SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çözüm değil sorun üretiliyor

Çözüm değil sorun üretiliyor

06 Haziran 2017 Salı - 17:00




Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin kanayan yarası haline gelen trafik ve otopark sorunları nedeniyle giriştiği alternatif alan arayışı eleştiril





Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon’un kanayan yarası haline gelen trafik ve otopark sorunları nedeniyle alternatif alan arayışına gidiyor. Şehrin birçok yerine otopark alanı olarak değerlendirilen noktaların bu sorunu çözmediği, aksine daha da büyüttüğü söyleniyor.

Belediye yetkililerinin bu problemi çözmek adına yaptığı çalışmalar hakkında yayılan söylemler ise tepkilere neden oluyor. Moloz mevkiinde bulunan Ahmet Şener Parkı’nda gerçekleştirilen söküm işlemi sonucunda alanda geçici bir otopark yapılacağı bilgisi trafik ve otopark sorunlarına kalıcı çözüm üretilmediği yönünde yorumlandı. Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Burhan Cahit Erdem, Trabzon’da trafik sorunu için kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle ramazan ayında daha da çekilmez hale gelen trafik ve otopark sorununa dikkat çeken Erdem, otoparka dönüştürülen alanlar hakkında şöyle konuştu: “Şehrimiz merkezinde zaten az bulunan yeşil alanların otoparka dönüştürülmesi doğru değil.  Bunun yerine bazı bölgelerde bölge otoparkları yapıp bu sorunu çözmek gerekir.

Özellikle kent trafik master planının acilen yapılması gerekir. Şehrin bu sorunu geçici çözümlerle düzeltilmeye çalışılıyor. Sorunlar gittikçe büyüyor. Özellikle ramazan ayında tam bir keşmekeş yaşanıyor. İnsanlar iftara yetişemiyor. Buna alternatif çözümler bulunması gerekiyor. Bu alternatif aranırken sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla geniş çaplı toplantı ve bilgilendirmelerin yapılması gerekiyor.”

İHTİYAÇ DEĞİL ZORUNLULUK


Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu da bu konuda yürütülen çalışmaları sert sözlerle eleştirdi. Çakıroğlu, “Soruna sorun ekleniyor” dedi. Trabzon için geliştirilecek bölge otoparklarının ihtiyaçtan öte bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Çakıroğlu, “Artık palyatif çözümler üretmek yerine kalıcı çözümler üretmek gerekir.

Her yeri paralı otopark olarak görmek, ufak tefek alanları olumsuz sonuçlarını hesaba katmadan otopark olarak tahsis etmek bir işe yaramaz. Bu şehir için belirli bölgelerde büyük otoparklar oluşturmak daha elzemdir. Her yere gişe koymak medeni bir ülke, medeni bir belediye refleksi değildir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap