SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kürtajı savunan bizden değildir!

Kürtajı savunan bizden değildir!

01 Ekim 2015 Perşembe - 10:28




KADEM Trabzon Temsilcisi Sevdanur Aydın Murgan, kürtajı savunan kadınların derneklerinde yer bulamayacağını belirtti. Mungan, sol görüşe düşman olmadı





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yaptığı Kadın Demokrasi Derneği (KADEM) Vakfı Trabzon Temsilciliği basınla buluştu. 6 Temmuz’da Trabzon’da açılan temsilcilikte Yrd. Doç. Dr. Sevdanur Aydın Mungan görevlendirildi. Trabzon Temsilcisi Mungan, derneğin 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü’nde kurulduğunu söyledi. Mungan, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini de kapsayan cinsiyet, adalet kavramını benimser. Kadının siyasal, sosyal ve ekonomik hayatta varlığını arttıracak uygun zeminlerin oluşturulmasının yanı sıra aile içi şiddet ve sosyal rollerin dengelenmesi adına kadın hakları, fırsat eşitliği ve cinsiyet ayrımı yapmadan her türlü şiddet konularında ortak bir bilinç oluşturulmasını hedefler” diye konuştu.

HERKESİN GÖRÜŞÜ VAR

Mungan, sözlerine şöyle devam etti: "KADEM’e üye kabul ederken tek kriterimiz kadın konusunda hemfikir olmamız. Üyelerden, kimin siyasi görüşü nedir, hangi partiye daha yakındırlar? İnanın haberim yok, çok da gündemimizde değil. Bizimle birlikte olan genel merkezimizdeki bir iki ismin daha önce bir siyasi partiye yakınlığı sebebiyle maalesef bir kısım medya bizi yaftalamayı çok seviyor. Biz tamamen sivil toplum kuruluşuyuz. Ama sivil olmak demek siyasi görüşü olmamak demek değil. Herkesin bir görüşü var elbette, bu kendimizi ilgilendirir....

SOL’U KUCAKLIYORUZ

Savunduğumuz söylemler radikal feminist söylemler değil. O yüzden bizi sanki sol görüşe düşman bir alternatif gibi pazarlamaya çalışıyorlar. Biz onları kucaklıyoruz, kesinlikle kadın lehine çalışan bir derneğiz ama bizim gündemimiz kadın siyaseti değil. Siyasi parti ne olursa olsun daha fazla kadın içersin, dileğimiz, temenniğimiz bu. Görüşü ile ilgilenmiyorum. Ancak ‘kadın vücudu benim vücudum, istersem doğururum, istersem aldırırım’ söylemini söyleyen ve savunan bir kadın KADEM’de yer bulamaz."

Fatih İSAK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap