SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yok böyle tatbikat

Yok böyle tatbikat

23 Mayıs 2015 Cumartesi - 12:12




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nın "seçkin gözlemci günü" başladı.





Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilen "Denizkurdu 2015" tatbikatının en önemli bölümü olan ve bugün başlayan "Seçkin Gözlemci Günü"ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılmayacağı öğrenildi.Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde gerçekleştirilen tatbikatın "seçkin gözlemci günü", TCG Salih Reis Fırkateyni'nin Aksaz Deniz Üs Komutanlığı rıhtımından ayrılmasıyla başladı.Fırkateyn, limandan ayrılmadan önce komuta kademesi gemiye geldi. Gemiye ilk olarak Donanma Komutanı Koramiral Kösele çıktı. Ardından gelen Genelkurmay Başkanı vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, geminin güvertesinde törenle karşılandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2015 yılı tatbikatlar programına istinaden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan Denizkurdu Tatbikatı, Donanma Komutanlığınca 14-28 Mayıs tarihlerinde Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'in Türk karasularında gerçekleştiriliyor.Tatbikatla gerçek hedeflere fiili güdümlü mermi atışları icra ederek birlik ve gemilerin harbe hazırlık seviyelerinin geliştirilmesi, harp kabiliyetlerinin en yüksek düzeye ulaştırılması, birlik ve personelin görevlerine olan alışkanlıklarının artırılması amaçlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap