SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

13 Aralık 2023 Çarşamba - 13:05




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇBİR PARTİYLE SEÇİM İTTİFAKINA KAPALI DEĞİLİM. TÜRKİYE BİZDEN FEDAKARLIK, İŞ BİRLİĞİ, YENİ ADIMLAR BEKLİYOR. İTTİFAK GENİŞ KAPSAMDA OLMAYABİLİR AMA YERELE YETKİ VEREBİLİRİZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hiçbir partiyle seçim ittifakına kapalı değilim çünkü bu yerel seçim. Yerel seçimin yerel dinamikleri var ve ben partim için en iyi sonucu almak istiyorum. Türkiye bizden fedakarlık, iş birliği, yeni adımlar bekliyor. Hala daha umudumu kaybetmiş değilim. İttifak geniş kapsamda olmayabilir ama yerele yetki verebiliriz" dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL: İYİ PARTİ'YLE İLGİLİ UMUDUMU KAYBETMEDİM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili "Ben baba ocağı çağrımı kişiye özel değil bütün Türkiye’ye yapıyorum. Çağrı aslında siyaset yapmaktan çok baba ocağına gelmek ve orada hangi işin ucundan tutulacaksa o işin ucundan tutmak. Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık." dedi. Özel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP'ye dönüşü ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradığını söyledi.
 
AKP'DE BİR İLK: ERDOĞAN; ANKARA, İZMİR VE ADANA TEŞKİLAT ÜYELERİNE KİMİ ADAY GÖRMEK İSTEDİKLERİNİ SORACAK

AKP'de aday belirleme süreci devam ediyor. MKYK'nın ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir toplantıya daha katılacak. Erdoğan'ın Ankara, İzmir ve Adana teşkilat üyelerine kimi aday görmek istediklerini soracağı öğrenildi.
 
"DOSTUN İYİSİ ACI SÖYLER" DİYEN ERBAKAN, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ:"SEÇİMLE İLGİLİ KONULAR MÜZAKERE EDİLDİ, BU KADARI YETERLİ"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü. Erbakan, görüşmenin ardından parti genel merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur" dedi.
 
DEVLET BAHÇELİ'DEN TFF'YE ÇAĞRI: ERTELEME KARARINI GÖZDEN GEÇİRİN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakem Halil Umut Meler'in yumruklu saldırıya uğramasıyla ilgili ''Türk sporuna gölge düşürmüştür. Bahanesi ne olursa olsun asla tasvip edilmeyecek ilkel görüntüler aynı zamanda toplumsal huzur ve güvenliğimizi de sarsmıştır. saldırganların ve dün akşamki ortama çanak tutan provokatörlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.
 
ÖZGÜR ÖZEL, FARUK KOCA'NIN SALDIRISINA UĞRAYAN HAKEM MELER'LE GÖRÜŞTÜ: BU TABLOYA ENGEL OLUNAMADIĞI İÇİN HEP BİRLİKTE SORUMLUYUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca tarafından dün sahada yumruklu saldırıya uğrayan FIFA kokartlı futbol hakemi Halil Umut Meler’i telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Özel, sahada yaşanan tablonun büyük bir utanç olduğunu belirterek, bu tabloya engel olunamadığı için hep birlikte sorumlu olduklarını ifade etti.
 
AKP'DEN "FARUK KOCA" AÇIKLAMASI: DİSİPLİN SUÇU OLUŞMUŞTUR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dün hakem Halil Umut Meler'e saldıran AK Partili eski milletvekili Faruk Koca’nın disipline sevk edildiğini açıkladı. Çelik, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın AKP'den ihracı talebi ile ilgili olarak, "Disiplin suçu oluştu, tüzüğe göre ihracı istendi" dedi.
 
ÇELİK: BÜTÜN KULÜPLERİMİZİN ŞİDDETİ REDDETMESİ VE TOPYEKÛN BİR TUTUM ALMASI GEREKİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Bütün kulüplerimizin şiddeti reddetmesi ve bu şiddet olaylarına karşı topyekun bir tutum alması gerekir. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın partimizden ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevki kararlaştırılmıştır." dedi.
 
SAADET PARTİLİ BİTMEZ KALP KRİZİ GEÇİRİNCE, AKP SIRALARINDAN "ALLAH'IN GAZABI BÖYLE OLUR İŞTE" DİYE BAĞIRILDIĞI TUTANAĞA GEÇTİ

TBMM Genel Kurulu’nda, İsrail’le ticaretin sürdürülmesine yönelik yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in yere düştüğü sırada AKP sıralarından, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı TBMM tutanaklarına geçti.
 
AKP'Lİ ÖZLEM ZENGİN'DEN "ALLAH'IN GAZABI" AÇIKLAMASI: BAZI ARKADAŞLARIMIZ ARKALARDA OLDUĞU İÇİN OLAYIN NE OLDUĞUNU HEMEN ANLAYAMAMIŞ OLABİLİR

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Saadet Partili Hasan Bitmez'in Meclis'te bayılması sırasında AKP sıralarından gelen "Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” sözleri için "Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler" açıklamasını yaptı.
 
ZAFER PARTİLİ BAŞKANLAR ADLİ KONTROL SARTIYLA SERBEST BIRAKILDI; ÖZDAĞ: ARKADAŞLARIMIZIN TEK SUÇU TÜRKİYE´NİN ÖRTÜLÜ İŞGALİNE KARŞI ÇIKMAK

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya ve Samandağ eski ilçe başkanımız Suphi Yıldız adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Bu süreçte bize destek veren TBB Başkanına, Ankara Baro Başkanına ve Kayseri Baro başkanına Zafer Partisi adına teşekkürlerimi sunarım. Arkadaşlarımızın tek suçu Türk olmak, Türk olduğunu bilmek, Türkiye´nin örtülü işgaline karşı çıkmak. Atatürk´ün izinde ailemizi ve vatanımızı ÖLÜNCEYE dek savunacağız" ifadelerini kullandı.
 
ÖZEL VE İMAMOĞLU'NDAN SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLUNUN ÇARPARAK ÖLÜMÜNE YOL AÇTIĞI GÖÇER'İN AİLESİNE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Somali Cumhurbaşkanı oğlunun çarparak ölümüne neden olduğu Yunus Emre
Göçer'in ailesinin evini ziyaret etti.
 
AKŞENER TALİMAT VERDİ, “ŞEYH SAİD’E İTHAMLARI REDDEDİYORUM” DİYEN İYİ PARTİLİ ENSARİOĞLU DİSİPLİNE SEVKEDİLDİ. ENSARİOĞLU: “KİMSE BENİ BÖLÜCÜ VE VATAN HAİNLİĞİ İLE İTHAM EDEMEZ”

Diyarbakır’daki bir bulvara Şeyh Said adı verilecek olmasıyla ilgili tartışmaya katılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, “Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum” dedi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ensarioğlu’nun bu paylaşımının parti ile hiçbir ilişkisi olmadığını belirterek Ensarioğlu hakkında İYİ Parti lideri Meral Akşener’in talimatıyla disiplin süreci başlatılacağını açıkladı. Salim Ensarioğlu: "Şeyh Said'in bir sürü yeğeni, akrabası bu ülkede milletvekilliği, Meclis Başkanlığı yapmış. Neden cenazesinin ailesine verilmesi bu kadar büyütülüyor? Ben hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım. Bu ülke ne kadar Türklerinse o kadar Kürtlerindir."
 
CHP’DEN ADNAN BEKER’E İLK TEPKİ: “ÇOK YAZIK”

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda oy vermediğini, ikinci turda da Erdoğan’a oy verdiğini açıklayan eski İyi Partili Adnan Beker’e “Yazık, çok yazık” diye tepki gösterdi: “Bir siyasetçinin, ortağı olduğu ittifakın cumhurbaşkanı adayına oy vermediğini söylemesinin değerlendirmesini, ittifakı oluşturan tüm siyasi partilerin seçmenleri yapacaktır. Bu değerlendirmeyi sadece Millet İttifakı’nın seçmenleri değil Cumhur İttifakı’nın seçmenleri de yapmalıdır”
 
MUHAFAZAKÂR İSİMLERDEN GEZİ DAVASI MEKTUBU: “ÖTEKİ MAHALLEDEN OLARAK GÖSTERİLENLERİN DE BU HAKSIZLIĞA SES ÇIKARTTIĞINI GÖSTEREREK ÖRNEK OLMASINI İSTEDİK”

Muhafazakar kanaat önderlerinin de arasında olduğu 21 isim Gezi davası için adalet çağrısı yaptı. Mektubu imzalayan eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Karar yazarı Ahmet Taşgetiren Serbestiyet’e konuştu. Mehmet Bekaroğlu: “Bu bildiriyi ağırlıklı olarak muhafazakar kesimden insanlar imzaladı. Bir örnek olsun istedik, öteki mahalleden olarak gösterilen kişilerin bu haksızlığa ses çıkarttığını göstermek için. Bu haksızlık sadece birilerine yapılmıyor çünkü, sırayla yapılıyor.” Ahmet Taşgetiren: “Yönetim de meselenin siyasallaştığını kabul ediyor”, Ertuğrul Günay: “Dava süreci çok ağır cezalarla çok yanlış yerlere götürüldü.”
 
EKREM İMAMOĞLU: MUHARREM İNCE, İSTANBUL'A DESTEK OLACAĞINI TARAFIMA İLETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptıkları görüşmeye ilişkin olarak, "Çok net İstanbul'u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim. Bugün de; bu görüşmenin bu anlamdaki detaylarını ve Sayın İnce'nin bu değerli davranışını Sayın Genel Başkanımızla paylaşacağım" dedi.
 
CHP İLE İŞBİRLİĞİNİ SAVUNDUĞU İÇİN AKŞENER'İN İSTİFASINI İSTEDİĞİ İYİ PARTİLİ İBRAHİM ÖZKAN GÖREVİNDEN AYRILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP ile iş birliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim'" dedi.
 
CHP’DEN 3. BÖLGE’YE ÖZEL ÇALIŞMA: HEDEF SİLİVRİ’Yİ GERİ ALMAK, BÜYÜKÇEKMECE’Yİ VERMEMEK

CHP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’daki belediye sayısını 14’ten 21’e çıkarmayı hedefliyor. İstanbul’da belediye başkan adaylarının belirlenmesi için özel çalışmalar yürütülürken, İmamoğlu’nun ana hedefi ise İBB Meclisi’nde çoğunluğu yakalamak. Üçüncü bölgede ilk hedef, 2019’da Cumhur İttifakı’na kaptırılan Çatalca ve Silivri’yi geri kazanmak.
 
CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ SEÇİM BÖLGESİ İÇİN KONUŞTU: “BÖYLE GERİCİLİĞİN OLDUĞU BİR YERDEN BU ARKADAŞIMIZIN ÇIKMASI ANLAMLIDIR”

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, yerel seçimler için seçim bölgesi Düzce’de bulunduğu sırada Yığılca ilçesinin belediye başkan adayını tanıtmak için bir mahalle kahvesinde “Böyle yozluğun, yobazlığın ve gericiliğin olduğu bir yerde bu arkadaşımızın çıkması benim için anlamlı bir durumdur.” açıklamasında bulundu.
 
TÜRKİYE’DE GÖREVLİ SOMALİLİ DİPLOMAT: “SOMALİ CUMHURBAŞKANI’NIN OĞLU BAE’YE GİTTİ”

Türkiye’de görev yapan ve adı açıklanmayan Somalili bir diplomat, motorkurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybetmesine neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un, olaydan sonra Somali’yle yakın ilişkileri olan BAE’ye gittiğini söyledi. Somalili diplomat: “Cumhurbaşkanı’nın oğlu kazadan sonra Dubai’ye gitti. Kaza sırasında kullandığı araç Somali Büyükelçiliği’ne aitti. Cumhurbaşkanı’nın ailesi diplomatik pasaportla seyahat ediyor ve daha önce Türkiye’de yaşadılar.”
 
YUMRUK SKANDALININ ARDINDAN LİGLER SÜRESİZ OLARAK ERTELENDİ. ERDOĞAN’DAN MELER’E TELEFON: “GEREKENİN YAPILMASI TALİMATINI VERDİM”

Eski AK Parti milletvekili olan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 1-1 biten Rizespor maçının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Koca'nın yumruğu ile yere yığılan Meler çevredeki başka kişilerce tekmelendi. Faruk Koca, ihraç istemiyle AK Parti MKYK'ya sevk edildi. Koca ve saldırıda bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Ligler süresiz olarak ertelendi. Ortak açıklama yapan hakemler: "Halil Umut Meler sağlığına kavuştuğunda hep beraber bir araya gelerek geleceğimizle ilgili alacağımız kararları açıklayacağız."
 
ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA DÂHİL 3 KİŞİ TUTUKLANDI

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldırı soruşturmasında MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak" suçundan tutuklandı. Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı görevinden istifa etti.
 
BOYKOT ÇAĞRILARININ ARDINDAN ZARA'DAN AÇIKLAMA: BU YANLIŞ ANLAŞILMADAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Kampanya görselleri tepki ve boykot çağrılarına sebep olan giyim markası Zara, sosyal medya hesabından açıklama yaparak 'yanlış anlaşılma için üzgün olduğunu' bildirdi.
 
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN BAKANLIĞA "COP28 İKLİM ZİRVESİ" MEKTUBU: FOSİL YAKITLARDAN ÇIKIŞ DESTEKLENSİN!

Türkiye'nin iklim alanında faaliyet gösteren sivil toplum ve düşünce kuruluşları, Türkiye'nin COP 28 kararlarına ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda alması gerektiği pozisyona dair taleplerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Fatma Varank ve müzakere heyetine bir mektup aracılığıyla iletti. Türkiye’nin uluslararası iklim yönetişiminde yapıcı bir rol almasının önemini vurgulayan kuruluşlar, Türkiye’den konferans kararı olarak fosil yakıtlardan çıkışı desteklemesini ve Küresel Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Taahhüdü’nü imzalamasını talep etti.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK: BÜYÜKŞEHİRLERDE KİRALARDA GERİLEME BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını ifade ederek, 2024'te konut arzınını daha da artacağını kaydetti.
 
YILMAZ: YATIRIM TAAHHÜTLÜ AVANS KREDİLERİ'NDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "YTAK dediğimiz Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri'nde yeni bir dönem başlatıyoruz. 300 milyar lira gibi bir kaynağı Merkez Bankamız buraya ayırmış durumda" dedi.
 
HİSARCIKLIOĞLU, GELİR VERGİSİNİN GÜNCELLENMESİ ÇAĞRISI YAPTI: ÇALIŞANLARIN ALIM GÜCÜ ARTIRILMALI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Gelir vergisi dilimleri yukarıya doğru güncellenerek, çalışanların alım gücü artırılmalı. Çalışma mevzuatımız, maalesef bir türlü reform yapılamayan ve hatta daha kötüye giden tek alan." açıklaması yaptı.
 
İKİNCİ EL TAŞITTA 6 AY VE 6 BİN KİLOMETRE KURALINA MOTOSİKLET DE EKLENDİ

İkinci el araçların, sıfır fiyatlarından yüksek bir fiyatla satışa çıkarılmasının yasaklanmasına ilişkin yönetmeliğe motosikletler de dahil edildi. Karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak.
 
İNŞAAT MALİYETLERİ EKİM'DE YILLIK %65,93 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ekim'de inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 65,93, aylık yüzde 2,20 arttı. Önceki veri yıllıkta yüzde 67,93, aylık yüzde 2,46 artmıştı.
 
CAYMA HAKKINDA İADE MASRAFI DÜZENLEMESİ 2025'TE BAŞLAYACAK

Ticaret Bakanlığı, mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinde cayma hakkına ilişkin düzenlemelerin yürürlük tarihinin 2025'te başlayacağını açıkladı. Düzenleme, alınan üründen cayma halinde iade masraflarının tüketici tarafından karşılanmasını öngörüyordu.
 
AKKUYU NÜKLEER'E İLK REAKTÖR İZNİ VERİLDİ

Akkuyu Nükleer AŞ, Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan santralin ilk reaktörünün işletmeye alınmasına yönelik gerekli izni aldığını duyurdu.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

ABD'DEN 7 TÜRK ŞİRKETE YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı, içerisinde Türkiye'den 7 şirketin de yer aldığı Rusya'ya yeni yaptırım kararları açıkladı.
 
BM'DEN GAZZE İÇİN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

BM Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 "hayır" oyuna karşı 153 oyla kabul etti.
 
HAMAS: İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DAKİ "YARGISIZ İNFAZLARI" ULUSLARARASI EYLEM GEREKTİREN CİDDİ BİR SUÇ

Hamas, İsrail ordusunun Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik "yargısız infazlarının" uluslararası eylem gerektiren ciddi bir suç olduğunu belirtti.
 
BİDEN: “İSRAİL OLMASAYDI, DÜNYADA GÜVENDE TEK BİR YAHUDİ OLMAZDI. BEN BİR SİYONİSTİM”

Biden, İsrail’e amasız desteğine Beyaz Saray’daki Hanuka resepsiyonunda da devam etti: "Siyonist olmak için Yahudi olmanıza gerek yok. Ben bir Siyonistim. İsrail olmasaydı, dünyada güvende tek bir Yahudi olmazdı. İsrail, Hamas'tan kurtulana kadar askeri yardım sağlamaya devam edeceğiz. Ancak İsrail, Gazze'deki sivilleri korumak için daha fazlasını yapmalı. Başbakan Binyamin Netanyahu’yu seviyorum ancak her zaman aynı fikirde değilim.”
 
AB, YAPTIRIMLARI İHLAL EDENLERİN SORUŞTURULMASINI VE YARGILANMASINI KOLAYLAŞTIRACAK KURALLARDA ANLAŞTI

AB, kurumları, üye ülkelerin yaptırımların ihlallerine yönelik cezalarını uyumlu hale getirecek ve yaptırımları ihlal edenlerin soruşturulmasını ve yargılanmasını kolaylaştıracak kurallarda anlaştı.
 
İSRAİL ORDUSU, BASKIN YAPTIĞI KEMAL ADVAN HASTANESİ'NDEKİ PERSONELİ SORGULADI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Kemal Advan Hastanesi'ne baskın yapan İsrail güçlerinin, Hastane Müdürü Ahmed el-Kahlut ve çalışanları alıkoyarak sorguladığını duyurdu. Kudra, "Kemal Advan Hastanesi'ne baskın yapan işgalci İsrail güçleri, Hastane Müdürü Ahmed el-Kahlut ve kadınlar dahil tüm sağlık personelini alıkoydu ve acil serviste tehdit altında sorguladı" ifadelerini kullandı.
 
ZELENSKİY: "BİRLİKLERİMİZ GORLİVKA'DA DÜŞMAN MEVZİLERİNİ ELE GEÇİRDİ"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinin Gorlivka şehri sınırlarında bulunan bir tepeyi kurtardığını ve Rus mevzilerini ele geçirdiğini bildirdi.
 
TARAFTARLARLA POLİS ÇATIŞMIŞTI; YUNANİSTAN'DA FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI MARİNAKİS GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Yunanistan'da 7 Aralık akşamı Olimpiakos-Panathinaikos voleybol maçı sırasında çıkan olayların futbol taraftarları arasındaki holiganizmin bir sonucu olduğu değerlendirmesinin ardından Yunanistan 1. Futbol Ligi (Süper Lig) Federasyonu Başkanı Vangelis Marinakis görevinden istifa etti.
 
SAĞLIK GÜNDEMİNDE DÜNYADA NELER OLUYOR?
 
DÜNYADA HIV AZALIRKEN, SON 10 YILDA TÜRKİYE'DE YÜZDE 490 ARTTI!

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Çınar Tanrıverdi, son 10 yıllık verilere göre, bütün dünyada HIV vakalarının düştüğünü belirterek, Türkiye'de yüzde 490 oranında arttığını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap