SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Asla unutmayız!

Asla unutmayız!

19 Ağustos 2015 Çarşamba - 08:36




AK Parti hükümetinin memurlara verdiği 5+4’lük zam, tepki ile karşılandı.





2016-2017 yıllarına ait hükümetle toplu sözleşme süreci ile ilgili açıklama yapan Kamu-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber 5+4’lük zamma değindi. Bilindi gibi geçen yıl enflasyon yüzde 8,9 olmuş ve memurlar enflasyonun altında bir zam alarak yıl zararla kapatmıştır diyen Coşkun Dilber, “Geçtiğimiz yıllardaki kayıplarımızı dikkate almayan, böylesine sorumsuz bir hükümet anlayışını kınıyoruz. Memurların kayıpları yok sayan sorumsuz sendikal anlayışını kınıyoruz” diyerek 2013 yılında toplu sözleşmeye imza atan Memur-Sen’i hatırlatarak memurları 123 liraya mahkum ettiğini belirtti.

MEMUR-SEN’E YÜKLENDİ

Memur-Sen’i kasteden Coşkun Dilber sözlerine şöyle devam etti. “Enflasyon fakrı istemeye bile cesareti olmayan konfederasyonun kendi ayını ortadan kaldırmak için hiçbir mücadele sergilememesini de kınıyoruz. Memur ve emeklilerimizin masada unutan bir konfederasyonun, kayıpların telafisiyle ilgili herhangi bir talebinin olmaması, geçmiş yıl zararlarını toplu sözleşme masasına taşımaya cesaret edememesi, bütün kamu çalışanları ve emeklilerimiz tarafından dikkate alınmalıdır” diye konuştu.

CİDDİYETSİZ TEKLİF

Kamu işçisine ve emeklisine bu yıl için yüzde 11,3 zam oranı ve 500 lira iyileştirmeyi hatırlatan Coşkun Dilber, “Memura yüzde 5+4 ve yüzde 3+3 verilmesi teklifin hakaret olarak alıyoruz. Hükümetin bu kabul edilemez teklifini reddediyoruz” diye konuştu. Teklifin ‘2014 ve 2015 kayıpların üstüne buz gibi soğuk bir su için’ demek olduğunu belirten Coşkun Dilber “Memuru ve emekliyi sefaletin karanlık dehlizlerine mahkum eden bu tavır, açıkça çalışanımıza, emeklimize hakaret etmektir.   Memur ve emeklilerimiz, kaynaklar dağıtırken kendilerini unutanları, unutmayacak” diye konuştu.


Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap