SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çevre Yolu hayal oldu!

Çevre Yolu hayal oldu!

17 Mart 2015 Salı - 10:44




Sahil yolundan ayrı projelendirilerek Maliye Bakanlığının bütçesinden de 1 milyon ödenek ayrılan Trabzon Güney Çevre Yolu için 17 yıldır kazma bile vu





Samsun Sarp Karadeniz Sahil Yolu ile birlikte yapılmak istenen ancak 1998 yılında etüt projesi yetiştirilemediği için Sahil yolundan ayrı projelendirilerek Maliye Bakanlığının bütçesinden de 1 milyon ödenek ayrılan Trabzon Güney Çevre Yolu için 17 yıldır kazma bile vurulmadı. Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığında kurulan ANASOL-D Hükümetinin bakanlarından Eyüp Aşık’ın gayretleri ile Trabzon gündeminde yer alan Güney Çevre Yolu için Karayolları Genel Müdürlüğünde de etüt yapılmıştı. Her seçim döneminde iktidar tarafından gündeme getirilen proje ile ilgili MHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi İsmail inan tepki gösterdi. İnan, o dönemde yapılan ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de onayından geçen proje ile ilgili de ek bütçeden ödenek ayrıldığını belirtti. İnan, “Trabzon Güney Çevre Yolu etüdü yapılıp, Bayındırlık Bakanlığı projesiyle, Devlet Planlama Kurulu’nda programa alındı. Acil koduyla Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmış bir projedir. Projede Başbakan Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu’nun da imzaları vardır. Çankaya’dan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından onaylanan, hatta 1 milyar lira ödeneği bile ayrılan bir projedir”dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap