SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dik dur eğilme millet de seninle devlet de

Dik dur eğilme millet de seninle devlet de

16 Ekim 2016 Pazar - 11:10








Türkiye kendi zeminine oturuyor. Zemin ve lider sağlam olunca endişe edecek bir durum yok. Dünya gündemi Orta Doğu ve Türkiye gündemi yoğun ve ateşli iken Devlet Bahçeli bütün gündemleri üst eden başkanlık açıklaması yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu beklenmeyen açıklaması AK Parti ile önceden anlaşarak mı yaptı? Bahçeli konu Türkiye Cumhuriyeti ve ülke birliği, bütünlüğü ve kaos olacak sıkıntı olunca bu işlemi hep yapıyor. Siyasete nesillere doğru bir anlayış  bırakıyor. Bu konuda Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk'ün yazısı okunmaya değer bir yazı: "2002 seçimlerine MHP lideri Devlet Bahçeli'nin “Tuzak kuran bedelini ödeyecek" cümlesiyle gidilmişti...

2015 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan siyasi istikrarsızlık da yine Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nun “başbakanlık rüşveti”ni elinin tersiyle itmesiyle aşılmıştı. 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP'ye yönelik FETÖ operasyonlarının artmasının nedenini de 15 Temmuz sonrası MHP'nin ve liderliğinin takındığı rolde aramak gerekir.

GEÇİŞ SÜRECİ

2007'deki 367 garabeti de yine, MHP lideri Bahçeli'nin, “Cumhurbaşkanı adayımız Sadi Somuncuoğlu'dur. Meclis'e gireceğiz. Adayımızı destekleyeceğiz” çıkışıyla atlatılmıştı. Dahası 2015 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan siyasi istikrarsızlık da yine Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nun “başbakanlık rüşveti”ni elinin tersiyle itmesiyle aşılmıştı. 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP'ye yönelik FETÖ operasyonlarının artmasının nedenini de 15 Temmuz sonrası MHP'nin ve liderliğinin takındığı rolde aramak gerekir. Şu anda tutuklu olan FETÖ yazarı Mümtazer Türköne bir keresinde şöyle yazmıştı kapatılan Zaman'da: (Erdoğan'ın alaşağı edilmesi için aslında) MHP bir çekim alanı oluşturmuyor. Ancak, (Erdoğan'ın gitmesini isteyen çevreler) MHP'deki temposu yükselen liderlik tartışmalarında bir umut arıyor. (Erdoğan siyasetine) … Çomak sokacak yegâne güç MHP. Bugün MHP liderliği bir şey daha yapıyor…

Uzun zamandır tartışılan ve her seferinde birtakım çevrelerce engellenen “Başkanlık sistemine geçiş süreci”ne ilişkin tartışma konusunda “hadi” diyor! “Milletin vereceği karara saygılıyız” diyor! Bakalım “Başkanlık kilidi”ni açmak Bahçeli'ye nasip olacak mı? Devlet adamlığı zor zamanda belli olur… Kılıçdaroğlu'nun kulağına kim ne fısıldıyor? 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylenen söze yeni ilave yapıldı: Dik dur eğilme, millet de, devlet de seninle. Gece 24'te Trabzon'a gelen lideri binlerce kişi karşılıyorsa millet büyük başkanını BAŞKAN yapmasını bilir. Sayın Cumhurbaşkanı hoşgeldiniz

TÜRKİYE ZEMİNE OTURUYOR

Devlet Bahçeli'nin hükümete hukuki destek verebilecekleri sözlerini değerlendiren akademisyen Kürşad Zorlu, yeni hükümetle işbirliğinin kast edilmiş olabileceğini söyledi. Akademisyen Recai Coşkun ise "Devlet Bey, Tayyip Erdoğan ile yakınlaşma sürecine girdi" diyor. 9 Mayıs 2016 Güncelleme 16:31 TSİ Konular: MHP, Devlet Bahçeli… Gonca Şenay "Eğer ihtiyaç hasıl olursa, eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara’da partisinin siyaset ve liderlik okulunda yaptığı konuşmada dile getirdiği bu sözleri önemli kılan “Fiili desteğin hukuki bir boyut alabilecek” olmasına dair yaptığı vurgu. Yazımın başında belirttiğim Türkiye zemine oturuyor.

GÖMÜLÜ SAVAŞ UÇAKLARI

Kayseri’de 50’den fazla gömülü savaş uçağı tespit edildi. Focke-Wulf FW-190 tipi uçakların ABD’nin dayatması ile ortadan kaldırıldığı, 70 yıldır da saklandığı belirtiliyor. Türk savunma sanayisinin en gizemli olaylarından biri gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. 70 yıldır Türk kamuoyundan gizlenen kayıp savaş uçakları skandalında yeni belgeler ortaya çıktı. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, 1947'de ABD'nin Türkiye'ye yardım planı ile bir anda ortadan kaybolan, envanterlerden silinen 72 adet Focke-Wulf FW-190 tipi uçaklardan 50'si Kayseri Eski Havalimanı'nın altında (2. Hava İkmal Komutanlığı ön cephesi) gömülü. Uçakların ortaya çıkarılması ile ilgili ilk resmi çalışma 2015'te gerçekleşti. Bu kapsamda yapılan metal dedektör testleri de uçakları tespit etti. Ancak uzayan bürokrasi ve araya giren 15 Temmuz darbe girişimi uçakların gün yüzüne çıkmasını engelledi.


YERLİ ÜRETİMİ BİTİRDİ

FW-190 A3'ler yerlilik açısından ayrı bir öneme sahip. Zira 1. Dünya Savaşı'nda başlayan Alman işbirliği Cumhuriyet'in kurulmasından sonra Junkers ile üretim işbirliğine dönüşmüştü. Türkiye'de TOMTAŞ kurulmuş ve A-20'ler ülkemizde üretilmişti. Ortak üretimin devamı amacıyla 1941'de Alman büyükelçisi, eski şansölye Franz von Papen'in gayretleri sonucu bir ticaret antlaşması imzalandı. Bu anlaşma gereği Türkiye Almanya'ya demir ve krom cevheri sattı. Karşılığında da 72 adet FW190A3 tipi savaş uçağı aldı. Parçalarının önemli kısmı Anadolu'daki tesislerde üretilen uçaklar 1943'te Türkiye'ye getirildi. İlk uçuşunu 10 Temmuz 1943'te yapan bu uçaklar 5 farklı ile dağıtıldı.

50 adet uçak da Kayseri'ye gitti. TürkAlman yapımı savaş uçaklarının kaderi 1947'de son buldu. Ortaya çıkan gizli belgelere göre olay şu şekilde gelişti: ABD, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından elinde kalan binlerce uçağı müttefiklerine dağıtmak üzere çalışma başlattı. Ankara ile uzun süren görüşmeler gerçekleşti. Nihayetinde ABD'li yetkililer ile 1947'de anlaşmaya imza atıldı. Anlaşma gereği Türk ordusunun envanterdeki tüm Alman FW-190'lar imha edilecekti. O tarihten sonra uçaklar hiç görülmedi.

YAĞLI BRANDALAR SARDILAR

Konuyu 25 yıla yakın süredir araştıran Hasdal Kışlası'na adı verilen komutanın torunu olan Uluhan Hasdal, "ABD kendi uçaklarını ücretsiz vermek istedi. Ancak bir şartı vardı: Alman uçaklarının yok edilmesi. 50'ye yakın uçak Kayseri Havalimanı'na getirildi. Envanter dışı bırakıldı. Hatta belgelere göre, uçaklar yağlı brandalara sarılarak gömüldü" dedi.Focke-Wulf FW-190 ilk uçuşunu 1 Haziran 1939'da yaptı ve 1941'de hizmete girdi. Son zamanlarda Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylenen söze yeni ilave yapıldı: Dik dur eğilme, millet de, devlet de seninle. Gece 24'te Trabzon'a gelen lideri binlerce kişi karşılıyorsa millet büyük başkanını BAŞKAN yapmasını bilir. Sayın Cumhurbaşkanı, hoşgeldiniz!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap