SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

02 Ocak 2024 Salı - 10:03




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 2023 HEDEFLERİ BAŞLANGIÇTI, ASIL ÇIKIŞIMIZI TÜRKİYE YÜZYILI İLE 2024'TE BAŞLATIYORUZ


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı video mesajında, "2023 hedefleri başlangıçtı, asıl çıkışımızı Türkiye Yüzyılı ile 2024'le birlikte başlatıyoruz." dedi.
 
ERDOĞAN MEHMETÇİK'İN YENİ YILINI KUTLADI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 10. Tanker Üs Komutanlığı ile TCG GÖKOVA'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Kilis Çıldıroba'ya gitti. Güler ve beraberindeki heyet, 6. Kolordu Komutanlığına ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığına geçerek burada görev yapan Mehmetçik'in yeni yılını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla bölgede görev yapan askerlere seslenerek yeni yıllarını kutladı.
 
CHP'DEN SÜPER KUPA AÇIKLAMASI: SORUMLULARI AKLAYACAK İŞLERİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa krizi hakkında CHP Grup Başkanvekillerinin imzasıyla yapılan açıklamada, "Atatürk'e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız." denildi. 
 
BAHÇELİ'DEN YENİ YIL MESAJI  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet banisidir. Onun adı ve anıları üzerinden kamplaşma üretmeye gayret edenler 2024 yılında da hayal kırıklığına uğrayacaktır." ifadelerini kullandı.
 
ÖZGÜR ÖZEL, SİYASİ PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARINI VE TBMM BAŞKANI'NI ARAYARAK YENİ YILLARINI KUTLADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; siyasi partilerin genel başkanlarını ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u arayarak yeni yıllarını kutladı.
 
ÖZGÜR ÖZEL, MANİSA'DA ŞEHİT BUDAK’IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ: “ACIDA VE KEDERDE BİRLEŞEBİLEN, SEVİNÇTE ORTAKLAŞABİLEN BİR ÜLKE HALİNE DÖNÜŞMEK İÇİN İLK ADIMI KİM ATMASI GEREKİYORSA ATSIN. BİZ İLK ADIMI ATIYORUZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da, Pençe- Kilit operasyon bölgesinde şehit olan Enis Budak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özel, “Ben 2024 yılının bir milat olmasını diliyorum. Acıda ve kederde birleşebilen, sevinçte ortaklaşabilen bir ülke haline dönüşmek için ilk adımı kim atması gerekiyorsa atsın. Biz ilk adımı atıyoruz. 2023’te yaşanan ne varsa o konuda acılarımızı kalbimize gömdük ancak bizden yana yapılan her şeyi unuttuk, gitti. Önemli olan 2024’de şehit cenazeleri şehit cenazesi gibi yaşansın. Milli maçlar, milli maç gibi yaşansın. Acıda, kederde, tasada ve mutlulukta bir bütün olarak davranabilmeyi, bu alanlara siyaset sokmamayı, biz üzerimize ne düşüyorsa bu konuda yapacağız. Herkes bu konuda hassasiyet gösterirse, bu acı olaylardan güzel ülkemiz bir kazanımla çıkmış olur. Yok aynı şekilde devam etmeye kalkarlarsa bundan ne Türkiye kazanır ne kendileri kazanır” dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL, KALP KRİZİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDEN AKP BALIKESİR GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI HÜSEYİN MURAT UYSAL'IN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden AKP Balıkesir Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal'ın ailesine başsağlığı diledi. 
 
DEMİRTAŞ BABASINI KAYBETTİ. CENAZEYE KATILMADI: “MERAK ETME BABA, YÜREĞİMİZ BU HÜCREDEN BÜYÜKTÜR”

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 78 yaşındaki babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti. Demirtaş’ın cenazesi ailenin ve DEM Partililerin katıldığı bir cenazeyle Diyarbakır'da Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedildi. Demirtaş, cenazeye katılmak için başvuruda bulunmadı, el yazısıyla yazılmış bir mesajla babasına veda etti: "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et. Nasırlı, emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun"
 
KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN BABASINI KAYBEDEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A TAZİYE MESAJI: “TAHİR DEMİRTAŞ'A ALLAH'TAN RAHMET DİLİYOR, DEMİRTAŞ AİLESİNE VE YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ İLETİYORUM”

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, babasını kaybeden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ a başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, mesajında; “Sayın Selahattin Demirtaş'ın vefat eden babası Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet diliyor, Demirtaş ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABASINI KAYBEDEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A TAZİYE MESAJI: “TAHİR DEMİRTAŞ'A ALLAH'TAN RAHMET, DEMİRTAŞ AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Halkların Demokratik Partisi'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş'ın yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendim. Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet, Demirtaş ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.
 
DEM PARTİ'DEN HAYATINI KAYBEDEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IIN BABASI TAHİR DEMİRTAŞ İÇİN MESAJ: 100 YILLIK İNKARA KARŞI HER DAİM MÜCADELE ETMİŞTİR

DEM Parti, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş'ın yaşamını yitirmesine ilişkin olarak, "Tahir Demirtaş, haksızlık ve hukuksuzluklara karşı her daim direnmiş, her türlü bedeli ödemiştir. Cezaevlerinden işkencelere kadar hiçbir zulme boyun eğmemiştir. Ailesiyle birlikte 100 yıllık inkara karşı her daim mücadele etmiştir. Kürt sorununda çözümsüzlükten dolayı yaşanan acılarla bir ömür geçiren Tahir Demirtaş, ailesinden ve sevdiklerinden uzakta uzun yıllar direnmeye devam etmiş, yaşamı savunmaktan geri adım atmamıştır" açıklamasını yaptı.
 
DAVUTOĞLU'NDAN, SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A TAZİYE MESAJI

Davutoğlu'nun mesajı şöyle: “Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Demirtaş ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.”
 
DAVUTOĞLU: ORTA SINIFIN OLMADIĞI YERDE DEMOKRASİ BİTER

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. "Orta sınıf yok ediliyor" diyen Davutoğlu, "Bütçe açıklarının olduğu yerde enflasyonun durmayacağını, kamu harcamalarından kısmadan, kamuda tasarruf etmeden sürekli halkın cebine el atmanın ve çalışanın gelirini azaltmanın kötücül sonuçları olacağını ve orta sınıfı tamamen bitireceğini söyleyerek “Orta sınıfın olmadığı yerde demokrasi biter” diye konuştu.
 
BAKAN TEKİN'DEN PROTOKOL AÇIKLAMASI: CEMAATLERLE DEĞİL, DERNEKLERLE YAPIYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edileceğini açıklamıştı. Tekin, konuya ilişkin yaptığı son açıklamasında, "Bir kere hukuk devletinde yaşıyoruz, biz MEB olarak kiminle protokol yapabiliriz. Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil" dedi.
 
TÜRKİYE'DE 2023'TE EN AZ 424 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun paylaştığı verilere göre 12 ayda en az 424 kadın öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da kadınların en çok evlerinde ve tanıdıkları erkekler tarafından katledildiğini açıkladı.
 
HAKKARİ'DEKİ DEPREMLERDE 28 EV VE 1 AHIRDA ÇATLAKLAR TESPİT EDİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremlerde 28 ev ve 1 ahırda çatlakların oluştuğu tespit edildi.
 
NACİ GÖRÜR, HAKKARİ'DEKİ DEPREMLERİ DEĞERLENDİRDİ: ARAP LEVHASI DOĞU ANADOLU’YU SIKIŞTIRDI, HEYELANLARA DİKKAT

Hakkari'de yarım saat arayla üç deprem meydana gelmesini değerlendiren Prof. Naci Görür, "Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederek Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Hakkari'de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir" diyerek, sınırlı ulaşım yolları için acil önlem alınmasını önerdi. Prof. Dr. Okan Tüysüz ise, "Bu bölge hep söylediğimiz gibi, Arap levhasının Anadolu'yu kuzeye iteklediği etkin olduğu bölgelerden birisi. Geçmişte deprem yaşamış, gelecekte de depremler yaşayacak anlamına geliyor" dedi.
 
MANSUR YAVAŞ, YENİ YILA GİRERKEN HATAY'DAKİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) personeli, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Hatay'daki depremzede çocukların yeni yılını kutladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, çocukların kendisine selam gönderdiği videoyu; "Hatay’daki evlatlarımızı unutur muyuz hiç, onlar hala bize emanet. İyi seneler, en güzel yıllar sizin olsun canım çocuklarım" notuyla paylaştı. 
 
İKİNCİ YÜZYIL GAZETESİ YAYIN HAYATINA VEDA ETTİ

İkinci Yüzyıl Gazetesi yayın hayatına veda etti. Yayın ekibinden yapılan açıklamada, "Yaklaşık iki yıl süren mücadelemizde gazeteciliğin temel ilkelerine bağlı kalarak, halkımızın haber alma hakkına hizmet etmeye çalıştık. Bu süreçte siz değerli okurlarımızdan aldığımız destek, bizim için en güçlü motivasyon kaynağı oldu... Her veda, elveda değildir. Özgür ve muhalif basın ülkemizde demokrasinin tüm kurum ve uygulamalarıyla hayata geçmesi için elbette mücadelesine devam edecek" denildi.
 
KULİS: SÜLEYMAN SOYLU, SOHBET SIRASINDA ESKİ BAKANLARA “SAYEMDE VEKİL OLDUNUZ” DİYORMUŞ

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun milletvekili olan bazı eski bakanlarla sohbet sırasında esprili şekilde, “Sayemde hepiniz milletvekili oldunuz” diye takıldığı iddia edildi.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?
 
DİJİTAL TÜRK LİRASI PROJESİ'NİN BİRİNCİ FAZ DEĞERLENDİRME RAPORU YAYIMLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan dijital Türk lirası kullanımına ilişkin yapılan açıklamada, Dijital Türk Lirası Projesi'nin birinci faz çalışmaları kapsamında, yapılan testler sonucu elde edilen bulguların geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile paylaşılacağının duyurulduğu hatırlatıldı. 
 
BAKAN ŞİMŞEK 2024 HEDEFLERİNİ 6 MADDEDE SIRALADI: ENFLASYONDA DÜŞÜŞÜN BAŞLADIĞI BİR YIL OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 2024 hedeflerini 6 maddede sıraladı. Yürüttükleri programın olumlu sonuçlarını yeni yılda da almaya devam edeceklerini savunan Şimşek, "2024 yılı, yıllık enflasyonda düşüşün başladığı bir yıl olacaktır." dedi.
 
YENİ YILDA OTOYOL VE KÖPRÜ ÜCRETLERİNE YÜZDE 50-76 ARASINDA ZAM

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), otoyol ve köprü ücretlerine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldığını açıkladı. KGM tarafından işletilen otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretleri ortalama yüzde 76 oranında, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılarak özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri ortalama yüzde 50 oranında zam yapıldı.
 
BAKAN BAYRAKTAR: YENİ YILA GİRERKEN ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA HERHANGİ BİR FİYAT ARTIŞI OLMADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Yeni yıla girerken vatandaşlarımızın elektrik ve doğalgaz maliyetlerinden etkilenmemesi adına desteklerimiz devam ediyor. Herhangi bir fiyat artışı söz konusu olmadı hepinizin malumu." diye konuştu.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
NETANYAHU: MISIR-GAZZE SINIR ŞERİDİ İSRAİL'İN KONTROLÜ ALTINDA OLMALI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki sınır şeridi Selahaddin Ekseni'nin (Philadelphia Ekseni) İsrail'in kontrolü altında olması" gerektiğini savundu.
 
FİLİSTİN TOPRAKLARININ 1948'DEN SONRA GÖRDÜĞÜ EN KANLI YIL: SADECE 7 EKİM'DEN BU YANA 22 BİN 141 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria dahil olmak üzere Filistin topraklarında bu yıl İsrail tarafından öldürülenlerin sayısı 1948'den bu yana kaydedilen en yüksek rakam oldu. İsrail, 2023'te Batı Şeria ve Gazze'de 22 bin 404 Filistinliyi öldürdü.
 
İSRAİLLİ GAZETECİ BAR'EL: "GAZZE’DE YENİ DOĞUM YAPMIŞ ANNELER AÇLIKTAN BEBEKLERİNE BAKAMIYOR"

İsrailli gazeteci Zvi Bar'el, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne ilaç ve gıda girişine sınırlama uygulayan İsrail'in tüm nüfusu düşman olarak gördüğünü ve bunun doğuracağı hukuki sonuçlardan endişelenmesi gerektiğini yazdı. Bar'el, "Yeni doğum yapmış anneler bebeklerine bakamıyorlar çünkü kendileri çok aç ve zayıflar. Derme çatma yemek dağıtım merkezlerine gitmeye gücü yetmeyen yaşlılar, çadırları ya da derme çatma barınaklarında kalıyor ve birinin yarım ekmek getirmesini bekliyor" ifadelerine yer verdi.
 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap