SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Doğrular ve yanlışlar 2

Doğrular ve yanlışlar 2

26 Aralık 2016 Pazartesi - 09:00








Bir ayrıntı; 4 yıldır, Giresun merkezden, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna derse gelen bir hoca Bulancak’a hiç uğramadığını söylemişti. Neden mi? Çünkü yüksek okulun yeri seçilebilecek en yanlış yer seçilmişti! Okul, Ordu-Giresun sahil yolunun hemen yanında ve Bulancak, Ordu-Giresun merkezlerine çok yakın. Öğrenci, neredeyse Bulancak şehir içi dolmuş ücretiyle Giresun’a tek dolmuşla gidebiliyor. Yükseköğretim gören öğrencilerin nerdeyse tamamı il dışından gelir. Şimdi böyle bir imkan varken Bulancak’a mı gidersiniz ya da imkanların çok daha fazla olduğu Giresun’a mı? Bu okul ilçe merkezinde ya da şehrin güneyinde yapılsaydı (Şemsettin Mahallesi Yeni Fen Lisesinin yeri gibi) durum çok farklı olurdu.

Bulancak’a gelen öğrenci mecburen ya Bulancak’ta ikamet edip ev tutacak, Bulancak’taki yurtları dolduracaktı ya da Bulancak merkeze uğrayıp ikinci bir dolmuşa binerek okuluna gidecekti. Bulancak caddelerinde dolaşacak esnaftan da alışveriş yapacaktı. Yani olması gereken buydu. Ancak okulu şehrin dışında planlayanların bu ayrıntıları doğru okuyamamasının cezasını şimdi tüm Bulancak çekiyor ... Şimdi her ne kadar hayal gibi olsa da; yeni planlar ve hamleler var. Yeni planlar içerisinde hayırsever işadamı hemşehrimiz Sayın Öner Hekim’in Pazarsuyu deresi kenarında bağışladığı 50 dönüm arsa da var. Bir önceki yazımda da bahsetmiştim.

Sayın Hekim, bu arsayı rahmetli oğlunun adı Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşasın şartıyla bağışlamış ve Bakanlar Kurulu kararıyla tescillenmesi şerhini koymuştu. Bu şerh tapuya da düşülmüştü. Bildiğim kadarıyla bu şart bugüne kadar yerine getirilemedi. Önceki Üniversite yönetimi, senato kararıyla Tıp Fakültesine “Ömer Hekim Tıp Fakültesi” ismini verdi ve kullandı. Ancak Bakanlar Kurulu kararı aşamasına getiremedi. Şu an durum nedir bende merak ediyorum. Yani o arsa hala/henüz üniversitenin malı değil. Yani orayla ilgili hayaller ve planlar kurarken bu hususu göz önüne almakta fayda var...

Yeni okulun/okulların, yeni Kültür Merkezi/Pazar yeri projesinin üstünde planlanması düşüncesi ise doğru bir adım. Bence bu planı geliştirip, otogarı da dahil ederek, mevcut okul ve gelecekteki üniversiteyle ilgili tüm projeleri buraya toplamak daha akılcı/mantıklı olur. Kültür Merkezi Projesi ne mi olacak?  Bulancak’ta yeterince düğün salonu var ...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap