARI İÇİN SESLENEN ECEM ERKEK'İ HEDEF GÖSTERDİ: MİLLETİN SİNİR UÇLARINA DOKUNUYOR!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, ödül töreninde sokak hayvanları vurgulu bir konuşma yapan oyuncu Ecem Erkek'i Gazze'de öldürülen sivilleri hatırlatarak "Bu konuşma, milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla yapılmış" dedi.
 
DENİZBANK, ERZAN’DAN “TAMAMEN BANKA DIŞINDA YAPILMIŞTIR” DİYE İMZALI KAĞIT ALMIŞ: ERZAN REDDETTİ

“Fatih Terim Fonu” dolandırıcılığında, Seçil Erzan’ın olayın ortaya çıkmasının ardından Denizbank’a verdiği yazılı beyan ortaya çıktı. Erzan, beyanında “Bu nakit alışverişi tamamen banka dışında yapılmıştır” diyor. Erzan’ın Denizbank yöneticileriyle iki tam gün boyunca süren görüşmesiyle ilgili yalnızca bir sayfa ifade vermesi dikkat çekti. Tutuklandığı gün savcı ifadesinde de bankada para teslim aldığından bahsetmeyen Erzan, bir aya yakın tutuklu kaldıktan sonra verdiği ikinci ifadede ise Denizbank yöneticileri tarafından, paraları banka şubesi dışında teslim aldığını söylemesi halinde tutuklanmamasını sağlayacakları şeklinde yönlendirildiğini iddia etmişti. Erzan, bu ifadesinde banka şubesinde para aldığı isimleri de açıklamıştı.
 
HABLEMİTOĞLU DAVASINDA TANIK OLAN ESKİ BAKAN İÇİN ZORLA GETİRİLME KARARI

Hablemitoğlu davasında ara karar verildi, dava 4 Mart’a ertelendi. Soruşturma sürecinde tanık ifadesi veren ancak mahkemede tanık ifadesi vermeye henüz gelmeyen eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın zorla getirilmesine karar verildi. Verdiği ifadelerle iddianamenin önemli bir bölümünü oluşturan ancak mahkemede bu ifadelerini reddeden ve Mayıs ayında tahliye olduktan sonra kayıplara karışan kilit sanık Nuri Gökhan Bozkır’ın avukatı, tutuklanmama garantisi verilirse Bozkır’ın duruşmalara katılacağını söyledi. Mahkeme, talebi reddetti.
 
CHP, TRT GENEL MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ziyaretini “Özgür Özel’den tepki çeken görüşme” başlığıyla haberleştiren TRT’yi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet eden CHP, şimdi de TRT Genel Müdürü ve yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Yargı ve RTÜK görevini yerine getirmese de tarihe not düşeceğiz” dedi.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK'TEN “VARLIK BARIŞI” YANITI: GETİRİLEN VARLIKLARIN VERGİ DAİRELERİNE BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOK

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e varlık barışları kapsamında kayıt altına alınan para miktarını sordu. Yedi kez varlık barışı uygulandığını ifade eden Bakan Şimşek, “Düzenlemeye konu olan varlıkların tamamını kapsayacak şekilde vergi dairelerine bildirim yükümlülüğü bulunmamaktadır” dedi.
 
KATAR'LA 5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Katar'la imzalanan Ticari Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın (TEPA) yürürlüğe girmesiyle birlikte orta vadede ikili ticaretin 5 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.
 
MÜSİAD'DAN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ: GEÇMİŞ 6 AYLIK ENFLASYON + BÜYÜME

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mahmut Asmalı, asgari ücret artış oranının geçmiş 6 aylık enflasyon oranına, yine son 6 ayın ekonomik büyüme oranı eklenerek belirlenmesi önerisinde bulundu.
 
KULİS: AKP'DE ASGARİ ÜCRET İÇİN KONUŞULAN RAKAM 16 BİN LİRA

Emekli maaşlarındaki artış oranı gibi asgari ücretin kaç lira olarak belirleneceği konusu, AKP yönetimi tarafından yakından izleniyor. AKP’liler, asgari ücret düzenlemesinin 16 bin lira altında olmaması gerektiği konusunda kulis yapıyorlar.
 
TKYB'YE 200 MİLYON DOLARLIK FİNANSMAN


Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), İslam Kalkınma Bankası (IKB) ve Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu'ndan (ITFC) toplamda 200 milyon dolar tutarında finansman temin etti.
 
MEB, 55 MİLYON 208 BİNE ARAÇ KİRALADI, İHALEYİ AKP'Lİ ADAY ADAYI ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir yıl boyunca kullanacağı kiralık araçlar için 55 milyon 208 bin TL ödediği ortaya çıktı. İhalenin ise AKP’den milletvekili aday adayı olan Mehmet Kaya’nın şirketine verildiği belirtildi
 
TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR: TARIM ARAZİLERİNİN YABANCILARA SATIŞI YASAKLANMALI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar 5 Aralık Dünya Toprak Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in bu yıl belirlediği "Toprak ve su, bir yaşam kaynağıdır" teması kapsamında, sürdürülebilir tarımsal gıdaya ulaşmada toprak ve su arasındaki ilişkinin önemi konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını bildirdi.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

PISA SONUÇLARI: TÜRKİYE 81 ÜLKE ARASINDA 39’UNCU, 37 OECD ÜLKESİ ARASINDA 32’NCİ SIRADA

En son 2018’de yapılan PISA ölçümünün 2022 araştırma raporu yayınlandı. Raporda Türkiye’nin matematikteki puanı sabit kalırken okumada 10 puan azaldı, fende 8 puan arttı. Türkiye her üç alanda da 2018'e göre daha üst sıralarda yer almasına rağmen OECD ortalamasının altında kaldı. PISA 2022 uygulamasında Türkiye 81 ülke arasında 39'uncu, 37 OECD ülkesi arasında 32'nci sırada yer aldı.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "2003 yılından günümüze dek eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için yapılan uygulamaların olumlu neticelerinin olduğu anlaşılmaktadır."
 
KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ'NDE KONUŞAN ERDOĞAN: NETANYAHU YÖNETİMİ SİYASİ ÖMRÜNÜ UZATMAK UĞRUNA TÜM BÖLGEMİZİN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da “44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi”nde konuştu. Hamas - İsrail savaşında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgenin güvenlik ve geleceğini tehlikeye attığını söyleyen Erdoğan, "İsrail'in savaş suçları yanına kâr kalmamalı" dedi.
 
NETANYAHU'DAN 'SAVAŞ SONRASI GAZZE' MESAJI: FİLİSTİN YÖNETİMİ OLMAYACAK

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Savaş sonrası Gazze'de yeniden bir Filistin otoritesi olmayacak, hatta hiçbir Filistin otoritesi olmayacak" dedi.
 
GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 16 BİN 248'E YÜKSELDİ

Gazze'deki hükümet, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 349 artarak 16 bin 248 olduğunu açıkladı. Ölenlerin 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadınlardan oluştuğu da belirtildi.
 
İSRAİL ORDUSU GAZZE’DE 2 ASKERİNİN DAHA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 2 askerinin daha öldürülmesiyle toplam kaybının 82’ye çıktığını bildirdi.
 
REUTERS: MİT, İSRAİL'İN HAMAS LİDERLERİNİ YAKALAMA PLANINA YANIT VERDİ; "SONUÇLARI OLUR" DEDİ

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Türkiye istihbarat yetkilileri, İsrail'in Filistin toprakları dışındaki Hamas üyelerini yakalamaya çalışmasının "ciddi sonuçlar" doğuracağını söyledi.
 
DSÖ: GAZZE'DE ORTALAMA HER 10 DAKİKADA 1 ÇOCUK ÖLDÜRÜLÜYOR

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze'de her 10 dakikada 1 çocuğun öldürüldüğünü belirterek, "Bu anlamda insanlığın en karanlık anına yakın olduğumuzu düşünüyorum. (Gazze için) Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
 
ARALARINDA EL PAÍS VE EL MUNDO'NUN DA BULUNDUĞU 83 İSPANYOL YAYIN KURULUŞU, META'YI DAVA ETTİ

İspanya’daki 83 haber kuruluşu, reklam gelirlerinin yasa dışı elde edildiği iddiasıyla sosyal medya devi Meta’ya karşı dava açtı. Aralarında El País, El Mundo ve La Vanguardia gibi önde gelen gazetelerin de bulunduğu 83 yayın organını temsil eden dernek, kaybedilen kazançlar için 550 milyon euro tazminat talep ediyor.
 
EŞİK'TEN BM'YE MEKTUP: TALİBAN'IN KADINLARIN İNSAN HAKLARINA UYMASI VE SAYGI GÖSTERMESİ 'İYİ NİYETLE' ATMALARI BEKLENEN ADIMLARA BIRAKILAMAZ

Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK), BM Güvenlik Konseyi'ne "Afganistan Raporu"na ilişkin olarak bir mektup yazdı. EŞİK'ten yazılan mektupta, "Taliban, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) dahil olmak üzere uluslararası anlaşma yükümlülüklerine uymak zorundadır. Ancak Taliban'ın kadınların insan haklarına uyması ve saygı göstermesi "iyi niyetle” atmaları beklenen adımlara bırakılamaz" denildi.
 
İNGİLTERE, RUANDA'YLA YENİ GÖÇMEN ANLAŞMASI İMZALADI

İngiltere, daha önce imzalanan anlaşmanın yasalara uygun bulunmaması sonrası Ruanda'yla yeni bir göçmen anlaşmasına imza attı.
 
BİDEN: TRUMP OLMASA 2024 SEÇİMLERİNE GİRER MİYDİM EMİN DEĞİLİM

ABD Başkanı Joe Biden, gelecek sene seçimlerde yüksek olasılıkla eski ABD Başkanı Donald Trump'la yarışmayacak olsa belki de kendisinin de aday olmayacağını söyledi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap