SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Masadan kazançlı kalktık

Masadan kazançlı kalktık

25 Ağustos 2015 Salı - 08:23




Trabzon Sağlık-Sen Şube Başkanı Aydın, 3. dönem toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına çok önemli kazanımlar elde ettikler





Trabzon Sağlık- Sen Şube Başkanı İdris Aydın, “Memur-Sen Konfederasyonunun kamu görevlileri adına hükümetle yaptığı 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirtti. Aydın, “Bu önemli süreçte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme masasında yerimizi almıştık. Teşkilatımızla birlikte gerek toplu sözleşme öncesinde yaptığımız yoğun çalışmalar, gerekse toplu sözleşme sürecinde ortaya koyduğumuz kararlı mücadelemiz sonucunda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına çok önemli kazanımlar elde ettik” dedi.

Aydın, sözleşme masasında elde ettikleri kazanımları şu şekilde paylaştı: “Maaşa yüzdelik zam, döner sermaye katsayılarına artış, yıllık izinlerde döner sermaye kesintisi, yıpranma payı, emekli maaş ve ikramiyesi, 2005’den sonra memur olanlara 1 derece, ASPB’de nöbet ücretleri, uzman ebe ve hemşirelik, sözleşmeden kadroya geçenlerin nakil yasağı, 4/C’lilere kadro, 4/C’lilere ek ödeme, AFAD’ın bağlık kampların bulunduğu illerin tavan katsayısı, 112 personeline nakdi yemek yardımı, üniversite hastanelerinin tavan katsayıları, üniversite hastanelerinin döner sermaye katsayıları, adli tıp kurumunun tavan katsayısı, adli tıp kurumunda nöbet tutanların katsayısı, entegre hastanelerin özellikli birim katsayısı, geçici görevlendirilenlerin döner sermayesi, üçüncü seviye acil servis ve yoğun bakımlara ek puan, üçüncü basamakta görev yapan uzman hekimlerin döner sermaye katsayısı, 112 sorumlu sağlık personeline döner sermaye katsayısı, çevre sağlığı ve tütün denetimi yapanlara ek puan, cuma namazı izni, şef ve sivil savunma uzmanlarına ek puan.”

Aydın, “Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar, Sağlık-Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan, yılmadan, usanmadan devam edeceğiz” dedi.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap