SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Oy ve Ötesi gönüllü arıyor

Oy ve Ötesi gönüllü arıyor

25 Ekim 2015 Pazar - 09:18




Sandık güvenliğini amaçlayan bir dernek olan Oy ve Ötesi’nin Trabzon Bölge Sorumlusu Müge Murat, "Gönüllü olarak bizimle çalışmak isteyen arkadaşları





Seçim sürecini takip eden ve 106 bin gönüllüsü bulunan ‘Oy ve Ötesi’, 1 Kasım seçimlerinde sandık güvenliği için yola çıktı. Ruhi Türkyılmaz Sanatevi’nde eğitim veren Trabzon Bölge Sorumlusu Müge Murat, Oy ve Ötesi’nin sandık güvenliğini amaçlayan bir dernek olduğunu söyledi. 2012 yerel seçimlerinde ilk olarak çalışmaya başladıklarını belirten Murat, "8 arkadaş tarafından kurulmuş bir dernek. En çok sorun nerede var? İnsanlar en çok neyi konuşuyorlar? Tabii ki sandık başında yaşanan olayları konuşuyorlar. Sandık başlarında müşahitler bulunmuyor. Partilerin sürekli olarak gitmediği, durmadığı ve boş bırakılan sandıklar var. Buradan yola çıkarak kurulmuş bir organizasyondur. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde 43 ilde ve 160’tan fazla ilçede yapılandık. Kurulma amacımız tamamen demokratik ortamlarda varlığını sürdürmek" diye konuştu.

NE YAKIN NE UZAK

Her partiye eşit mesafede bulunduklarını söyleyen Murat, "Partilerinden müşahitlik yapmak istemeyen ya da böyle bir görevin farkında olmayan ama bunu yaparken de siyasi partilere güvenmeyen gönüllüler üzerinden hareket ediyoruz. Tarafsızlığımız ve bağımsızlığımız en büyük ilkelerimizden birisi. Biz hiçbir partiye yakın da değiliz uzak da değiliz. Herkese eşit mesafedeyiz" dedi.

BİZ BURADAYIZ

Bütün partilerle görüştüklerini belirten Murat, "Varlığımızı destekliyorlar. Trabzon’da bütün partilerle görüştük. Ayrıca genel merkezlerle sürekli irtibat halindeyiz. Buradaki bütün partileri gezdiğimizde de ‘Buradayız, yapılanıyoruz’ ifadelerini kullandık ve sandık başlarında var olduğumuzu ifade ettik. Bütün Türkiye’de bizim nerelerde yapılandığımızı takip edemeyebilirler ama bizim görevlerimizden bir tanesi de ‘Biz buradayız’ demek" ifadelerini kullandı..


GÖNÜLLÜLER ARIYOR

Trabzon’da hedeflerinin 700 kişi olduğunu söyleyen Murat, şöyle devam etti: "Trabzon’da 600 kadar sandık var ve hedefimiz 700 gönüllüye ulaşmak. Şu anda 200 kadar gönüllü arkadaşımız var. Daha fazla arkadaşa ihtiyacımız var. Oy ve Ötesi’nde gönüllü olarak çalışıp, sandık güvenliğini koruma altına almak isteyen arkadaşları aramızda görmek istiyoruz."

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap