SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zzzzt... Erenköy!

Zzzzt... Erenköy!

17 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:29








Peki, bağırıp çağırıp tüm hışmınızla Cumhurbaşkanı’na sallıyorsunuz amma hiç düşündünüz mü? Olması mümkün olmayacak, olsa da üç aydan fazla sürmesi mümkün olmayacak AKP-CHP koalisyonu kurulsa idi ve bu koalisyon da hır gür ile 3-5 ay sonra çökse idi, daha mı iyi olacaktı? Sallamak kolay, kafanızın doğrultusunda 3-5 günlüğüne de olsa, CHP hükümet olsun da nasıl olursa olsun. Çocuk mu eğlendiriyoruz? Sağlam hükümetsiz geçen, bırakın her ayı, her günün dahi ülke ekonomisini, demokrasisi ve bütünlüğünü ne denli yıprattığını da mı göremiyorsunuz?

Ortada Anayasa var, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini tarif etmiş, beğenmediğiniz Anayasa da olsa, hükmü şu an meriyette ve amir değil mi? Adamlar aylardır bağırdı “Gelin şu anayasayı değişip, çekip çevirelim” diye. Kaçtınız, saklandınız, engellediniz; şimdi de “Neden Cumhurbaşkanı işi uzattı?” derken, “Konuyu erken seçime bağladı” dediniz. Diğer taraftan “Kararları Davutoğlu veya hükümet değil de kafadan Cumhurbaşkanı veriyor” şeklinde provokatif, şapşal oğlanların dahi yemeyeceği ‘ara bozma’ geri pasları ile kimi kandıracağınızı sanıyorsunuz?

Uygulamalarda bir tek kural hatası varsa işte AYM orada. Cumhurbaşkanı diyor ki; “Ben eskiden alıştığınız imza makamı olan kimselerden değilim, yetkilerimi kullanırım”. Haksız mı? Adama kızın, sevmeyin ama eldeki ‘Kural, Kanun ve Anayasa’ hükümlerini uyguluyorsa; sizin gönlünüzün istediği, sizin sevdiğiniz şekilde hareket edip de tüm kurallara çalım atsa idi o zaman “Helâl sana Cumhurbaşkanı” mı diyecektiniz? Hah işte, biz buna karşıyız. Hakem size olmayan penaltıyı da verse iyi hakem ama yok size olan legal penaltıyı verince “Tu kaka” öyle mi? “Zzzt Erenköy!” Yok öyle şey.

Bir “RTE” fikr-i sabit antipatisidir gidiyor, tüm yazı ve organizeleri buna göre bina edin, ondan sonra da sizin paşa keyfiniz olursa “Demokrasi”, olmazsa “Faşizm” öyle mi? “Zzzt Erenköy!” Madem ki Sayın Kılıçdaroğlu “Koalisyonda anlaşılamayacak bir şey yoktu ama..!” dedi, peki neydi o 14 maddelik peşin manifesto? Ee, siz Devlet Bahçeli’nin günlerdir sahneye koyduğu uzlaşmaz manevralardan ne anladınız?

El-cevap; “Hiçbir şey” ise, daha ne bu meydanda top oynamaya çalışırsınız? Yatıp kalkıp “Erdoğan izin vermez” diyorsunuz(!). Ne yaptınız da izin vermedi? Hoş ben Erdoğan’ın halasının oğlu değilim ki onu kayırayım. Ama ortada mantıkla bakılması gereken kurallar manzumesi var. İşkembeden sallamak yok. Hangi kanunu es geçti? Yok eğer “Milletin iradesi güme gitti(!)” derseniz ki; o minval üzere oyalanıp duruyorsunuz. “Hangi irade?” diye sorsam... “Millet AKP’yi iktidardan düşürdü” diyeceksin. Doğru da kime “Buyur” dedi? Hiç kimseye. Şimdi Cumhurbaşkanı ne yapmak istiyor?


“Ey millet, bu yaptığınız sizi hükümetsiz bıraktı, CHP-AKP olmadı, Sayın Bahçeli ise zaten baştan beri ‘Ben yokum’ dedi, şimdi aklınızı başınıza alın. Ne edin edin, bir hükümet kuracak partide odaklanın” demek istedi değil mi? Fena mı, yanlış mı dedi? Şu veya bu parti mi dedi? Yok. O halde hodri meydan!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap