SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bektaş yolu–TEDES

Bektaş yolu–TEDES

18 Ekim 2016 Salı - 10:25








Karadeniz’in en güzel yaylalarından ve turizm merkezi olan Bektaş Yaylası, ne yazık ki bu tanımlamayı tamamlayacak en önemli alt yapı sorunu olan yol sorununu bir türlü aşamıyordu. İdari olarak Giresun Dereli’ye bağlı olsa da; herkes bilir ki, Bektaş Yaylası ağırlıklı olarak Bulancaklıların kullandığı ve faydalandığı bir yayladır. Yani Bulancak Yaylası’dır. Giresun Merkez’den ve Dereli Yavuzkemal Yaylası üzerinden ulaşım ve yol durumu nispeten daha iyi durumda olsa da, asıl kullanıcıların yolu yani Bulancak yolunun durumu içler acısı/ acısıydı. Son yıllarda yerel gazetelerde ve sosyal paylaşım platformlarında Bektaş Yaylası yolunun durumu defalarca manşetlere taşındı/ dile getirildi. Bugüne kadar bir çözüm üretilmeyen Bektaş yoluyla ilgili müjdeli gelişme, nihayet Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’dan geldi.

Giresun Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli’ye durumu ileten ve bilgi veren Başkan Yakar, Sayın Canikli’den yolun 11 km’sinin sıcak asfalt sözünü aldı ve çalışmalar başladı. Önceki yıl yapılan 10 km’lik kısma ilaveten başlatılan yeni 11 km’lik sıcak asfalt, Bektaş Yaylası yolunu Bulancak tarafından daha ulaşılır kılacak. Ancak toplam 45 km olan yolun tamamlanması gerekiyor. Gelecek yaz öncesi Sayın Başkan’ın söylemiyle kalan kısmın da asfaltlanması tamamlanacak. Umarım öyle olur. Çünkü özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hızlı bir ivmeyle gelişim gösteren yayla turizminin önemi duraklarından olan Bektaş Yaylası, aynı zamanda en
hareketli ve yoğun yaylalardandır. Yolu tamamlandığında bu yoğunluk daha da artacağından, turizm katkısı da oldukça fazla olacaktır.

Yine Bektaş Yaylası içinde yapılan ve yapılacak düzenlemeler, hizmet sektörünün düzeltilmesi ve yayla merkezinde bulunan otelin yeniden faaliyete geçmesiyle, gerçek anlamda bir turizm merkezine dönüşmesi gerekiyor. Bu anlamda da iyi niyetli girişimlerin başlaması ve otelin yeniden revize edilmesi, güzel gelişmeler. Bulancak’ın bu gelişmeleri iyi değerlendirmesi ve Bektaş Yaylası’nı sahiplenmesi gerektiğini hatırlatmaya gerek bile yok... TEDES Ordu başta olmak üzere Türkiye genelinde uygulamaya geçirilmek istenen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), uygulamada birçok tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ordu’da askıya alınan TEDES uygulamasının, Bulancak’ta da hayata geçirilme fikri sert tepkilere neden oldu. Trafik güvenliği için uygulamanın sahil yolunda hayata geçirilmesini planladıklarını ancak gelen tepkiler üzerine vazgeçtiklerini ifade eden Belediye Başkanı Recep Yakar, “Vatandaşın istemediği hiçbir hizmeti hayata geçirmeyiz. Vatandaşlarımızdan gelen tepkiler üzerine konu bizim için kapanmıştır. Biz hizmet için varız” diye konuştu. Uygulama teoride güzel ancak pratikte (Ordu örneğinde görüldüğü gibi) çok can/ cüzdan yaktı. O yüzden tepki görmesi çok normal. Sayın Belediye Başkanı’nı bu tür uygulamalarda vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate aldığı için de ayrıca kutlamak gerek tabi...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap