SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü

Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü

19 Şubat 2017 Pazar - 08:36




Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. Görüşmede FETÖ liderinin iadesi ve Türkiye-ABD ilişkileri konuşuldu.





Almanya'yı ziyaret eden Başbakan Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Pence ile 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde bir araya geldi.  Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı  Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile MİT Müsteşarı Hakan  Fidan da katıldı.

DEAŞ'LA ORTAK MÜCADELE

Görüşmede, El-Bab operasyonunda gelinen aşama ve Rakka operasyonu ele alındı. DEAŞ ile mücadelede ortak mücadele edilmesi ele alınırken, Yıldırım'ın PKK ile YPG'nin aynı olduğuna ilişkin görüşünü belirttiği öğrenildi.

FETÖ'NÜN İADESİ

Görüşmede Türkiye - ABD ilişkilerinin geliştirilmesi de ele alınırken; Yıldırım'ın Fethullah Gülen'in iadesi için ABD Adalet Bakanlığı'na gereken tüm evrakların iletildiği ve "İadesinin Türkiye halkı açısından önemli olduğu"nu söylediği de öğrenildi.  Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede "Yeni ABD Yönetimi’yle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun altını çizmiş, bu konudaki beklentilerimizin ABD Yönetimince karşılanmasının ilişkilerimizde yeni bir sayfa açacağından" da bahsedildiği bildirildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap