SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Haydi gençler kaynağa

Haydi gençler kaynağa

24 Ocak 2013 Perşembe - 09:11




Trabzon Soğuk Demirciler ve Kaynakçılar Odası Başkanı Aslan Enez, kalifiye kaynakçı açığını kurslarla gidereceklerini ifade etti.





Soğuk Demirciler ve Kaynakçılar Odası Başkanı Aslan Enez’den işsiz gençlere iş fırsatı. Piyasada işsiz gezen ve her hangi bir iş bilgisi bulunmayan gençlere yönelik kurs açacaklarını ifade eden Enez, "Piyasada boşta olan birçok insan var. İş bulamıyoruz diyorlar. Bunun yanında bizim odamıza bağlı üyelerimiz demirci, kaynakçı bulamıyor. Milli eğitimle beraber ortaklaşa bir kaynakçılık kursu vereceğiz. Hatta bu kursta sadece kaynakçılık değil bir de önümüzdeki günlerde büyük önem arz edecek doğal gaz borusu kaynağı öğreteceğiz. Doğal gaz borusu kaynağı yapabilmek için ayrı bir eğitim gerekiyor. Biz bu kursumuzda bunu da öğreteceğiz arkadaşlara. Kursumuzda ortalama 15-20 kişi bulunacak" dedi. KURSİYERLERE SERTİFİKA Kursu bitiren gençlere Halk Eğitim Merkezi ile birlikte sertifika vereceklerini bildiren Enez, "Bu belgelerle insanlar Türkiye’nin belli illerinde iş bulup çalışabilecekler. Esnaf odaları birliğimizle beraber bu kursun başlaması için girişimlerde bulunduk. Kursumuza katılmak isteyen arkadaşlarımız Soğuk Demirciler Odası’na başvuracaklar" dedi. EN AZ BİN TL MAAŞ Kalfalık belgesi olan bir kaynakçının yaklaşık 1000 TL maaş aldığını ifade eden Enez, "Ustalık belgesi olanlar 1200 TL civarlarında maaş alıyorlar. Piyasanın iş haraketliliğine göre işverenler de maaş verebiliyorlar. Ben bir kaynakçıyı günde 50 liraya çalıştırıyorum. Esnaflar iş talebi oldukça kaynakçı arıyorlar" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap