SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Başkentte hamsi günü

Başkentte hamsi günü

09 Aralık 2012 Pazar - 16:35




Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen ‘Hamsi Günü’nde Trabzonlular Başkent Ankara’da bir araya geld





Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Trabzon Vakfı Kadın Platformu tarafından düzenlenen ve 15 yıldır devam eden Hamsi Günü Şenlikleri bu yıl da geleneği bozmadı. Birbirinden özel yöresel yemeklerin yer aldığı toplantıda kadın platformu üyeleri gönüllerince eğlendiler. Her yıl düzenlenen organizasyonun amacından bahseden Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, yöreye hizmet etmek ve Ankara’da yaşayan Trabzonluların bir nebze de olsa hasretini dindirmek amacında olduklarını söyledi. Ankara’da bulunan Trabzonlulara da seslenen Aygül, birçok organizasyon düzenlediklerinin altını çizerek, “Balo, söyleşi gibi etkinlikler düzenliyoruz. Yöremiz insanına hep beraber hizmet etmek istiyoruz. Yöresel kültüre sahip olmadan ulusal kültüre sahip olmak mümkün değildir” dedi. Trabzonlular olarak her yıl bir araya geldiklerini ifade eden Trabzon Vakfı Kadın Platformu Başkanı Yüksel Aksu, hamsi, hamsi kuşu, kaygana, etli lahana, hamsili pilav, içli tava gibi yöresel yemeklerle yöresel tatları Ankara’ya taşıdıklarını dile getirdi. Yemeklerin dışında yöresel müzikler eşliğinde eğlencelerine devam ettiklerine dikkat çeken Aksu, Ankara’da Trabzon’un kültür elçiliğini yaptıklarını vurguladı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap