SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kültür ve doğa kucak kucağa

Kültür ve doğa kucak kucağa

06 Mayıs 2017 Cumartesi - 17:49








Trabzon Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan törenle Trabzon yeni turizm sezonunu açtı. Açılış bir dağın zirvesindeki yaylada gerçekleştirildi. Araklı İlçesi sahilinden 47 km içerde bulunan Tilkibeli Mesire Alanı'nda yapılan törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları kaydetti; “Dün Araklı'da kaza geçirenleri rahmeti rahmana ulaşanları bugün uğurladık. Allah rahmet eylesin. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Kültürel ve doğal zenginlikle kucak kucağa doğanın medeniyetin ortasında kendini bulabilmektedir. Bu topraklar dünyaya çok şey anlatmaktadır. Bu ülkede deniz vardır, güneş vardır, bir tarafta karlı dağlar bir tarafta yeşilimiz dağımız havamız vardır. Tarihin bıraktığı bütün miraslar vardır. Bunların hepsi avantajımızdır. Sıcak kanlı insana insan olarak bakan değer veren bir anlayışımız vardır. Trabzon turizmi yeni keşfetmiyor. 2016 rakamıyla 2 milyon yılda turist ağırlıyor. Bunun 400 bini yabancı turisttir. Trabzon bana göre Türkiye ortalamasının üstünde olmasına rağmen potansiyelinin yüzde 20'sini kullanmaktadır" diye konuştu.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de, "50 nüfuslu Araklı olarak buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım bu tarihi yol Trabzon'u güneye bağlayan yoldur. Araklı Salmankaş tünelleri de bitmiştir. Teşekkür ediyorum. Yeni alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğa harikasına verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap