SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Doğalgaz doğal ilerlemiyor!

Doğalgaz doğal ilerlemiyor!

23 Şubat 2016 Salı - 09:40








Giresun’un yıllardır sorunu olmaktan bir türlü çıkamayan doğalgaz konusu bir süre daha sorun olmaya devam edecek gibi. Kısmen doğalgazı kullanan Giresun, hattın bir türlü tüm şehir sathına yayılamamasından dolayı bu güzel hizmetin nimetlerinden tam anlamıyla faydalanamıyor. Rahatlığının Yanında özellikle hava kirliliğine maruz kalan Giresun da, kış aylarında “Yeşilgiresun” Markasının üzerinde kara bulutlar dolaşan bir görünüme kavuşuyor adeta.

Konuyla ilgili her ne kadar belediye ve dağıtım şirketi projeler üretip, üzerinde çalışıyor ve planlamalar yapıyor olsa da ilerleyişin çok hızlı olduğu pek söylenemez. Geçen hafta basına yapılan bilgilendirmede Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye mühendisleri ve dağıtım şirketi ile yaptığı toplantıda, yeni doğalgaz hatlarının tesisi için toplantı yaptılar. Yapılan açıklamalarda, bu kış olmasa da gelecek kışa Giresun’un birçok mahallesi daha doğalgaza kavuşmuş olacak. Ancak özellikle şehrin batı kesimlerinin önünü kesen bir engel söz konusu ki; Teyyaredüzü, Güre ve Gaziler mahallelerinin bir süre daha bu hizmetten mahrum kalacaklarını gösteriyor. Oysa ki; en fazla yapılaşma ve şehrin gelişimi bu yönde. Kamu binaları, hastaneler ve üniversite gibi önemli kuruluşlar da bu bölgede. Hastane ve üniversite gibi büyük kuruluşlar şimdilik bu hizmeti taşıma yoluyla ve daha pahalıya kullanabiliyorlar.

Peki ne bu engel? Karayolları! Karayolları bir türlü doğalgaz hatlarının döşenmesi için gereken izin ve kolaylığı göstermiyor. Göstermediği gibi, çoktan Belediyeye terk etmesi gereken şehir içi yollarını da terk etmiyor. Devletin en önemli hizmet kurumlarından biri olan Karayolları, yine başka bir hizmetin gelmesi noktasında adeta duvar. Şimdilik Karayolları engelini aşamayan Belediye ve doğalgaz dağıtım şirketi yeni yatırımları planlarken, Giresun’un batısını planlamalarına alamıyorlar ve şehrin diğer kısımlarına bu hizmeti götürebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Karayolları’nın bu tutumunu ise anlamak mümkün değil. Devlette hizmette devamlılık ve kurumların birlikte hareket etmesi ve hizmetin en hızlı şekilde tesis edilmesi esas değil mi? Bir taraf hizmet götürmek için çaba gösterirken, diğer kurumların kolaylık sağlaması gerekmiyor mu? Ya da Belediye ve dağıtım şirketi hizmet götürürken, yıktığı yerleri yapmayacak gibi bir endişe mi söz konusu? Bu zamana kadar yapılan hizmetlerde bir aksaklık mı oldu da, Karayolları bu kadar direnç gösteriyor? Anlamak mümkün değil. Şehre ve o şehrin insanlarına hizmet götürülmesinde kurumlar arasında yaşanan bu anlaşmazlık neyle açıklanabilir? Bu soruların cevabını tüm Giresunlular olarak merak ediyoruz.

Umarım kurumlar arası diyalog ve karşılıklı uzlaşmayla bu konular kısa sürede çözülür ve Giresun’un tamamı bu güzel hizmetin nimetlerinden istifade eder. Evlerimizde rahat etmek, sokaklarımızda temiz bir hava solumak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz?

Geçen hafta Ankara’da patlatılan bombalar, Milletin sinesinde patlamıştır. Şehit düşen canlar bu milletin evlatlarıdır. Yüreklere düşen acıları kor olmuştur. Devlet ve Millet bu acıları yaşatanlara bunun hesabını elbet soracaktır. Bu tür insanlık dışı ve kalleş terör yöntemleriyle başarılı olacaklarını umanlar, yaptıklarına pişman olacaklardır. Bu milletin öfkesi başka hiçbir şeye benzemez. Devleti ve istiklali için her an ölmeye hazır bu milletin sabrını kimse daha fazla zorlamasın.


Allah’tan, tüm şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyor, bu karanlık günlerin son bulmasını temenni ediyorum...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap