SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

20 Aralık 2023 Çarşamba - 10:48




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

AYM BAŞKANI ZÜHTÜ ARSLAN: "UZAKTAN KUMANDALI YARGI DA YARGIÇ DA OLMAZ"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen "Akademi Söyleşileri" kapsamında konuştu. AYM Başkanı, "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz" dedi.
 
RESMİ GAZETE'DE SEÇMEN LİSTESİ KARARI... SEÇMEN LİSTELERİ 4 - 17 OCAK ARASINDA ASKIDA KALACAK

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre; seçmen listeleri 4 Ocak 2024 Perşembe günü saat 08.00'de askıya çıkarılacak ve 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.
 
DARON ACEMOĞLU: EN PARLAK GENÇLER YURT DIŞINA GİDİYOR, TÜRKİYE ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNDE

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi, ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, “Özgürlükler kısıtlanıyor. Türkiye’nin geleceğini iyice karanlık gören en parlak gençler yurt dışına gitmeye başladı. Az insan giderse problem yok ama sayı bu kadar çok olunca bu bir çöküşe yol açar ve Türkiye bunun eşiğinde” dedi.
 
DEVA PARTİSİ GENEL SEKRETERİ OKTAR İSTİFA ETTİ

DEVA Partisi Genel Sekreteri Sanem Oktar, “Eğer 14 Mayıs seçimlerinde kazanan Millet ittifakı olsaydı, Türkiye’ye özgün bir model uygulanacak ve sorunlarımız azalacaktı, öyle ummuştuk. Ama olmadı. Siyasete girme sebeplerim hala geçerliliğini koruyor ancak dört yılın sonunda tanık olduklarım beni hayal kırıklığına uğrattı. Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi. Gençlere alan açmanın kan değişiminin doğru olduğuna inandığım için benim için çok zor olan bu ayrılma kararını aldım” açıklamasını yaptı.
 
IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 3 PKK'lı ve Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG'li olmak üzere 7 terörist etkisiz hale getirildi." ifadesi kullanıldı.
 
ERDOĞAN: BİDEN BANA “SİZ İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİNİ MECLİS’TEN GEÇİRİN, BEN DE F-16’YI KONGRE’DEN GEÇİREYİM” DEDİ

Macaristan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına değindi, bir kez daha Amerika Birleşik Devletleri'ne yüklendi. "Dünya İsrail’in durdurulması gerektiğini daha nasıl haykırabilir? BM zemininde de ülkelerin meydanlarında da haftalardır insanlık 'yeter' diyor. Beyaz Saray önünde hatta ABD kongresinde bile bu haykırış yankılandı. Artık Amerika Birleşik Devletleri bu çağrılara kulak tıkamayı bırakmalıdır" diyen Erdoğan, ayrıca, "Şu anda bütün derdimiz Gazze’den yaralı ve hastaların ne kadarını ülkemize alabiliriz, ülkemizde bunların tedavilerini yaptırabiliriz. bu saldırılar biter, bir nokta konulursa gündemimiz Gazze’nin inşa ve ihya çalışmaları olacak. İslam dünyasını, bunun için seferber etmemiz lazım" mesajı verdi.
 
ÖZEL: 15 TEMMUZ'DAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ

CHP lideri Özgür Özel, Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım'da bir öğrenci subayın Atatürk fotoğrafı takmaması üzerine başlayan tartışmaya ilişkin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e "Siz, 15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız?" diye seslendi
 
AKŞENER: 'PARTİMİZE OPERASYON VAR, SAVAŞ İLANI KABUL EDİYORUM

İstifaların peş peşe geldiği İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, "Partimize operasyon olduğu ortaya çıktı. Savaş ilanı olarak kabul ediyorum" diye konuştu.
 
MERAL AKŞENER: "HER YERDE TEK BAŞINA GİRİYORUZ. BAŞARISIZLIK OLDUĞU TAKDİRDE SORUMLULUK BENİMDİR, GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİM. EĞER BEDEL ÖDEMEMİ İSTEMİYORSANIZ ÇALIŞACAKSINIZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Uşak teşkilat buluşmasında yerel seçimlere ilişkin, "Buradan ilan ediyorum, bu benim fikrim, benim talimatım: Tek başına giriyoruz, her yerde tek başına giriyoruz. Ankara'da da tek başına giriyoruz, İstanbul'da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz ve bunun sonuçlarına olumlusu sizindir. Tekrar söylüyorum, bu işin sonunda, ben başaracağımıza inanıyorum, bunun sonucunda bu başarı hepimizindir. Başarısızlık olduğu takdirde de benimdir, o sorumluluğu yerine getireceğim, ona göre çalışacaksınız, hepimiz ona göre çalışacağız. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksınız" dedi.
 
İMAMOĞLU’NDAN AKŞENER’E “BİZİM ELİMİZİ TUTAN TUTAR, TUTMAYANIN KENDİ TAKDİRİ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve Ankara dahil tüm şehirlerde aday çıkartacaklarını açıklayan ve partisine operasyon çekildiğini, bunun da bir savaş ilanı olduğunu söyleyen Meral Akşener'e isim vermeden cevap verdi: "Bizim elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri", "Kalbimizi kırsalar da biz kalp kırmayacağız. Elimizi itselerde elimizi uzatmaya devam edeceğiz."
 
İMAMOĞLU'NDAN AKŞENER'E YANIT: "ESKİ DOST, DÜŞMAN OLMAZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Her yerde tek başımıza giriyoruz. Ankara'da da İstanbul'da da seçime tek başımıza giriyoruz" açıklamasına yanıt verdi. İmamoğlu, "Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik: Eski dost, düşman olmaz. Bugün de aynı yerdeyiz" ifadelerini kullandı.
 
İYİ PARTİ'DE AYRILIKLAR SÜRÜYOR: ANKARA İL BAŞKANI MESUT ÖZARSLAN İSTİFA ETTİ

İyi Parti'nin kurucularından ve Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan istifa etti. Özarslan, "İnandığım değerlere olan sadakatimle Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma herhangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Aziz Türk Milleti’ne hizmet etme arzusunu muhafaza ederek, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ışığında vatanımızın birliği, dirliği ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim" dedi.
 
AKP'Lİ TURGUT ALTINOK "ANKARA ANKETLERİNDE ÖNDEYİM" DEDİ, 2019'DA AKŞENER'LE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ ANLATTI: TEKLİF GELDİ

AKP'nin Ankara adayları arasında adı geçen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’tan dikkati çeken açıklamalar geldi. Anketlerin Ankara'da kendisini öne gösterdiğini söyleyen Altınok, ayrıca "2019’da Meral Akşener’le görüştüğü ve İyi Parti'nin adayı olmak istediği" iddiasına da yanıt verdi. Altınok, "Bana İYİ Parti’den adaylık teklifi geldi" dedi.
 
DEM PARTİ, BATI'DA ADAY GÖSTERECEĞİ İLÇELERİ AÇIKLADI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünkü MYK toplantısında alınan kararları ve Batı'da nerelerde aday göstereceklerini duyurdu. Doğan ayrıca, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” ifadelerine yer verdi.
 
ÜMİT ÖZDAĞ’DAN BAKAN TEKİN’E TEPKİ: "TARİKAT VE CEMAATLERİN İŞİ MİDİR ÇOCUKLARIN DAĞA GİTMESİNİ ENGELLEMEK? SEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLARAK NE YAPIYORSUN?"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Trabzon'a geldi. Özdağ, "Milli Eğitim Bakanı'nın Meclis'te yapmış olduğu konuşma tarikat ve cemaatleri Milli Eğitim'e sokmaya devam edeceği doğrultusunda suç itirafıdır. 'Onlar çocukların dağa gitmesini engelliyor' diyorlar. Tarikat ve cemaatlerin işi midir kardeşim çocukların dağa gitmesini engellemek? Sen Milli Eğitim Bakanı olarak ne yapıyorsun? Bu kabul edilebilir değildir" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’E: BİR GÜN BU YAPTIĞI POLİTİKALARDAN DOLAYI YARGILANACAK!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tarikatlarla işbirliğine devam edeceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Tekin’e sert çıktı. “Milli Eğitim Bakanlığını tarikat ve cemaatlere teslim eden Milli Eğitim Bakanı bir gün muhakkak yargılanacak” notuyla videolu bir paylaşımı yaptı...
 
CHP'Lİ AKDOĞAN'DAN BAKAN TEKİN'İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ: SENİNKİ KUBİLAY’IN KAFASINI KESİP SOKAKLARDA GEZDİRENLERİN KAFASI!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı "tarikat" açıklamasına tepkiler sürüyor. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Bakan'a seslenerek, "Ya bu halkın çocukları için çalış ya da git o savunduğun cemaatlere kul, köle ol; haddini bil, hakkını bil ve elini çocuklarımızın üstünden çek." dedi.
 
EŞİTLİK İÇİN KADIN PLATFORMU: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ASLİ GÖREVİNİ TARİKAT VE CEMAATLERE DEVREDEMEZ, BAKANI GÖREVİNİ YAPMAYACAKSA İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ

Eşitlik İçin Kadın (EŞİK) Platformu, "Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla protokolümüz var" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki gösterdi. Yapılan açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı asli görevini tarikat ve cemaatlere devredemez!” denildi.
 
BAKAN TUNÇ'TAN SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLUNUN KAZASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: YENİ BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, otomobili ile kurye Yunus Emre Göçer'e çarpıp ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu ile ilgili,  "Bu kazayla ilgili olarak yeni bir görüntü daha ortaya çıktı" dedi.
 
MEHMET ÖZHASEKİ: "BUNDAN SONRA ASLA VE ASLA FAY HATLARIN ÜZERİNDE YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ"

TBMM Genel Kurulu’nda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bundan sonra Türkiye'nin hiçbir yerinde hangi belediye izin verirse versin gidip el koyarak asla ve asla fay hatları üzerinde bir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Zemin sıvılaşması olan yerlerde yapılaşma yasağını sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Dere yataklarının imara açılması söz konusu değil, bir de önem verdiğim benim mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde, işçilikte sıfır toleransla devam edeceğiz. 'Bir kat ne olur ki, bir şey olmaz biraz daha buralara çek, bir kat daha koyalım bir şey farketmez' sözlerin artık tarih olması lazım. Bu konuda taviz verilmemesi lazım" dedi.
 
İSTANBUL'DA BEBEK ÖLÜMÜNDE DEHŞETE DÜŞÜREN RAPOR: 2,5 AYLIK BEBEĞİN KANINDA METAMFETAMİN ÇIKTI; ANNE TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul Fatih'te 1 yıl 9 ay önce ölen 2,5 aylık Yusuf bebeğin kanında metamfetamin adlı uyuşturucu madde çıktı. Mahkeme, anne ve arkadaşını suçun değişme ihtimali dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi.
 
SÜPER LİG YİNE KRİZLE BAŞLADI: İSTANBULSPOR, TRABZONSPOR KARŞISINDA SAHADAN ÇEKİLDİ

İstanbulspor-Trabzonspor maçının 74. dakikasında hakem kararını protesto eden İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekerek soyunma odasına götürdü. Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğüyle devam eden maç askıya alındı.

TUZLA PİYADE OKULU’NDAN UZAKLAŞTIRILAN TEĞMENLERİN YAZIŞMALARI: “YALLAH ARABİSTAN’A DİYECEĞİM, ARABİSTAN BİLE ALMAZ BUNLARI”

10 Kasım’da Tuzla Piyade Okulu’nda bir teğmenin Atatürk fotoğrafı takmaması ve başka teğmenlerin buna tepki göstermesi üzerine kavga çıkmış, olaya karışanlar uzaklaştırılmıştı. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterenlerin Whatsapp yazışmaları yayımlandı: “Yallah Arabistan’a diyeceğim, Arabistan bile almaz bunları.” “Anaları istememiş, cemaate yollamış, o... çocuklarını Arap çölü ne yapsın.” Diğer yandan, Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen A.A.’yla birlikte hareket eden F.A. adlı teğmenin; alt devrelerden birini, Nurcular diye bahsedilen bir gruba ait cemaat evine davet ettiği iddiasının konuşulduğu 22 Nisan 2022’de çekilmiş bir video ortaya çıktı.
 
“SPK’DA RÜŞVET” SKANDALININ MERKEZİNDEKİ İKİLİ RESMEN BOŞANDI: ÜNSAL BAN, TAŞKESENLİOĞLU’NA 22 MİLYON TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

Sedat Peker’in gündeme getirdiği “SPK’da rüşvet” iddialarının merkezindeki ikili AK Partili eski milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin eski Rektörü Ünsal Ban boşandı. Mahkeme, Ban’ın Taşkesenlioğlu’na 22 milyon TL tazminat ödemesine karar verdi. Ban’ın avukatları kararı istinafa taşıdı.
 
SEHER YAŞAYACAK HAKKINDA YAKALAMA KARARI: YASADIŞI BAHİS BARONUNU AKLAMAKLA SUÇLANIYOR

Sosyal medyadaki iddialarıyla tanınan Seher Yaşayacak hakkında yasadışı bahis baronu Veysel Şahin ile 2017’den bu yana Gürcistan’da bulunan yardımcısı Derkan Başer’i aklayan paylaşımlar yapma suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı. Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili soruşturmada da Şahin ile Başer’in kara parasını aklama iddiasının üzerinde duruluyor. Bir süredir İtalya’da yaşayan Yaşayacak, Eylül ayında Şahin’le telefonda röportaj yaptığını duyurmuş ve görüşmeden notları Twitter’da paylaşmıştı.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

MOODY'S'TEN TÜRKİYE RAPORU

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye için yayımladığı bir raporda Türkiye'de kurumsal kapasitede toparlanmanın pozitif senaryoda dahi zaman alacağını belirtti.
 
PİRİNÇ FİYATLARINDA 15 GÜNDE YÜZDE 20 ARTIŞ

Son 15 günde pirinç fiyatlarındaki artış yüzde 20’yi buldu. Baldo çeşidin fiyatı ortalama 41 liradan 50 liraya yükseldi. Sektör temsilcileri, fiyatların daha raflara yansımadığını, yılbaşından sonra yansımaya başlayacağını belirtiyor.
 
IMF'DEN KOTA ARTIŞINA ONAY

Uluslararası Para Fonu (IMF) Guvernörler Kurulu, üye ülkelerin kotalarının yüzde 50 oranında artırılmasını onayladı.
 
HALKBANK, KADIN GİRİŞİMCİLERE 20 MİLYAR TL KAYNAK AYIRACAK

Halkbank'ın "Üreten Kadınlar Yarışması"nın bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. 31 Aralık'a kadar başvuruların alınacağı yarışma için Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2024 için ayırmayı planladıkları kaynağın 20 milyar TL'den az olmayacağını birinciye ise en az 1 milyon TL vereceklerini açıkladı.

DİSK BAŞKANI ÇERKEZOĞLU: İNSANCA YAŞANACAK ASGARİ ÜCRET İSTİYORUZ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücrette biz rakamların peşinde koşmak istemiyoruz, insanca yaşanacak asgari ücret istiyoruz." dedi.
 
YASAL TAKİBE TAKILAN KİŞİ SAYISI MİLYONU GEÇTİ

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı Ocak-Ekim 2023 döneminde 1 milyon 100 bin kişi oldu. Son bir yılda kredi kullanan kişi sayısı ise 1.8 milyon kişi arttı.
 
ANADOLU EFES, RUSYA'DAKİ ŞİRKETİN TEK SAHİBİ OLUYOR

Anadolu Efes, AB InBev ile ortak kurulan Rusya ve Ukrayna'daki operasyonlara sahip AB InBev Efes BV'deki kontrol gücü olmayan payların yüzde 100 iştiraki olan Efes Breweries International tarafından devralınması için anlaşmaya varıldığını açıkladı.
 
ABD'Lİ FONDAN SABANCI'NIN İŞTİRAKİNE YATIRIM

Sabancı Renewables, ABD'li fon Advantage Capital'den 185 milyon dolarlık yatırım çekti.
 
MÜSİAD: FİYAT ARTIŞLARI 2024’ÜN 2. YARISINDA MAKUL DÜZEYLERE GERİLEYECEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye ekonomisinin büyüme hızının artmasının takdir edilmesi gereken bir gelişme olduğunu belirterek, "Nihayetinde fiyat artışlarının da 2024 yılının özellikle ikinci yarısı itibarıyla çok daha makul düzeylere gerileyeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
 
İSİG MECLİSİ: TEKSTİLDE SON ON YILDA EN AZ 364 İŞÇİ ÇALIŞIRKEN HAYATINI KAYBETTİ

İSİG Meclisi raporuna göre, tekstil sektöründe son 10 yılda en az 364 işçi çalışırken yaşamını yitirdi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA CAN KAYBI 19 BİN 667'YE YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 214 artarak 19 bin 667'ye çıktığını açıkladı.
 
HERZOG: YENİ BİR İNSANİ ARAYA HAZIRIZ

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog "İsrail, rehinelerin kurtarılması için Gazze'de yeni bir insani araya hazır" açıklamasında bulundu. Hamas'tan yapılan açıklamada ise "Savaşı sonlandıracak girişimlere hazırız. Savaş devam ederken rehine takası için müzakere olmayacak" denildi.
 
BMGK'DA     GAZZE     KARAR     TASARISI     OYLAMASI,     ÜYELER     ARASINDA     ANLAŞMA SAĞLANAMADIĞI İÇİN İKİNCİ KEZ ERTELENDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de çatışmaların sonlandırılması ve insani yardımların artırılması için karar tasarısının oylanacağı oturum, üye ülkeler arasında anlaşma sağlanamadığı için ikinci kez ertelendi.
 
ABD'NİN KIZILDENİZ'DE KOALİSYON KURMASININ ARDINDAN İRAN, 55 BİN KİŞİLİK DENİZ MİLİSLERİ OLUŞTURDU

ABD'nin Yemen'de İran destekli Husilerin saldırılarına karşı Kızıldeniz'de "seyrüsefer güvenliğini korumak" amacıyla koalisyon kurmasının ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu, 55 bin kişilik deniz milisleri oluşturduklarını duyurdu.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİDEN İLE GÖRÜŞMEMİZDE ABD'YE O TARİHİ SORUMLULUĞU HATIRLATTIM

Macaristan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili, "Amerika Birleşik Devletleri'nin bu süreçte tarihi bir sorumluluğu olduğuna ve bunu yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum. O sorumluluk İsrail'i bu canilikten vazgeçirmek, Gazze'deki bu katliamı durdurmaktır." dedi.
 
İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI SÜRÜYOR: EL-AVDE HASTANESİ KIŞLAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ; HASTANE İÇİNDEKİ TOPLAM 240 KİŞİ ALIKONULDU

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi'ni askeri kışlaya çevirerek 80'i sağlık personeli 240 kişiyi alıkoyduğunu açıkladı.
 
BEYAZ SARAY: KONGRE'DEKİ TARTIŞMALAR NEDENİYLE UKRAYNA İÇİN AÇIKLAYACAĞIMIZ PAKET SON OLABİLİR

Beyaz Saray, Kongrede Ukrayna'ya yönelik yardımların onaylanmaması nedeniyle Ukrayna için hazırladıkları yardım paketinin muhtemelen son olacağını bildirdi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap