SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ercan Ayhan

Ercan Ayhan

05 Eylül 2017 Salı - 08:48








Türkiye Otelciler ve Kahveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, son zamanlarda Giresun’da öne çıkan isimlerden. Son olarak AK Parti İl Başkanlığı için adaylığını da açıklayan Sayın Ayhan, genç ve dinamik bir isim. Giresun gündemiyle ilgili yaptığı dikkat çekici açıklamalarıyla ilgili, sorunları ve yatırımları takip ederek Giresun’la alakalı bir isim.

Aynı zamanda bir esnaf olarak halkın içinden biri. Yıllardır sivil toplum kuruluşlarında sürdürdüğü sorumlu görev anlayışı ve heyecanını şimdi de siyaset kulvarı içinde sürdürmek istiyor... Siyaset, sürekli yenilenen, kendini geliştiren ve çevresine faydalı olması gereken heyecanlı insanların olması gereken bir kulvardır. Oysa Giresun’da yıllardır aynı isimlerin köşe başlarını tuttuğu ve zamanla her türlü değişikliğe ve yeniliğe kendini kapatan geleneksel bir yapıya dönüştü. Sayın Cumhurbaşkanının son Giresun ziyaretinde bunu açıkça gördük.

Sayın Cumhurbaşkanı da bunu gördü ve Giresun’da değişimin düğmesine bastı. Yılların getirdiği kanıksamışlıkla Sayın Cumhurbaşkanını üstelik partinin genel başkanını dahi karşılayamayan ve ağırlayamayan teşkilatlar için bu ziyaret sonun başlangıcı, yeni kadrolar için de kapının açılması oldu. Sayın Cumhurbaşkanının “metal yorgunluğu” olarak tanımladığı bu kanıksamışlık artık son buluyor. Bürokraside de öyledir. Belli bir görev süresinin ardından kadrolar çoğunlukla rotasyona tabi tutulur ya da görevden uzaklaştırılır. Uzun süre aynı yerde makamda görev yapmak hizmetleri aksatıyor çünkü. İşte Giresun bu değişim ve yenilenme fırsatını iyi değerlendirmeli.

Daha öncelerde olduğu gibi görevden almalar ve değişimler söz konusu olduğunda baştaki insan görevden alınır ya da istifa ederek yeri boşaltılır, ardından yine aynı kadrolar küçük görev değişiklikleri ile tekrar işbaşı yaparlardı. Siyasette köşe başlarını kapanlar yerlerini kimseye kaptırmamak için danışıklı dövüşerek tekrar tekrar yerlerini korurlardı. Artık böyle olmamalı/olmayacak. Zira talimat en yukardan bizzat Sayın Cumhurbaşkanından geldi. Giresun’da yeni kadrolar oluşturulurken Sayın Ercan Ayhan gibi yeni ve heyecanlı isimler yer bulmalı. Bu il başkanlığı mı olur yönetimde yer almak mı olur bilinmez. Ama Sayın Ayhan olması gereken isimlerden biri. Siyasette ve gelecekte Giresun için yeni ve farklı kazanımlar elde etmek istiyorsak bu gerekli.

Tabii ki bu zamana kadar görev yapanlara hizmetleri ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Ancak yenilerin de önünün açılması geleceğimiz adına zaruri bir ihtiyaçtır. Sonuç olarak kişisel menfaatler ve kazanımlardan ziyade Giresun’un ve toplumun menfaati ve kazanımı için çalışacak ve üretecek yeni kişilere ve fikirlere ihtiyacımız var. Ben şahsen Sayın Ercan Ayhan ve son günlerde isimleri gündeme gelen birbirinden değerli birçok ismi bu yenilenme hareketi içinde görmek isterim...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap