SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AKSA soruna bir BAKSA!

AKSA soruna bir BAKSA!

15 Ocak 2015 Perşembe - 11:02




Giresun’da kar yağışıyla birlikte elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirdi.





Dereli’de elektrik kesintilerinin bir türlü önüne geçmeyen AKSA firması, mazeret olarak yolların kapalı olmasını gösterdi. Özel İdare ise AKSA'nın çalışma yapacağı Dereli-Giresun Karayolu ve diğer köy yollarının olumsuz hava koşullarının ilk gününden itibaren açık olduğunu belirterek, AKSA’yı yalanladı. Vatandaşlardan şikayet üzerine şikayet alan köy muhtarları ise artık bu çileye birilerinin ‘Dur’ demesi gerektiğini söylediler.

AKSA’nın elektrik kesintilerini önlemek yerine elektriksiz köylülere AKSA marka jeneratör satma derdine düştüğünü ileri süren muhtarlar, “Köy yollarımızdaki elektrik direklerinin bozuk lambalarını değiştirmeye bile gelmeyen, bu karakışta elektrik zaten vermez, veremez. Jeneratör satan adam elektrik dağıtıcısı olursa biz de böyle elektriksiz kalırız" dedi.

Dereli Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, "Her gün şikayet alıyoruz. Muhtarlarımızın köylerine yönelik sıkıntıları büyük ölçüde elektrik kesintileri ile alakalı. Halkın tepkisi ise gayet normal... En ufak rüzgarda bile köylerimize elektrik verilemiyor. 40 sene önce bir kez olmak kaydıyla ilçemize ve köylerimize elektrik direkleri, kablolar ve trafolar yapıldı.O günden bugüne ne bir bakım, ne bir yenileme çalışmasına şahit olmadık. Elektrik kabloları zaman içinde işlevini yitirmiş,ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir" diye konuştu. Vatandaşların çilesinin ne zaman biteceği ise merak konusu.

Mesut Erdoğan

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap