SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Artvin'e zarar vermeyiz

Artvin'e zarar vermeyiz

09 Nisan 2013 Salı - 09:00




AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta, "Artvin ve Artvinlinin zararına hiçbir kararın yanında olmayacağımız gibi bu yönde bir gelişmenin en büyük





Tolga Gül Artvin Cerattepe mevkiinde çıkarılması düşünülen madenin projesinin içeriği, çerçevesi ve ne safhada olduğu konuları ile vatandaşlarda yol açtığı endişeler hakkında bilgi almak amacıyla Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta Ankara’da bir dizi temasta bulundu. Ziyaretler sonrasında Artvin’e dönen AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, merkez ilçe teşkilatları toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara’da iki gün süren programda Cerattepe madeni ile ilgili bütün makamlarla görüşüldü. Erkan Balta, yaptığı açıklamada, "Artvin’de yaşayan insanlar olarak ne Artvin’e ne de Artvinli hemşehrilerimize tehdit oluşturacak bir projeyi tasvip etmemiz mümkün değildir. Yaptığımız incelemeler ve görüşmeler neticesinde hâlihazırda rezervin tespiti için yapılacak sondaj çalışmaları için verilmiş bir izin var. Bu konuda zaten yargı süreci işlemektedir. Fakat Artvin için asıl önemli husus, madenin çıkarılması için işletme ruhsatı ve ÇED alınması konusudur. Bu konudaki endişelerimizi ve beklentilerimizi ilgili makamlara ilettik. Bu sürecin dikkatli takip edilmesi gerekmektedir. Artvin’e zarar verecek bir ÇED projesinin kabul edilmeyeceği konusunda tarafımıza güvence verilmiştir" dedi. YATIRIMLAR HIZ KAZANDI Artvin’in yaşam kalitesi yüksek ve gelişmiş bir kent olması için çalıştıklarını belirten Balta, şunları söyledi: "Örnek bir sosyal alan projesi olan Çoruh Park projesi inşallah bu yıl sonuna kadar bitirilecek. Kafkasör ve Mersivan kayak merkezi ‘Turizm Koruma ve Geliştirme Alanı’ ilan edilmiştir. Bu statü Artvin’in turizm potansiyelini açığa çıkarmak için çok önemli bir gelişmedir. Yine Artvin’in ulaşım ve turizmine hizmet edecek olan ve Seyitler’den Mersivan’a kadar teleferik projesi için umut ediyorum bu yıl start verilecektir. Artvin’in içme suyu ihtiyacı için Hatila suyunu getirecek projenin ihalesi yapıldı. Yine Artvin’in bir türlü çözülmeyen çöp meselesinin çözülmesi için milletvekilimizin verdiği son müjde de şu olmuştur: Artvin’in çöp sorunu da inşallah merkezi hükümet tarafından çözülecektir." ÇELİŞKİ İÇİNDELER Balta, "Bir yandan Artvin için örneklerini verdiğim büyük ve güzel yatırımlar yapılırken bir yandan da bu çalışmaları yapan hükümetin Artvin’e zarar verecek bir planın içinde olacağını söylemek büyük bir çelişkidir ve art niyetliliktir. AK Partililer olarak bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada bütün meselemiz Artvin’e hizmet olacaktır" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap