SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gazetecilere özgürlük

Gazetecilere özgürlük

28 Kasım 2015 Cumartesi - 10:32




Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’e sahip çıktı.





Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC), MİT TIR’larına ilişkin haberler nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’e sahip çıktı. Basının her alanda özgür olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu nedenle basın, her anlamda özgür olmalıdır. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Basın özgürlüğünün önemine ilişkin bu gerçekler göz önüne alındığında, Gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutuklanmalarını kınıyor, adaletin bir an önce sağlanarak meslektaşlarımızın serbest bırakılmalarını bekliyoruz" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap