SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yıldırım: Rutte gözaltı için özür diledi

Yıldırım: Rutte gözaltı için özür diledi

15 Mart 2017 Çarşamba - 07:37




Başbakan Yıldırım, Hollanda'da yaşanan skandal gözaltılar için Hollanda Başbakanı Rutte'nin özür dilediğini açıkladı.





Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda kriziyle ilgili Habertürk ve Show TV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yıldırım, Cumartesi gecesi Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yle yaptıkları telefon görüşmesinin çok gergin geçtiğini ifade etti. Görüşmede Rutte'nin bir yemekte buluşmayı teklifi ettiği iddiasını da doğrulayan Yıldırım, Rutte'nin gözaltına alınan konsolos için de özür dilediğini söyledi.

RUTTE YEMEK TEKLİFİ YAPTI

Skandal olayların yaşandığı Cumartesi günü açıklama yapmadan önce Hollanda Başbakanı'yla görüştüğünü belirten Yıldırım, “Görüşme tamamen, yapılan işin yanlış olduğunu, bunun düzeltilmesi gerektiğini, bunun ilişkilerimize zarar vereceğini ihtiva eden bir görüşmedir. İşin sonunda da 'Bu işler geçtikten sonra oturalım, beraber yemek yiyelim.' diye bir laf da etti doğrusu." dedi.

KONSOLOSUMUZUN GÖZALTINA ALINMASI NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİ

Yıldırım, Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel'in diplomatik dokunulmazlığı olmasına karşın gözaltına alınması sebebiyle Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin özür dilediğini bildirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap