SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gurur hepimizin

Gurur hepimizin

09 Kasım 2016 Çarşamba - 09:41




Derin Deşarj Temel atma töreni yapıldı. Hopa tarihi günlerden birini daha yaşadı





■ Turan ŞENTÜRK HOPA- Hopa Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Derin Deşarj projesinin temel atma töreni ve belediye araç parkı tanıtım programı Hopa Liman girişinde bulunan şantiye alanında düzenlendi. ARTVİN SAHİP ÇIKTI Temel atma törenine Artvin Valisi Ömer Aydoğan, Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Sarp Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Hopa Belediye başkanı Nedim Cihan, Ak Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, İller Bankası Bölge Müdürü Salih Devran, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş, Akparti Murgul İlçe Başkanı Sami Gülsuyu, AK Parti Hopa İlçe Başkanı İlyas Güven, CHP Hopa İlçe Başkanı Adnan İskender, MHP Hopa İlçe Başkanı Zafer Öztürk, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

HAİNCE DARBE GİRİŞİMİ OLMUŞTUR

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan temel atma töreninde konuşma yaptı. Başkan Cihan konuşmasında şunları söyledi: ‘Sizlerinde bildiği gibi 15 Temmuz’da ülkemize haince darbe girişimi yapılmıştır. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye’de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçilmiştir. Bu büyük milletin iradesiyle oyun oynanamayacağı tüm dünyaya gösterilmiştir. MEYDANLARA DÖKÜLDÜK Türk milleti tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş, Milli İrade ’ye ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın. VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR Yönetimi devraldığımız günden itibaren ‘’Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır’’ anlayışı ile ‘’İnsan Şehrin, Şehirde insanın aynasıdır’’ diyerek çıktığımız bu hizmet yolunda, hizmette kalitenin artması adına var gücümüzle çalışıyor ve memleketimize kalıcı projeler gerçekleştirmekte hedef tutuyoruz.

HOPAYI YENİDEN İMAR ETTİK

Hiç boş durmadık göreve geldiğimiz günden beri adeta Hopa’yı yeniden imar ettik Allaha şükür bu günleri gördük. Hopa’yı şantiye alanına çevirdik. Su Arıtma Tesisi Projesi, Belediye Hizmet Binası Projesi, Büyük Sahil Dolgu Alanı Projesi, Şahin Tepesi Tünel Projesi yer almaktadır. HOPA’YA AZ BİLE Kültür Evi Projesinden, Balıkhane Projesine, İsmet Acar Kültür Sokağından, Kars Caddesi Peyzaj Projesine, 14 Mart Park projesinden, Sahil yürüyüş ve bisiklet yolu projesine, peki bu saydıklarım Hopa’ya yeter mi. Yetmez o zaman yaptıklarımızı anlatmaya devam edelim.

ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKTI

Daha sonra Artvin Milletvekili İsrafil Kışla kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Kışla konuşmasında “15 Temmuz darbe girişiminde, Sayın Cumhurbaşkanımız bu durum karşısında dik duruşunu bozmayıp Türk halkının birlik ve beraberliğini sağlamış, ülke bütünlüğünü korumuştur” diyerek başladı. SEN BEN YOK HOPA HEPİMİZNDİR Kışla Hopa’ya her zamankinden daha fazla destek olduklarını ve kendilerine gelen her projeye kaynak aktarma konusunda Ankara’da elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini ifade ederek, önlerinde “Balıklı şelalesinin milli park ilan edilerek turizme açılması çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ Kışla konuşmasında önlerinde duran 2 temel projenin olduğunu, bunların başından da Hopa-Batum arasındaki 33 km’lik Demiryolu projesi ile Hopa’ya Doğalgaz getirilmesi projesi olduğunu ifade ederek bu projeler ile ilgili de ilçeye müjde vermek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

ÇALIŞMALARIMIZ GELECEĞE YATIRIM

Köylü pazarı projesinden, mezbahane projesine, yol betonlanmasından, parke taşı yapımına, taş duvar yapımından, asfalt yol yapımına kadar Hopa 2.5 yılda toplam 20.200..000 TL harcama yaparak adeta bir şantiye havasına bürünmüştür, diyerek projelerini tek tek tanıtan ve belediye hizmetlerinden bahseden başkan Nedim Cihan, çalışmalarımızın sadece bugüne değil geleceğe hitap etmesi, bizler için temel esastır” ’dedi. 

Artık çile bitiyor

Kışla Cankurtaran tüneline değinerek şöyle devam etti.” Hopa, Borçka, Artvin halkına müjdeyi veriyorum. Yıllardan beri büyük özlemle beklenen Cankurtaran tüneli artık geçicide olsa kış ayı için açacağız. Hopa ve Artvin halkı olarak ve bu yolda seyahat eden bütün şoförlerimizin çektiği çileye de son verilmiş olacak. Çevre yollar bitmediği için zaman zaman sıkıntılar çekilse de özellikle kış ayında karlama dolayısıyla Cankurtaran geçicinde yaşanan sıkıntıları kaldırmak için Tüneli açacağız buradan müjdeyi veriyorum” dedi. 

Hopa belediyesi araç ve makine parkı tanıtımı da yapıldı

Temel atma töreni sırasında Hopa Belediyesi Makine parkı bünyesine kazandırılan araçlarda tek tek okunarak törene katılanlara duyuruldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap