SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler

Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler

15 Mart 2016 Salı - 14:06




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Birlikte gücümüzü dayanışmamızı göstermek, ulusal veya uluslararası tüm terör olaylarına karşı birlikteliklerini göstermek açısından bu ziyaretin Ankara'mızda olmasını çok çok manidar buluyorum. Merhum babalarının da ifade ettiği gibi, "İki devlet bir millet" anlayışını tekrarlıyorum. Azerbaycan, kara gün dostumuz olduğunu bir kez daha gösterdi. Ben buradaki mesajın herkes tarafından dikkatle okunmasını istiyorum. Teröre destek vermeyi özgürlük diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşliğimizden ders almalılar.

"TERÖR TÜRKİYE'YE DEĞİL, TÜRKİYE TERÖRE DİZ ÇÖKTÜRECEK"

Pazar günü düzenlenen saldırı tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmıştır. Terör alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının amacı milletimizin kutlu yürüyüşünden vazgeçirmektir ama bunu asla beceremeyecekler. Terör üzerinden Türkiye'ye diz çöktüremeyeceklerdir tam tersi kendileri diz çökecektir. İnşaallah millet olarak bu sıkıntıları da atlatıp yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ben başta Aliyev olmak üzere tüm Azeri kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

"BUGÜN 6 AYRI ANLAŞMA İMZALANDI"


Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı'nı düzenledik. Bu toplantımızda enerjiyi aramızda görüştük, ulaşımı ve savunma askeri konularını görüştük. Az önce de 6 ayrı anlaşmayı imzaladık. 25 yıl içerisinde Azerbaycan'ın ortaya koyduğu başarıyı Türkiyeli kardeşleri olarak daima tebrik ettik. Merhum Haydar Aliyev'i tekrar yaad ediyorum. Bugün yapılan anlaşmaların ve kararların Azerbaycan'ın atılım hamlesine destek olacağına inanıyorum.

TANAP projesi tüm hızı ile devam ediyor. Projeyi belirlenen süreden önce bitirmek için gayretimiz var. Bakü Tiflis Kars demiryolu için son çalışmalar yapılıyor. Pekin'den Londra'ya demiryolu dünya için çok önemli bir mesaj olacaktır.

"BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU ARALIK AYINDA AÇILACAK"

Azerbaycan ile birlikte geliştirdiğimiz en büyük proje TANAP. Bu projede çalışmalar hızla ilerliyor. Hatta projenin tamamlanması beklenen süreden önce tamamlamaya çalışıyoruz. Tüm paydaşlarla da yakın koordinasyon içerisindeyiz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi de öncelikli projelerimizdendir. Londra'dan Pekin'e kadar demiryolu ulaşımı sağlayacak projeyi de Aralık ayında inşallah birlikte açacağız. Ticari ilişkilerimiz konusunda da 2015'te bir ivme kaybı yaşadık. 2023 için hedefimizi saklı tutuyoruz ve bunun içinde gerekenleri yapacağız.

AZERBAYCAN’DAN TAM DESTEK


Konuk cumhurbaşkanıysa, Azerbaycan olarak Türkiye’nin yanından olduklarını ifade ederek, “Ankara’daki alçak terör saldırısı nedeniyle Azerbaycan halkı ve devleti adına Türk halkına başsağlığı mesajı vermek istiyorum. Allah rahmet etsin, akrabalarına sabır versin. Biz bu terörü şiddetle kınıyoruz. Türk halkının yanındayız. Bizim birliğimiz ebedidir. İyi günde de kötü günde de birbirimizin yanındayız. Türkiye’ye karşı yapılan saldırının hiçbir etkisi olmayacak. Bu Türkiye’yi hak yolundan döndürmez, darbe vuramaz” dedi.

TOPLANTIYA DAMGA VURAN KUCAKLAŞMA

Toplantının sonunda ise iki kardeş ülkenin kardeş liderlerinin duygusal kucaklaşması vardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap