SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çimento'ya izin vermedik

Çimento'ya izin vermedik

29 Ekim 2015 Perşembe - 08:44




Trabzon merkezde bulunan Çimento Fabrikası’nın kaldırılarak, Akoluk Mahallesi’ne taşınacağı söylentilerine Büyükşehir Belediyesi cevap verdi. Yapılan





Trabzon’da bulunan ve bu yıl sonu kapatılacak olan Çimento Fabrikası’nın Akoluk Mahallesi’ne taşınacağı söylentilerine Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt geldi. Belediyeden yapılan açıklamada “Herkesin malumu olduğu üzere Çimento Fabrikası 2015 yılının sonunda bulunduğu alandan kalkacak. Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerin önünü tıkama gibi bir tutumumuz asla olamaz. Bu nedenle alternatif yer temini konusunda firma yetkilileri ile çalışma içerisinde olduk ve olmaya da devam ediyoruz. İlgili firma hammadde azlığı ifadeleriyle çimento fabrikası değil de, ancak çimento ön maddesinin öğütüleceği tesisle devam etmek talebini dile getirdi. Bu görüşmeler kapsamında işletmeci firma Akoluk’taki 260 dönümlük arazisine çimento hammaddesi öğütme tesisi kurabilmek için müracaat etti fakat Büyükşehir Belediyesi olarak bu talebi kabul etmedik. Fabrikanın kurulması için kendilerine başka bir yer önerilmiş, ancak bu öneri firma tarafından kabul edilmemiştir. Son olarak Maçka ilçesinin Esiroğlu Mahallesi’nde sutre gerisinde bulunan ve çevresinde yerleşim yerinin (yok denecek kadar) az olduğu, lokalizasyon olarak çevreye dağılmayacak bir alanı satın alan fabrika; sadece değirmen kurularak paketleme yapılması için teşebbüste bulunmuş ve bu öneri belediyemiz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Kaldı ki; Akoluk’ta arazinin, yapımı devam eden 24 kilometrelik dev Kanuni Bulvarı güzergahı içinde kaldığını da ayrıca belirtmek isteriz. Bu projenin içerisinden geçtiği araziye Çimento Fabrikası’nın kurulmasına izin verebilmemiz söz konusu değildir” denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap