SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 86 işçi çaresiz!

86 işçi çaresiz!

23 Aralık 2015 Çarşamba - 10:38








Çalıştıkları fabrikadaki işinden olan 86 işçi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşmek istedi. İşçiler adına konuşan Abdullah Çam siyasilere seslenerek, “Sen Trabzon’a altın döşesen, 86 kişi aç ise hiçbir işe yaramaz” dedi.

Çimento Fabrikası’nda çalışan ve işten çıkarılan 86 işçi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüçüoğlu’nu ziyaret etmek için Belediye’ye gitti. İşçilerin tek isteği, işe yerleştirilmek. Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Aşkale Çimento Fabrikası’nda çalışan 86 işçi, fabrika kapatılacağı için işten çıkartıldı. İşçiler Aşkale Çimento’ya öfkelerini dile getirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan tek isteklerinin evlerine ekmek götürebilmek için bir iş olduğunu ifade ettiler. Fabrika yöneticilerinin işçilere verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade eden işçiler, firma sahiplerinin Trabzon’daki fabrika sayesinde 5 tane çimento fabrikası açtıklarını belirterek, işçiye hiçbir şey vermediklerini ve köle gibi çalıştırıldıklarını söylediler. İşçiler adına konuşan Abdullah Çam, fabrika yönetiminin kendilerini bin 250 liraya Gümüşhane’deki fabrikaya göndermek istediklerini ve bu paraya orada yaşamalarının imkansız olduğunu belirtirken, oradaki fabrikada iş güvenliğinin olmadığı iddiasında bulundu.

EL ÖPTÜRÜYORLAR

Belediye ve Aşkale arasında bir sürtüşmenin olduğunu belirten Çam, “Önceden çimento fabrikası Trabzon’a çok hizmet verirdi ama şimdiki Aşkale Çimento’nun sahipleri hiç yardım yapmadılar. Bizim lokalimiz gelen siyasetçilerin bürokratların uğrak yeriydi. Oturup yemek yerlerdi, sohbet ederlerdi. İlişki içerisindeydiler fakat bu Aşkale şirketi öyle bir grup ki; Gümüşhane’deki fabrikada işçilerin diz çöküp yönetim kurulu başkanının elini öptüğünü gördüm. Bize bu şekilde bakıyor. Biz köle değiliz ki” diye konuştu.

YEMEK İÇİN KREDİ ÇEKTİK


Hala Aşkale’nin Trabzon’da fabrika yapmaya umudu olduğunu belirten Çam, “Ne zaman yapacaksın? Sen burayı 10 yıllığına ‘taşıma’ kaydıyla aldın. Olan bizlere, gençlere oldu. Fabrika müdürü bize ‘niye geldiniz?’ diyor. Niye mi geldik? Sen 5 bin lira maaşla evine ekmek götürüyorsun. Bu millet 40 liraya çalışıyor günde. Bu millet 40 liradan mahrum oldu. Evde çocuk ekmek bekliyor. ‘10 gün içerisinde tazminatlar yatacak’ diyorlar. Para mı kazanamıyorsun? Bir araba çimento dünyanın parası. Toprak bu toprak, yüzde bir maliyeti var. Ayıptır buradaki herkesin bankaya kredi borcu var. Bu da ev, araba kredisi değil, yeme borcu yeme” dedi.

BÖLGE MÜDÜRÜ UYUYOR

Gümüşhane’de iş sağlığı güvenliğinin olmadığını belirterek, Bölge Çalışma Müdürü’nün uyuduğunu söyleyen Çam, “Bölge Çalışma Müdürü randevu almadan işçinin yattığı yeri, çalıştığı yeri gidip yerinde kontrol edecek” diyerek, oradaki işçilerin bazılarının 24 saat çalıştığını belirtti.

SADECE İŞ İSTİYORUZ

86 kişinin işten çıkartıldığını ve bu kişilere çok rahatlıkla iş verebileceklerini söyleyen siyasiler ve Belediye Başkanı’ndan iş ricasında bulundu.“Şu andan itibaren çimento fabrikası kurulsa dahi şu arkadaşlarımızın hiç biri Aşkale Şirketi”nde çalışamaz” diyen Çam, “Niye çalışamaz? Çünkü basına konuştuğumuz için. Bizim şu anda işimiz siyasilerin ve Trabzon’daki milletvekillerinin, bürokratların, Belediyenin bu arkadaşlara el atıp, işe yerleştirmeleri gerekmektedir. Ben bu hükümetten bunu bekliyorum çünkü Sayın Bakan Süleyman Soylu’nun sözü de var, çok değil 86 kişi. Trabzon’da 86 kişi kaybolur, her bir kuruma işçi verirseniz. Sen Trabzon’a altın döşesen, 86 kişi açsa hiçbir işe yaramaz. Ama şu arkadaşlar, birer dilim ekmekle Trabzon’da kaybolur” diyerek siyasilere seslendi.

Fatih İSAK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap