SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Belediye gereğini yapmalı

Belediye gereğini yapmalı

16 Eylül 2016 Cuma - 08:17








Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın 2,5 yıldır oturduğu koltukta neler yaptığı, neler yapması gerektiği konusuna bugün biraz değinmek istiyorum. Burası Rize. Rize derken akla ilk gelen, çay ve Rizeli Cumhurbaşkanı. Bu iki özellik Rize için önemli. Ancak bu iki konuyu değerlendirmek de meziyet işi.

Tabii bu meziyet her insanda olamayacağına göre biraz eleştiriyle, biraz uyarıyla bu işi gündeme taşımak gerek. AK Parti’de iyi bir yönetim başta ve başta il başkanı Muhammet Avcı gibi yetenekli ve bilgi dağarcığı geniş bir kişi var.

2,5 dönemdir milletvekili olan ve Rize’nin tüm köylerinin ismini ezberden bilen, tüm köylerinde ve yaylalarında imzası olan Hasan Karal gibi bir milletvekili var. Diğer milletvekilleri ise Rize ismine duyarlı. Son 2,5 yıldır Rize’ye yapılan hizmetlere baktığımızda; Belediye Başkanı birkaç sokağa ışık taktı, Ziraat Yokuşu üzerinde Demokrasi Şehitleri Anıtı’nı dikti, bazı mahallelere asfalt yaptı, araç parkına birkaç araç aldı. 2,5 yılda 4 tane özel kalem müdürü, birkaç tane zabıta müdürü, birkaç tane de başkan yardımcısı değişti. Bunlar dışında yaptıklarını bilen varsa çıksın söylesin.

 Her yağmur yağdığında Cumhuriyet ve Atatürk caddeleri sular altında kalmakta. Her yağmur yağdığında Menderes Bulvarı yine sular altında. Rize’nin iki önemli ismi var dedik... Çay... Rize çayın başkenti. Allah aşkına Rize merkezde çay fidanı gören var mı? Sahil dolgu alanında yine çay fidanı gören var mı? Veya şöyle sorayım: Şehir merkezinde Çaykur’a ait bir tane çay satış reyonu gören var mı? Ben görmedim. Geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör Hikmet Karaman ile belediyenin yanındaki balıkçıda balık yerken yanımızda duran 16 plakalı bir minibüsün şoförü aracında 7 Arap olduğunu ve

Çaykur’un hediyelik çaylarından almak istediklerini belirterek, Çaykur satış reyonunu sordu. Bursalı bir vatandaş ve gel ona şimdi Çaykur’u ve arkasındaki reyonu tarif et! Ben edemedim. Bir vatandaş el kol hareketleriyle tarif etmeye çalıştı. Şimdi soruyorum: Çayın başkentinde bu mu olmalı? Çaykur Genel Müdürü’nün şehir merkezinden hiç olmazsa bir reyon yeri istediğini çok iyi biliyorum.


 Ancak aldığı yanıt olumsuz. Şu sahilde her gün bir kondu konuyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Nerede belediye, nerede zabıtası, nerede başkanı? Yine Çaykur’un Ziraat için teleferik ayak yeri istediğini biliyoruz. Ancak yine Belediye Başkanı ‘yer yok’ yazısı ile cevap vermiş. Başkan, geç o işleri! Sahilde tiyatro yeri var, kaç tiyatro orada oynandı veya kaç etkinlikte o alanı kullandınız? Şehir içinin trafiği belli, Ziraat Çay Bahçesi’nde ise alan belli.

Sahilden Ziraat Çay Bahçesi’ne teleferik yapılmasının ne zararı var? Şehir içi trafik kilitlenmez. Ziraat’ten gelenler teleferikle direkt dolgu alanına iner. Belediye Başkanı artık çevre illeri, en basiti 25 yılda turizme yatırım yapan Batum kentini gezmeli. Sahiller ışıl ışıl, eğlence yerleri, çocuklar için ayrı yerler, gençler ve her yaş için ayrı düzenekler kurulmuş. Rize sahiline baktığınızda karanlık içinde bir sahil ve gecekondular ile çarpık bir düzenek.

Rize bu olmamalı. Arkanızda Rizeli Cumhurbaşkanı var. Üreteceğiniz her olumlu projeye destek alabileceksiniz, bunu iyi değerlendirmeniz gerek. ‘Ben yaparsam olur’ mantığı ortadan kalkmalı ve ‘biz yaparsak...’ mantığı ile hareket edilmeli. Önümüzdeki yıllarda bugünleri Rizelilere aratmaya hiç kimsenin hakkı yok. Sizi seçenlere karşı borcunuz var ve sizi seçenlerin de sesine kulak vermeniz gerek. Sayın Başkan, hocalık okulda olur, artık sizin için okul paydos ve dışarıya çıkıp etrafa bakmanız gerek. Benden söylemesi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap