SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bu adaletsizliği bitirin

Bu adaletsizliği bitirin

16 Haziran 2016 Perşembe - 10:03




Büro Emekçileri Sendikası (BES) Trabzon Şube Başkanı Metin Kaymak, Maliye’de çalışan ve aynı işi yapan emekçiler arasındaki maaş adaletsizliğinin gide





Büro Emekçileri Sendikası (BES) Trabzon Şube Başkanı Metin Kaymak, Maliye’de çalışan ve aynı işi yapan emekçilerin arasındaki maaş adaletsizliğinin giderilmesini istedi. “On yılı aşkın bir süredir devam eden ve Maliye Bakanlığı’nda görev yapan herkesin mutsuzluğunun kaynağı olan uygulamalara karşı, her kadro ve ünvandan, Maliye emekçisi olarak ‘artık yeter’ diyoruz” diyen BES Trabzon Şube Başkanı Metin Kaymak, “Eşitlik ve adalet talebimizi Türkiye’nin her yanında bugün bir kez daha haykırıyoruz! Anayasa’ya aykırı olarak, aynı masalarda aynı işi yapan Maliye emekçileri arasındaki bin TL’nin üzerindeki maaş farkına bir kez daha ‘artık yeter’ diyoruz!”

SİYASİ İKTİDARA SESLENDİ

“Gelir uzmanlarını merkez/taşra olarak ayrıma tabi tutup, ücret adaletsizliği yaratan zihniyeti kabul etmiyor, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz” diyen Kaymak, “24.05.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Anayasa Mahkemesi kararı da haklılığımızı bir kez daha tescil etmiştir. Merkez/taşra ve memur/uzman kadroları arasında ücret adaletsizliği yaratan ve bu adaletsizliği derinleştiren 666 sayılı KHK’da siyasi iktidarın yaptığı mali düzenlemelerin yetkisiz olduğu hükmünü vermiştir. Ya açılacak binlerce dava ile yıllarca uğraşmak zorunda kalacak ya da eşitlik ve adalet taleplerimizin gereğini yapacaktır. Gelir ve gider ayrımını da ortadan kaldıracak şekilde Maliye hizmetleri sınıfı oluşturularak, Maliye emekçilerinin eşitlik ve adalet talepleri karşılanmalıdır. Bugün burada her kadro ve ünvandan Maliye emekçileri eşitlik ve adalet için bir adım daha atıyor, siyasi iktidarı ve Maliye Bakanlığı’nı taleplerimiz için adım atmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi. 2005’te çıkartılan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Yasası ile Maliye’de aynı işi yapan çalışanlar arasında maaş adaletsizliği yaşanmıştı.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap