SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gelin engelleri beraber aşalım

Gelin engelleri beraber aşalım

21 Aralık 2015 Pazartesi - 10:36








Trabzon Toplum Gönüllüleri ve Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği’nce ‘Engelli olmak engel değil’ başlığı altında Atatürk Alanı’nda etkinlik düzenlendi. Dernek Başkanı Murat Toksoy, "Artık engelliye ulaşmayalım, engelsiz olduğunu düşünen insanlara ulaşalım. Sizlerden sadece yaşanacak bir dünya istiyoruz" dedi.

Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği ve Trabzon Toplum Gönüllüleri tarafından farkındalık yaratmak amacıyla Atatürk Alanı’nda ‘Engelli olmak engel değil’ başlığı altında etkinlik düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Trabzon Toplum Gönüllüleri İletişim Sorumlusu Berfin Yılmaz, gönüllü olarak sosyal sorumluluk projeleri yaptıklarını belirterek, “Projelerimizi gerçekleştirirken huzurevlerini ziyaret, okul yenileme, genç yaşlı, çoluk çocuk demiyoruz. Bugün ise ‘engelli olmak engel değil’ başlığı altında empati atölyesini, Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği ile beraber gerçekleştiriyoruz. Bu atölye ile beraber engelli birey çıkardığımız sıkıntıları uygulamalı olarak göstermeyi hedefliyoruz. Burada bir parkur düzenledik. Ortopedik, işitme ve görme engelli olarak üç parkurdan oluşuyor. En sonunda düzenlediğimiz anketleri dolduruyor ve boyalar ile el izi bırakıyoruz” dedi.

45_8

YAŞANACAK BİR DÜNYA İÇİN

Etraflarında bilinçli insanları gördükleri zaman “Evet halen insanlık ölmemiş” dediklerini belirten Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği Başkanı Murat Toksoy, “Bunlar bizim umudumuz. Bu engelli empati atölye çalışmasında ‘Artık engelliye ulaşmayalım, engelsiz olduğunu düşünen insanlara ulaşalım’ dediler. Biz sesimizi engelsizlere ulaştırmaya çalışalım. Görme engelliler dünyanın aydınlığına ulaşmaya çalışacak. İşitme engelliler sessiz çığlıklarını bize sunacaklar. Ortopedik engelliler artık dünyanın hızında koşabilecekler. Biz bunları yapmaya çalışıyoruz, sizlerden ise sadece yaşanacak bir dünya istiyoruz” dedi.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap