SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mutfağa ateş düştü

Mutfağa ateş düştü

28 Ağustos 2015 Cuma - 08:04




Yeni açlık ve yoksulluk sınırını açıklayan Türk-İş’in rakamlarına göre dört kişilik ailenin mutfak masrafı 122 lira artarken, Açlık sınırı 1.344 TL,





Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, sendikaların yaptığı hesaplamalara göre dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Gedikli, TÜRK-İŞ hesaplamasına göre, sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için dört kişilik bir ailenin yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının son bir ayda 16 TL arttığını belirtti. Gedikli, ''aylık artışlar birikerek 2015 yılının ilk sekiz ayı sonunda ailenin mutfak harcamasına 112 TL ek yük olarak yansıdı. Ailenin aylık yaşam maliyetindeki artış yılbaşına göre 366 TL oldu'' dedi. Gökhan Gedikli ‘’Çalışanların, aileleriyle birlikte insan onuruna yaraşır şartlarda yaşantılarını sürdürebilmeleri temel haklar arasındadır. Bu yönüyle araştırma sonuçları çalışanların karşı karşıya kaldığı geçim koşullarını yansıtan önemli bir gösterge olmaktadır. TÜRK-İŞ araştırmasına göre 2015 yılı Ağustos ayı itibariyle; Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.344 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.379 TL’dir. TÜRK-İŞ tarafından hesaplanan açlık ve yoksulluk sınırı tutarları ile elde edilen gelir arasındaki fark çalışanların içinde bulunduğu geçim sıkıntısının boyutlarını ortaya koyan önemli bir gösterge olmaktadır’’ dedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap