SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

08 Aralık 2023 Cuma - 10:30




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

6 YIL SONRA YUNANİSTAN'I ZİYARET EDEN ERDOĞAN: "İKİ KARDEŞ ARASINDA DAHİ ANLAŞMAZLIKLAR OLABİLİRKEN İKİ KOMŞU ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIKLARININ YAŞANMASI DOĞALDIR. BİZİM ARAMIZDA ÇÖZÜLMEYECEK KADAR HİÇBİR SORUN YOK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina'da; "İki kardeş arasında dahi anlaşmazlıklar olabilirken iki komşu arasında görüş ayrılıklarının yaşanması gayet doğaldır. Mesele bunları çözme iradesidir. Biz Ege'yi bir barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz. TürkiyeYunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum, bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok" dedi.
 
BAHÇELİ AÇIKLADI: 30 BÜYÜKŞEHİRDE AK PARTİ VE MHP ORTAK ADAYLA SEÇİME GİRECEK

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı olarak 30 büyükşehir belediyesinin tamamında ortak adaylarla seçime gireceklerini açıkladı. Bahçeli, “MHP ve Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine damga vuracak" dedi.
 
TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, HEDEP'İ ZİYARET ETTİ

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile görüşen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Meclis'in siyasi partiler arasındaki siyasi ortamın, iklimin yumuşatılması, fikir alışverişlerinin daha sağlıklı ortamda yapılabilmesi için önümüzdeki dönem inşallah güzel çalışma imkânının olduğu bir Meclis olur" dedi.
 
HEDEP’TE “VERMEDEN ALMAK OLMAZ” SESLERİ YÜKSELİŞTE

CHP’nin İyi Parti’yle yerel seçimde işbirliği arayışı sonuç vermeyince, CHP-HEDEP işbirliğinin olup olmayacağı sorusu siyaset kulislerinin gündemi oldu. HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın parti yönetiminin Türkiye’nin her yerinde aday göstermekten yana olduğunu açıklamasından sonra HEDEP eş genel başkanlarından Tuncer Bakırhan’ın “Kent uzlaşısına önem vereceğiz” sözleri partide tartışmaların sürdüğünü gösteriyor. Bu tartışmalarda “Biz aday çıkarmayarak muhalefete destek verdik ama karşılığında hiçbir şey alamadık. Vermeden almak olmaz. İttifak kapımız herkese açık olmalı” seslerinin yükselmesi dikkat çekiyor.
 
İZMİR’DE HALK BULUŞMASINA KATILAN HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: “BİZİM GİZLİ HİÇBİR PROTOKOLÜMÜZ YOK, HER ŞEYİ AÇIKLIK İLKESİYLE YAPIYORUZ”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) İzmir'de düzenlediği halk buluşmasına katılan Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, “Bizler HEDEP olarak yapacağımız her işbirliğinde açık, ilkeli, demokratik zeminde olacağına dair vurgularımızı hiçbir zaman esirgemedik. Bizlerin ne kendileri gibi ne diğerleri gibi gizli hiçbir protokolümüz yoktur. Her şeyi açıklık ilkesiyle yapmaktayız. Her şey bu kameralar karşısında konuşulacak” dedi. Hatimoğulları, “Belediyelerimizi geri almak dışında hiçbir seçeneğimiz yok” diye konuştu.
 
DAVUTOĞLU: "BİR ŞEHRİN HAKETTİĞİ İYİ BİR ADAY ORTADAYSA HER PARTİYLE DE GÖRÜŞÜRÜZ. SİYASETTE 'ASLA, MUTLAKA, İLELEBET' KAVRAMLARINI KULLANMAMAYI ÖĞRENDİM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün TBMM'de basın mensupları ile bir araya geldi. Davutoğlu, yerel seçimlere ilişkin "partilerle diyalog kanallarının kapatılmaması" gerektiğini kaydederek "Eğer diğer partilerle birlikte iyi adaylar etrafında, bir şehrin hak ettiği iyi bir aday ortadaysa her partiyle de görüşürüz. Bu konuda ben siyasette 'asla, mutlaka, ilelebet' kavramlarının kullanmamayı öğrendim. Bizim diyalog kanallarını açık tutmamız lazım" dedi.
 
AKŞENER, YARIN BİR BÜYÜKŞEHİR ADAYINI DAHA AÇIKLAYACAK

İYİ Parti yerel seçimler için aday tespit çalışmalarına hız verdi. 5'i il, 3'ü büyükşehir olmak üzere 98 belediye başkan adayı açıklanan partinin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı da  kamuoyuyla paylaşılacak.
 
KAVUNCU'DAN "YASAK" GELDİ: İYİ PARTİ, ZAFER PARTİSİ'NİN İTTİFAK DAVETİNE KAPILARI KAPATTI

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği talimatta, isim vermeden Zafer Partisi'nin "ittifak" davetine kapıları kapatırken, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği talimatta, "ittifak" görüşmelerini yasakladı.
 
KULİS: CHP’DE ÖRGÜTLER, İYİ PARTİ TABANI İLE TEMASTA OLACAK

CHP'nin, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yerel seçimde "iş birliği" sorgusuna "hayır" yanıtı çıkan İyi Parti ile temaslarının süreceği öne sürüldü.  BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP örgütlerinin, İYİ Parti tabanı ile temasta olacağı belirtilirken, HEDEP ise “Kürt sorunuyla ilgili en cesur çıkışı Özgür Özel yapıyor” diyerek CHP ile temasa sıcak bakıyor.
 
ÜMİT DİKBAYIR: “HANİ BEN BANKA HESAPLARINI İNCELETMİŞTİM, NEDEN BENİ BUNDAN İHRACA SEVK ETMEDİNİZ?”

İYİ Parti’den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır: “Hani ben banka hesaplarını inceletmiştim, neden beni bundan ihraca sevk etmediniz? Hani ben belediyelerle anlaşmıştım, beni neden bundan disipline sevk etmediniz?”, “Bir özel kalemin bu kadar etkili olmasını doğru bulmuyorum. Hepimizden bu partideki çok değerli kişilerden vazgeçti ama oradaki birkaç kişiden vazgeçemiyor”, “Üzerime atılan iftiraların sonuna kadar takipçisi olacağım. Bunlar FETÖ yöntemi.”
 
GÜNAYDIN'DAN İMAMOĞLU-İNCE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmeye ilişkin "Herhangi bir belediye başkanlığı sözü verdiğine ilişkin bir bilgim yok" dedi.
 
BAKAN TUNÇ: İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İsrail maalesef 1917 yılından bu yana Filistin topraklarını işgal etmiştir. İnsanları Gazze'de katliama maruz bırakıyor. Burada savaş suçu işlendiği bütün dünyanın da kabulünde" dedi. Ayrıca Bakan Tunç, çok kapsamlı bir yargı paketi hazırladıklarını ve çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti.
 
ADALET BAKANI TUNÇ'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: OSMAN KAVALA KARARI, SOMALİ CUMHURBAŞKANI’NIN OĞLUNUN KAZASI, YENİ YARGI PAKETİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM)Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala kararını eleştirdi. "Yargımızın vermiş olduğu bir karar var" diyen Tun. AİHM'i siyasi tavır almakla suçladı. Tunç, "O süreç kendi mecrasında sürüyor. Bizim de Adalet Bakanlığı olarak Bakanlar Komitesi'nde görüşlerimizi ifade ediyoruz” dedi.
 
AYM, TCK'NIN "ÖRGÜT ÜYESİ OLMADAN ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEME" HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçunu düzenleyen hükmü iptal etti. 4 ay sonra yürürlüğe girmesinin uygun görüldüğü iptal kararının gerekçesi de açıklandı.
 
BAKAN ERSOY’DAN “BU ÜLKEDE FARKLI DİLLERDE NEDEN SANAT YAPILAMIYOR?” SORUSUNA AHMET KAYALI CEVAP

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın “Bu ülkede farklı dillerde neden sanat yapılamıyor?” sorusuna yazılı yanıt verdi: “Son 5 yılda özel yayınevleri tarafından basılan 14 bin Kürtçe kitap bakanlık tarafından satın alındı. Kültür Yolu Festivali’nde Ahmet Kaya'ya ait tüm eserler yer alıyor. Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu başta Kürtçe olmak üzere çeşitli dillerde konserler veriyor.”
 
MEB’İN 491 SAYFALIK PISA RAPORU ÖZETİNDE “TÜRKİYE’DE HER 100 ÖĞRENCİDEN 19’U HAFTADA 1 KEZ DERSE AÇ GİRİYOR” VERİSİ YER ALMADI!

29 milyon öğrenciyi temsilen 81 ülkeden 700 bin öğrenci Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’na (PISA) katıldı. Matematik, fen ve okuduğunu anlama düzeylerini, 3 yılda bir ölçen PISA 2022 raporu yayınlandı. MEB, Türkiye’nin puan artırdığını müjdelese de Türkiye 3 alanda da OECD ortalamasının altında kaldı. OECD’nin 491 sayfalık PISA raporunu Milli Eğitim Bakanlığı, 191 sayfa olarak yayınladı. Rapordaki bazı dikkati çeken önemli ifadeler özette yer almadı.
 
MERKEZ KONSERİ GÖREVDEN ALINAN TTB’YE 135 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNDEN DESTEK: BİZİZ, BİZ BURADAYIZ

135 sivil toplum örgütü, mahkeme kararıyla Merkez Konseyi görevden alınan Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) desteklerini açıkladı. Yayınlanan bildiride, “TTB biziz, biz buradayız” mesajı verildi.
 
HALİL FALYALI CİNAYETİNİN ZANLISI HOLLANDA'DA YAKALANDI

Girne'de geçen yıl kumarhane patronu Halil Falyalı ile şoförünün öldürüldüğü silahlı saldırının faili olduğu belirtilen bir kişi Hollanda'da yakalandı.
 
HAKAN ATİLLA: “DENİZBANK’I TAMAMEN BU İŞİN DIŞINDA TUTMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla: “Denizbank’ın herhangi bir şekilde bu dolandırıcılık işinin bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Ama bankayı tamamen işin dışında tutmak da mümkün değil. Uzun zamandır yapılan düzenlemelerle bu şekilde çantalarla paraların bankalara girmesi – çıkması ve yatırılması zaten kanunen yasaklanmış durumda. Kameraların, güvenlik görevlilerinin paranın oradan çekilip hanımefendinin odasına götürüldüğünün tespit etmiş olması lazım.”
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

BAKAN IŞIKHAN: "TEK ZAM OLACAK, ÇÜNKÜ YÖNETMELİĞİMİZDE DE ÖYLE"

Asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temel ilkelerinin çalışanları enflasyona ezdirmemek olduğunu ifade etti. Bakan Işıkhan, "Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor." diye konuştu.
 
TÜRK-İŞ BAŞKANI: AÇLIK SINIRI TEKLİF EDİLİRSE MASADAN KALKARIZ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerinde, 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırının teklif edilmesi halinde, "O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz" dedi.
 
KİŞİ BAŞI GELİRDE EN ÇOK KAZANAN İL KOCAELİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, kişi başına gayrisafi yurtiçi hasıla, geçen yıl Kocaeli'nde 302 bin 772 lira olurken, İstanbul'da 287 bin 524 lira ve Tekirdağ'da 253 bin 501 lira olarak hesaplandı. İstanbul, 4 trilyon 564 milyar 280 milyon lirayla en yüksek GSYH'ye ulaştı.
 
MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE REKOR SEVİYE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Merkez Bankası rezervleri 140,1 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Merkez Bankası rezervlerindeki artış devam ediyor. Mayıs sonundan bu yana rezervler 42,3 milyar dolar arttı. Son açıklanan rakama göre; 140,1 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek rezerv seviyesine ulaşıldı.
 
MERKEZ BANKASI DUYURDU: YENİ 200 TL BANKNOTLAR TEDAVÜLE GİRİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) E9 Emisyon Grubu VII. Tertip 200 TL Banknotların Tedavüle Çıkarılmasına İlişkin Duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
BANKACILIK SEKTÖRÜ KREDİ HACMİ YÜKSELDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 1 aralık itibarıyla 85 milyar 876 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 11 trilyon 228 milyar 402 milyon liradan 11 trilyon 314 milyar 278 milyon liraya yükseldi.
 
DÜNYA BANKASI: SIFIR EMİSYON HEDEFİ İÇİN 640 MİLYAR DOLAR YATIRIM GEREKLİ

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, yeni ekonomi yönetiminin atılması gereken doğru adımları attığını düşündüklerini net bir şekilde dile getirdiklerini belirterek, "Bunu söyleyen sadece Dünya Bankası da değil. Kredi derecelendirme kuruluşlarının bazılarının Türkiye'nin görünümünü yukarı yönlü revize ettiğini görüyoruz. Yatırım bankaları gelecek yıl Türkiye tahvil piyasasının çok hareketli olacağını söylüyorlar. Bu kuruluşlar, işlerin doğru yönde gittiğini görüyor" dedi.
 
SAĞLIK HARCAMALARI 2022'DE ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 71,5 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılına ilişkin sağlık harcamaları istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, toplam sağlık harcaması 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 71,5 artarak 606 milyar 835 milyon TL'ye yükseldi. Genel devlet sağlık harcaması yüzde 65,4 artarak 463 milyar 516 milyon TL'ye ulaştı. Özel sektör sağlık harcaması ise yüzde 94,4'lük bir artış oranı ile 143 milyar 319 milyon TL olarak tahmin edildi.
 
TÜİK: EĞİTİM HARCAMALARI 2022'DE YILLIK BAZDA YÜZDE 69,3 ARTTI

TÜİK verilerine göre 2022 yılındaki eğitim harcamaları 2021 yılına göre yüzde 69,3 artarak 587 milyar 438 milyon TL oldu
 
RENAULT, BURSA'DAKİ FABRİKASINDA 2027'YE KADAR DÖRT YENİ MODEL ÜRETECEK

Renault, araç başına üretim maliyetini düşürmeyi ve Bursa'daki fabrikasında 2027'ye kadar dört yeni model üretmeyi planladığını açıkladı.
 
BURGAN BANK TÜRK BİRİMİNİN YÜZDE 52'SİNİ 187 MİLYON DOLARA SATTI

Burgan Bank Türkiye'nin yüzde 99,41 hisse oranıyla ana sermayedarı olan Burgan Bank K.P.S.C., Banka sermayesinin yüzde 52'sine tekabül eden payının Al Rawabi United Holding
K.S.C.C.'ye devrini tamamladı.
 
BLUTV, AMERİKALI DÜNYA DEVİNE SATILDI

Dünyanın en büyük medya gruplarından biri olan Warner Bros-Discovery, BLUTV'nin tamamını satın aldı.
 
100 BİNİN ÜZERİNDE EYT'LİNİN DOSYASI ONAYLANMADI

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında 2 milyon vatandaşa aylık bağlanırken, 2024 yılında da 2 milyona yakın vatandaş emeklilik planı yapıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda emekliliği henüz onaylanmayan 100 binin üzerinde dosya içinde başvurusu iptal edilenler de bulunuyor. Bu dosyalarda, "Prim gün sayısının tamamlanması, ortağı olunan şirkette sigortalı çalışılması, başkasının primlerinin sehven hesaba yazılması, işe gitmediği halde çalışmış gibi sahte sigortalılığı tespit edilenler, kuruma prim borcu bulunması, hem SSK hem de Bağ-Kur'lu olunması nedeniyle emekliliğe yetecek gün sayısına ulaşılmaması" gibi nedenler bulunuyor.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

MİÇOTAKİS AÇIKLADI: TÜRKLERE 7 GÜNLÜK KAPIDA VİZE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atina'da Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. Erdoğan da "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız." dedi.
 
GAZZE SOKAKLARINDA TOPLU TUTUKLANMA GÖRÜNTÜLERİ: İSRAİLLİ ASKERLER FİLİSTİNLİ ERKEKLERİ SOYARAK KAMYONLARA BİNDİRDİ, BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRDÜ

İsrail ordu güçleri Gazze’de bulunan Beyt Lahya'da mültecilerin sığındığı okullara baskın yaptı. Erkekleri sokaklarda topladı, kıyafetlerini çıkarttırarak, kamyonlarla bilinmeyen bir yere götürdü. İsrail medyası: “Onlar Hamas ajanları”. Hamas: Nazi toplama kamplarına benziyor.
 
İSRAİL: HAMAS TESLİM OLUR VE ESİRLERİMİZ GAZZE'DEN DÖNERSE SAVAŞ BİTEBİLİR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Filistin direniş hareketi Hamas’ın "teslim olması ve Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılması" şartıyla Gazze yönelik saldırılarının bitebileceğini söyledi.
 
HAMAS: İKİ İSRAİL ASKERİ KESKİN NİŞANCI ATEŞİYLE VURULDU, 79 İSRAİL ASKERİ ARACI İMHA EDİLDİ

Hamas, Gazze’nin doğusunda 2 İsrail askerinin keskin nişancı ateşiyle vurulduğunu ve 79 İsrail askeri aracının imha edildiğini duyurdu.
 
PUTİN VE BİN SELMAN'DAN "FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ ASKERİ OPERASYONLAR DURMALI" ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, "Filistin topraklarındaki askeri operasyonların sona ermesi" çağrısında bulundu.
 
BAE, GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN BMGK'YE KARAR TASARISI SUNDU

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze Şeridi'nde insani nedenlerle ateşkes yapılmasını hedefleyen karar tasarısını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunduğunu duyurdu. BAE'nin BM misyonunun X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "BAE'nin, insani nedenlerden ötürü Gazze'de ateşkes için acil bir karar alınması çağrısında bulunduğu ve BMGK'ye bir karar taslağı sunduğu" belirtildi.
 
PENTAGON: İSRAİL'E, GAZETECİLER DAHİL SİVİLLERİN KORUNMASI YASALARINA UYMA ÇAĞRIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Pentagon, İsrail'i, uluslararası savaş ve insani hukuk ile basın mensupları da dahil olmak üzere, masum sivillerin korunması yasalarına uymaya çağırmaya devam ettiklerini belirtti.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, GAZZE KONUSUNDA TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE WASHİNGTON'A GİDECEK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik temaslarda bulunmak üzere yarın ABD'nin başkenti Washington'ı ziyaret edecek.
 
KAFKASYA’DA BARIŞ RÜZGARI. ALİYEV VE PAŞİNYAN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: 32 ERMENİ, 2 AZERBAYCANLI ESİR KARŞILIKLI BIRAKILDI

Ermenistan ve Azerbaycan ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "İki devlet, egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkelerine saygı temelinde ilişkileri düzenleme ve bir barış anlaşmasına varma niyetlerini bir kez daha teyit etmektedir" ifadelerine yer verildi. İyi niyet adımı olarak Azerbaycan 32 Ermenistan askerini, Ermenistan da iki Azerbaycanlıyı serbest bıraktı. Ermenistan, Azerbaycan'ın gelecek yılki COP29 oturumuna ev sahipliği yapma teklifini desteklediğini ve kendi adaylığını geri çektiğini; Azerbaycan da Ermenistan'ın Doğu Avrupa Grubu COP Bürosu adaylığını desteklediğini duyurdu.
 
ERMENİSTAN DUYURDU: 'AZERBAYCAN İLE BARIŞ ANLAŞMASI BİRKAÇ GÜN İÇİNDE İMZALANABİLİR'

Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Azerbaycan ile 5-10 gün içinde bir barış anlaşmasını imzalamanın mümkün olduğunu dile getirerek önerilerini gönderdiklerini duyurdu.
 
ABD SENATOSU, UKRAYNA VE İSRAİL'E YARDIM İÇEREN FON TASARISINI REDDETTİ

ABD Senatosu; Ukrayna, İsrail ve Tayvan için mali yardımın yanı sıra sınır güvenliğini amaçlayan hükümler içeren ek finansman tasarısını reddetti.
 
ABD'Lİ SENATÖR BOB MENENDEZ'İN RÜŞVETTEN YARGILANDIĞI DAVADA YENİ GELİŞME: EVİNDEKİ KÜLÇE ALTINLAR ÇALINTI ÇIKTI

ABD'li Senatör Bob Menendez'in iş insanı Fred Daibes'ten "rüşvet aldığı" iddiasıyla yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşandı. Menendez'in evinde bulunan külçe altınlar 2013'teki hırsızlık olayıyla bağlantılı çıktı.
 
SOMALİ CUMHURBAŞKANI’NIN OĞLU KONSOLOSLUĞA AİT ARAÇLA İSTANBUL’DA BİR MOTOKURYENİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU: SERBEST KALMASI TEPKİ ÇEKTİ

Aracıyla arkadan çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud’un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması tepkilere neden oldu. Yurtdışına çıkış yasağı getirilen Mohamud’un kullandığı aracın Somali Konsolosluğu’na ait olduğu ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Tunç: “Suç varsa karşılığı olacaktır. Kim suç işlediyse kanun karşısında eşittir.” İmamoğlu: “Somali Cumhurbaşkanının oğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne sebep oluyor ve serbest bırakılıyor. Hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap