SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

25 Aralık 2023 Pazartesi - 11:48




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

PENÇE-KİLİT BÖLGESİNDE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 30'A YÜKSELDİ


Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30'a yükseldiğini bildirdi.
 
MSB YAŞAR GÜLER, HAVA HAREKATINA KATILAN PİLOTLARA SESLENDİ: “ÖRGÜTÜN HAREKET KABİLİYETİ BİTME NOKTASINA GETİRİLDİ”

Hakurk'taki askeri üsse PKK saldırısında 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra bölgeye hava harekatı düzenlendi. Hava harekatına katılan pilotlara, komuta merkezine gelen MSB Yaşar Güler seslendi: "Artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir."
 
MERAL AKŞENER: "SUUDLARIN KRALI ÖLDÜĞÜNDE BİLE HEMEN İLAN EDİLEN YASIN BUGÜN EVLATLARIMIZA ÇOK GÖRÜLÜYOR OLMASI KABUL EDİLEMEZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "24 saat içerisinde 12 evladımızı şehit vermek; milli bir meseledir ve milli bir acıdır. Dolayısıyla Türk milletinin milli yasıdır. Suudların kralı öldüğünde bile hemen ilan edilebilen yasın, bugün evlatlarımıza çok görülüyor olması bizim için kabul edilemez" dedi.
 
ÖZEL'DEN ORTAK METİN ÇIKIŞI: ÖYLE YAĞMA YOK

CHP lideri Özgür Özel, Meclis'te "ortak bildiriye" imza atmamalarına ilişkin, "Hataları yapan, soruları yanıtlamayan bir iktidarla aynı A4 kağıdı üzerinde buluşup da ona meşruiyet kazandırmayacağız. Öyle yağma yok..." dedi.
 
DAVUTOĞLU’NDAN CHP’YE HAMAS ELEŞTİRİLERİ: “CHP, ECEVİT’İN DÜNYADA TERÖR ÖRGÜTÜ GÖRÜLEN FKÖ’YE TEMSİLCİLİK İZNİ VERMESİNİ UNUTTU”

Davutoğlu, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’yle de bölgesel iş birliği yapabileceklerini söyledi: “Bazı yerlerde adayımıza MHP ya da AK Parti destek vermek isterse niye veriyorsunuz demeyiz. Bazı yerlerde o kadar iyi, dürüst ve liyakat sahibi aday çıkarırlar ki müzakere ederek iktidarın adayına destek verebiliriz.” Davutoğlu, CHP’nin Hamas’la ilgili tutumunu eleştirdi: “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin direnişine katılmasını, Ecevit’in dünyada terör örgütü görülen FKÖ’ye Ankara’da temsilcilik açmasına izin vermesini ve Arafat’ı ağırlamasını unutarak işgale direnen Hamas’ı terör örgütü ilan ettiler.”
 
DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL: “TÜRKİYE’DE SİYASETİN TOPYEKÜN SIKIŞTIĞI ALAN BUNLAR GİTSİN. BUNLARIN YAPTIĞI USULLE BİZ BU ÜLKEYİ YÖNETELİM”

Demokrat Parti İstanbul İl Kongresinde konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal, iktidarı eleştirdi. Uysal, “Yargıyı, yasamayı, yürütmeyi bir kişinin elinde toparlayalım zaman zaman bunun da propagandasını yaptılar. Ona tabi olalım o da ne biliyorsa okusun mantığı içerisinde maalesef bir galeyan hali içerisinde şaibeli bir referandumla beraber Türkiye'nin yaptığı değişikliklerin bir keyfi rejiminin inşa edilmesinin bugün hep beraber bedelini ödüyoruz. Keyfi bir rejimin sınırsız bir yetki sıfır denetim mantığı içerisinde oluşturulmuş hesap vermeyi aklının ucundan geçirmeyen, hesap verme günü geldiğinde verecek hesaplarının o olmadığını bilenler suça ortak ederek etraflarındakileri kirleterek, kendilerini sorgulayacak bir siyasi merkez kalmasın düşüncesi içerisindeler. Türkiye'de siyasetin topyekun sıkıştığı alan bunlar gitsin. Bunların yaptığı usulle biz bu ülkeyi yönetelim anlayışıdır" dedi.
 
FETİ YILDIZ: "TÜRKİYE, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE UYGUN, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERDEN İLHAM ALAN, BİZE ÖZGÜ YENİ BİR ANAYASAYA KAVUŞMALIDIR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, TBMM Genel Kurulu'nda, "Demokrasimizi daha da güçlendirmek için başta yeni bir anayasa olmak üzere yasal ve idari bir takım düzenlemeler yapılmasını gerekli görüyoruz. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun, milli ve manevi değerlerden ilham alan, bize özgü yeni bir anayasaya kavuşmalıdır. Bu milletimize ve gelecek nesillere karşı ertelenemez bir görevdir" dedi.
 
DEM PARTİ GENÇLİK MECLİSİ KONGRESİ'NE SORUŞTURMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti Gençlik Meclisi 1'inci Olağan Kongresi hakkında "suç ve suçluyu övme", "terör örgütü propagandası yapma" iddiasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.
 
37 İLDE ‘KALKAN’ OPERASYONU: 192 İNSAN KAÇAKÇISI GÖZALTINDA

37 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen ’Kalkan-4’ operasyonları kapsamında 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve 4 bin 568 düzensiz göçmen kurtarıldı.
 
CUMHUR İTTİFAKI'NDA YERELDE İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI: 29 İLDE ORTAKLIK YAPILACAK

Yerel seçimlere yönelik AKP ve MHP heyetlerinin çalışması tamamlandı. Buna göre işbirliği kapsamında MHP büyükşehir olarak Mersin ve Manisa, il bazında ise Osmaniye, Kars, Kırklareli, Bartın ve Erzincan’da aday çıkaracak. İttifak, büyükşehir statüsü dışında kalan 51 ilin 22’sinde seçimlere ayrı ayrı girecek. 51 ilin 29’unda ise AKP ve MHP, Cumhur İttifakı kapsamında seçimlere katılacak.
 
“MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BU GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA YAPMALI”

2 günde 12 askerin hayatını kaybettiği Irak’ın kuzeyinde Türkiye sınırının karşısındaki Hakurk bölgesindeki askeri üslere ait olduğu iddiasıyla yayınlanan görüntüler tartışılıyor. Serbestiyet yazarı Hakan Şahin: “Milli Savunma Bakanlığı iddialarla ilgili resmi açıklama yapmalı. Söz konusu üs bölgesinin açılmasına, kış döneminde de açık tutulmaya devam edilmesine hangi askerî makam karar vermiştir? Bölgedeki iklim koşulları bilindiğini göre, görüş mesafesinin düştüğü bu durumlar için hangi elektronik veya fiziksel tespit sistemleri planlanmıştır? Planlanmış mıdır?”
 
SIRRI SAKIK İLE SÜLEYMAN SOYLU ARASINDA GERGİNLİK; “BAĞIRMA, HADDİNİ BİL!”

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis’te yaptığı konuşmada “Savaşın faturasını yoksul halk çocukları yaşıyor” dediği sırada AKP’li Süleyman Soylu ile aralarında gerginlik yaşandı.
 
YİNE KYK YURDU YİNE İHMAL: 80 ÖĞRENCİ GIDA ZEHİRLENMESİ NEDENİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Kars'ın Kağızman ilçesinde KYK Yurdu'nda kalan 80 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı. Öğrencilerden bazılarında sabah saatlerinde karın ağrısı, bulantı ve ishal şikayeti başladı. Öğrenciler, Kağızman Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tedavi altına öğrencilerden bazıları taburcu edildi.
 
TGRT, YAYINA STARBUCKS BARDAĞIYLA ÇIKAN HABER SPİKERİNİN VE YÖNETMENİNİN İŞİNE SON VERDİ

TGRT Haber, haber bültenine Starbucks logolu bardakla çıkan spiker Meltem Günay ile bülten yönetmeninin işine son verdi: “Kurumumuzun ilkeleri gereği spikerin TGRT Haber TV’de herhangi bir firmanın örtülü reklamını yapacak şekilde sunuculuk yapması kesinlikle yasaktır. Bu ilkeye aykırı hareket eden haber spikeri ve yönetmenin işine haklı nedenle son verilmiştir. Kurumumuz Gazze konusunda Türk halkının taşıdığı hassasiyetleri bilen ve sonuna kadar savunan bir anlayışa sahiptir.”
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?
 
İTO'DAN ASGARİ ÜCRETTE SKALA ÖNERİSİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, bu ayın sonuna kadar 2024'te uygulanacak asgari ücretin tespit edileceğini hatırlatarak asgari ücretin, iş dünyası tarafından asgari ücretten öte, tüm ücret skalasına etki eden bir çalışma olarak değerlendirildiğini söyledi.
 
AKBAŞOĞLU: ASGARİ ÜCRET 29 ARALIK'TA AÇIKLANACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin 29 Aralık Cuma günü açıklanacağını söyledi.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
BİDEN, NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ: 'ATEŞKES İLAN ETMEYE ÇAĞIRMADIM'

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki durumu ve İsrail operasyonunu konuşmak üzere telefon görüşmesi yaptı. Biden ise görüşmeye ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Netanyahu'ya, ateşkes ilan etme çağrısı yapmadığını" söyledi.
 
BORRELL: SEFERBER OLAMAZSAK RUSYA GALİP GELECEK

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birliğin seferber olamaması durumunda Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmada galip geleceğini söyledi.
 
WİLDERS YİNE TÜRKİYE’YE SESLENDİ: “KEMALİZMİ DESTEKLEYEN TÜRK VATANDAŞLARININ SEÇİMLERİ KAZANACAK BİR LİDER SEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Hollanda seçimlerinden birinci parti çıkan radikal sağcı Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, “Laikliği ve Kemalizmi destekleyen Türk vatandaşlarının bir sonraki seçimleri kazanabilecek yeni bir lider seçmesini diliyorum” tweeti attı.
 
UNRWA: İSRAİL'İN SALDIRILARI ALTINDAKİ GAZZE'DE ÖLDÜRÜLEN BM ÇALIŞANI SAYISI 142'YE ULAŞTI

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 142 çalışanının öldürüldüğünü duyurdu.
 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap