SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AKP'nin "Dostluk ve Yakınlaşma" yemeği

AKP'nin "Dostluk ve Yakınlaşma" yemeği

26 Ekim 2015 Pazartesi - 09:18








Cumartesi günü gecesi Trabzon Ramada Hotel’de geniş katılımlı bir yemek veren AKP Trabzon yönetimi bu yemek davetini sadece partisinin sempatizanları veya seçmenlerine değil, başka partilerin de taraftarı olduğu bilinen simaların toplandığı bir şölene dönüştürmüştür. Bu toplantının tarifini ise bendeniz "Geniş spektrumlu bir gönül alma katılımı" olarak tarif ettim. Bu denli bir toplantının seçim öncesinde tertip edilmesi her kesimin fikri ve seçimi ne olursa olsun her zaman ve herkes tarafından zikredilen "Birlik beraberliğe çağrı" anlamı taşıdığını gördük.

"Spor, sanat, yazar, basın" camiasından başka siyasetin de AKP temsiliyeti dışında oldukları bilinen simaların çağrılması AKP il yönetiminin gerçekten "Trabzon’da siyasi konsensüs tesisi" yönünden takdire şayan düşüncesi olarak tanımlanmıştır. Özellikle seçime bir hafta kala bunun anlamı "Ne olursan ol dostluklar var iken gerisi teferruattır". Salonun tıklım tıklım dolu olduğu, katılımın ise nerede ise %100'e yakın olduğu görülmüş. Katılımın bu denli fazla olması herkesin gerçekten bölünmüşlükten ziyade birliğe ihtiyacı olduğu ifadesi idi.

Davetliler arasında ise en çok ilgiyi, herkesçe sevilen ve dostluğu takdir edilen OTEL USTA’nın sempatik sahibi Hüseyin USTA gördü. Toplantının diğer favori ismi, hükümet çalışmalarının tamamen dışında kalmış olmasına rağmen sadece AKP’nin bir neferi olarak kaldığını ifade eden Faruk ÖZAK idi. Yaptığı konuşmada, verdiği bilgilerle misafirlerine o yakın ve nüktedan yaklaşımları kendisi için "Keşke devam edebilse idi" hayıflanmalarının merkezini teşkil etti. Trabzon’un Anadolu coğrafyasındaki önemi ile Trabzon hakkında yapılmakta olan belgeselin tanıtımı çok merak uyandırdı. Umarız başarı ile basılıp gerekli yerlere ulaştırılır. Salonun diğer bir sempatik ismi de AKP MV adayı Süleyman SOYLU idi.

Herkesi ve her kesimi tek tek gezerek kimseyi atlamadan tevazu ile herkesi kucaklayan tavrının kendi lehine oldukça samimi takdirleri topladığını gördük. Süleyman SOYLU sanırım gelecekte AKP’nin parlayan yıldızlarından birisi olmaya aday kişi olarak görülecektir. Tabii bunda -eğer olursa- hükümet görevlerinde ortaya koyacağı performansın da epey rol oynayacağını söylemeden geçemeyeceğim. Açılış konuşmasını İl Başkanı Haydar Revi yaptı.

Haydar Revi’den sonra BŞB Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu belediye çalışmaları hakkında net ve ikna edici bilgileri verirken ortaya koyduğu hizmetleri temsil eden rakamları işittikçe inanın insanın bu rakamlar karşısında dudağının uçuklamaması mümkün değil. Umarız yapılacağını vaad ettiği hizmetlerin Trabzon’u sırtladığını görmek bizlere de nasip olur. Biz de vaad edilen projelerin tahakkukunu ömrümüz elverdiğince takip altına alacağız elbette.


Fakat, bu arada, Trabzonspor yönetiminin fiiliyatının mahkeme kararı ile kayyuma teslimi salonda bir anda siyasetin üzerine çıkan söylenti ve gündemi teşkil etti. Demek ki Trabzonspor, tüm Trabzonluların ortak endişesi. Umarız bu tatsız tasarruf yerini tekrar Trabzonspor’u Trabzonluların eline teslim eder de insanlarımızın endişeleri kaybolur gider. Bir de toplantıya çağrılan davetliler hakkında tutulan listenin tek tek yoklama(!) altına alınıp herkesin kargaşaya mahal verilmeden belli masalarda toplanmış olmasının düzen ve intizamın tesisi bakımından da davetin tertipçileri lehine olumlu bir intiba bıraktığını belirtelim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap