SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > "Biz iki kardeş ülkeyiz"

"Biz iki kardeş ülkeyiz"

02 Şubat 2013 Cumartesi - 12:45




Trabzon’un Gürcistan Başkonsolosu Paata Kalandze, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.





Başkonsolos Kalandze ziyarette yaptığı konuşmada, Trabzon’un değiştiğini ve geliştiğini ifade ederek, ”Sayın Başkanın çalışmalarını memnuniyetle gözlemliyoruz. Birkaç gün önce Batum’da bulunduğum esnada yaptığım görüşmelerde Batum İle Trabzon’un kardeş şehir olmasına rağmen herhangi bir etkinliğin yapılmadığını öğrendim. Daha önceki görüşmemizde de söylediğim gibi bu konuda daha aktif olmayı ve iki kardeş şehir arasındaki diyaloğun geliştirilmesi için çaba sarf etmeyi arzuluyorum. Batum Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Trabzonlu bayan sanatçıların eserlerini Batum’da sergileyecekleri bir organizasyon planladık” dedi. Kalandze yapılacak organizasyonla kırka yakın bayan sanatçının Batum’da ağırlanacağını ve eserlerinin resim galerisinde sergileneceğini dile getirerek, “Ayrıca Batum’un tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması adına bir dizi geziler düzenlenecek, sanatçılarımızın Batum’u yakından tanıması sağlanacaktır. Batum Belediye Başkanımızla yaptığım görüşmede kendileri bu resim sergisi açılışının kardeş şehir protokolü adı altında Trabzon Belediye Başkanımızla birlikte yapılması önerisinde bulundular. Bu etkinlik sayesinde kardeş şehirler çerçevesinde güzel bir organizasyona birlikte imza atmış olacağız. Tabi sizlerinde bu konuda ki görüşleri bizim için çok önem arz etmektedir. Sizlerde uygun görürseniz bir daha ki görüşmemizde Batum Belediye Başkanımızın resmi davetini sizlere sunmaktan ve sizi Batum’da ağırlamaktan büyük şeref duyacağız“ ifadelerini kullandı. Gürcistan Başkonsolosu Kalandze’nin girişimlerini memnuniyetle karşılayan Başkan Gümrükçüoğlu, böyle bir organizasyonda yer almaktan onur duyacaklarını belirtti. Gümrükçüoğlu, “Bu güzel düşüncelerinizden ve gayretlerinizden ötürü sizlere, Batum Belediye Başkanımıza ve Sayın Hükümet Başkanınıza şehrim adına müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi ki memnuniyetle bu etkinliğe katılmaktan büyük şeref duyacağımız belirtmek isterim. Bu güzel ve takdire şayan girişiminize karşılık olarak bizler de Gürcistan’ın kültür ve sanatının şehrimizde sergilenmesi ve tanıtılması adına sizleri kentimizde ağırlamaktan onur duyarız. Böylece hem kültürlerimiz, sanatımız hem de kardeşliğimiz pekişmiş olur. Sayın Başkonsolosumuzun daha önce konuştuğumuz bu konuyu hayata geçirip tatbik etmesi de ayrı bir takdire şayan bir durum. Bizim gözümüzde Gürcistan’ın ve Batum’un çok önemli bir ayrıcalığı vardır. Biz iki kardeş ülkeyiz. Biz burayı Gürcistan’ın bir şehri Batum’u da Türkiye’nin bir şehri gibi iki kardeş şehir olarak görüyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan her zaman şeref duyarız“ şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap