SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bir efsaneyi kaybettik…

Bir efsaneyi kaybettik…

22 Şubat 2016 Pazartesi - 09:32








20 Şubat 2016 Cumartesi günü Trabzon futbolunun efsane isimlerinden ‘Toto Salih’ lakaplı Salih Zeki Çolak’ı Faroz Mahallesi Yalı Camii’nde büyük bir kalabalık ile son yolculuğuna uğurladık. Toto Salih Farozluydu ve Çarşı Mahallesi’nde sobacılık yapardı. Çocukluk yıllarından beri gördüğüm en süratli sol kenar oyuncusuydu. Çizgi üzerinde oynayan ve mevkisini kaybetmeyen kuvvetli bir futbolcuydu.

İdmangücü’nde abim Nihat Kaynar ile oynadığı yıllarda iyi bir ücretle İdmanocağı’na transfer oldu. Biz de 8-10 arkadaş “Toto Salih milyoner oldu” diyerek, sabahları onu mahallenin çocukları ile kızdırıp Sotka Yalısı’nda denize koşup, kaçardık. Sevilen bir simaydı. İşinin ehli futbolcuydu. 1960’lı yıllarda bugünkü Orman Evleri’nin yeni, eski Kavakmeydan idman sahasıydı. Sabahtan akşama kadar futbolcular burada şut çalışması yapardı, para yoktu ama tatlı bir rekabet vardı. Bugünkü Trabzonspor’un temeli, işte bu koşullarda atılmıştı.

Toto Salih abimiz de hem Kırmızı-Beyazlı Trabzonspor’da hem Bordo- Mavili renklerle ikinci kez kurulan Trabzonspor’da yer aldı. Abim Nihat Kaynar (Santraf) ile Trabzon İdmangücü’nde beraber oynayarak, Trabzon ve Karadeniz şampiyonu olan kadroda 1956- 1957 yılında yer aldılar.

 İlk önce İdmangücü daha sonra İdmanocağı’na transfer oldu. 1966 yılında İdmangücü, Karadenizgücü (Yalıspor), Martıspor ile birleşerek ilk kez kurulan Kırmızı-Beyazlı Trabzonspor’da sol açık mevkisinde oynadı. Tekrar 1967 yılında İdmanocağı’nın katılımıyla ikinci kez kurulan Bordo-Mavili renklerde oynayan tek oyuncu Toto Salih, bu takımda da yine sol açık olarak yer aldı. 1935 Trabzon doğumlu, Trabzonspor  ve Trabzon futbolunda nostaljiyi yaşatan bir ismi daha kaybettik.

Takım arkadaşlarından camide gördüğüm sağ bek Şeref Erdem, kaleci hantal İbrahim, santraf Mustafa Kayıkçı, orta saha Erdoğdu Diyadin ve santrafor Nevzat Özgür vardı. Bir sonraki benim nesilden Ali Kemal Denizci, İlyas Akçay, Selahattin Diyadin, Turgut Görgün, Ali Yılmaz (Tabutçu), Aziz Öğütçen ile kendisini son yolculuğuna uğurladık. Bu isimler Trabzonspor’un kuruluşunda profesyonel futbolun temelini atan kişilerdir. Trabzonspor bunları müzesinde yaşatmalıdır. Güle güle Toto Salih abi. Ruhun şadolsun...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap