SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Devlet var!

Devlet var!

08 Mart 2016 Salı - 09:21








Seçim zamanları dışında yatırımlara, temel atmalara ve hizmete çok alışık değiliz aslında. Hafta sonu ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun, bakanlığının yatırım ve hizmetlerinin toplu açılışlarını yapması ve birçok yeni yatırım müjdesi vermesi bu açıdan hayrete şayan bir durum oldu.

Aynı zamanda Giresun damadı olan Sayın Bakan’ın bu gelişi, devletin seçim zamanlarının dışında da yatırım ve hizmetlerle millete hizmet ettiğinin bir göstergesi olarak tarihe not düşürdü adeta. Sayın Bakan’ımıza, hükümetimize ve devletimize ilimize kazandırdıkları ve kazandıracakları hizmetler için teşekkür ediyoruz. Şimdi Sayın Bakan’ın ağzından Giresun’a yapılan ve yapılması planlanan yatırımları ve miktarlarını paylaşmak istiyorum; ilimize yapılan yatırımlar ile yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgi aktaran Sayın Bakan, 28 Şubat 2013 tarihinde Giresun’a verdikleri 241 Milyon TL’lik 41 müjdenin 31 adedinin tamamlandığını, 10 adedinin de devam ettiğini ifade ederek, bugün 77 Milyon TL’lik 13 Tesisin Temel Atma Töreni için geldiğini söyledi.

Giresun’a son 13 yılda; içme suyu, barajlar ve göletler, sulama tesisleri, taşkın koruma, HES, ağaçlandırma ve ormancılık, doğa koruma ve milli parklar, meteoroloji istasyonları başta olmak üzere diğer bakanlıklarla da ortak geliştirilen projelerle birlikte 8,5 Milyar TL’lik yatırım yaptıklarını hatırlatarak, “Bizim yaptıklarımız ortada. Göletler, sulamalar, 56 tane dere ıslahı, 27 milyon fidanı toprakla buluşturmuşuz. 1 şehir ormanı, 8 tane bal ormanı kurmuşuz. 15 tane mesire yeri, 19 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, 2 tane deniz otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk. Giresun’da su sıkıntısı olmasın diye bir proje hazırlıyoruz. İçme suyu ve isale hattı ve arıtma tesisi.

Merkez İlçe Belediyesinin sınırları arasında olmasına rağmen bunu yapmak için karar aldık. Açılışlarımızdan sonra Valilik toplantı salonunda İl Koordinasyon toplantısı yapacağız. Burada da Giresun’da 2017, 2018 ve hatta 2019 yılına kadar yapılacak projeleri ve çalışmaları gözden geçireceğiz. Giresun’da DOKAP merkezi, Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü var. Yani biz Bakanlık olarak Giresun’da varız. Bu sene yatırımlarda birinciliği biz alacağız” diye konuştu. Sayın Bakan’ın da açıklamalarından anlaşılacağı üzere Giresun, devletten hizmet alma yönünde oldukça iyi. Diğer bakanlıklar ve kurumların da çalışmaları son yıllarda iyiye gidiyor. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen, Giresun ekonomisinde yaşanan geri gidiş ve son yıllarda daha da artış gösteren göç dalgası bir türlü değişmiyor. Devletin alt yapı çalışmaları ve yatırımları, yöre insanının refahını bir türlü arttıramıyor. Köyden şehre, şehirden daha büyük şehirlere kaçış devam ediyor. Umarım devletin bu alt yapı çalışmaları ve hizmetleri gelecek yıllar için bölgeyi; tarım, sanayi, turizm, eğitim vb. konularda cazibe merkezi haline getirir de Giresun ekonomisi ve nüfusuyla da atılım yaşar. Son cümle; devlet tüm imkanlarıyla her yerde olduğu gibi Giresun’da da varlığını hissettiriyor. Biz Giresunlular’a düşen de, eldeki imkanları daha iyi değerlendirmek ve geleceğe daha emin adımlarla yürümek olmalıdır diyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap