SON DAKİKA



Haber > Rize > Uraloğlu: Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirecek

Uraloğlu: Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirecek

28 Temmuz 2024 Pazar - 17:22




Bakan Abdülkadir Uraloğlu: İyidere Lojistik Limanı, Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirecek





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte yapımı devam eden lojistik limanda incelemelerde bulundu.

Uraloğlu: İyidere Lojistik Limanı, Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirecek

TRABZON'A 50 KM UZAKLIKTA OLACAK




Bakan Uraloğlu,Rize şehir merkezine 20, Trabzon şehir merkezine ise 50 kilometre mesafede bulunan İyidere Lojistik Limanı için,Türkiye’nin jeopolitik önemine vurgu yaparak, “Ülkemiz sadece doğu – batı eksenli koridorların değil; aynı zamanda, Kafkas ülkeleri ve Rusya’dan Afrika’ya uzanan kuzey – güney koridorlarının da merkezi. Doğu Karadeniz de Avrupa ve Orta Asya’dan açılan Kafkasya koridoru için çok önemli bir noktada yer alıyor. Limanımız aynı zamanda Kafkas ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak kombine taşımacılık zincirinin aktarma merkezi olacak.” şeklinde konuştu. Rize İyidere Lojistik Limanı'nın uluslararası ticaret yollarıyla olan bağlantısına değinen Bakan Uraloğlu, "Limana gelen yükler, Erzurum, Bingöl, Diyarbakır ve Mardin güzergahındaki karoyolu bağlantısı ile Kalkınma Yolu'na bağlanacak, bu sayede, uluslararası ticaret yollarına bağlantısıyla Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirecek" dedi.

Uraloğlu: İyidere Lojistik Limanı, Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirecek




YILDA 13 MİLYON TON KAPASİTE

Bakan Uraloğlu, İyidere Lojistik Limanı faaliyete geçtiğinde İran'ın kuzey eyaletlerinin Dubai limanlarını kullanarak yaptığı 25 milyar dolarlık ithalatını bir aydan 15 güne indiren bir alternatif olarak hizmet edeceğini ve bu özelliğiyle bölgenin ve Türkiye’nin deniz ticaretinden aldığı paya büyük katkı sağlayacağını söyledi. Uraloğlu, “Limanımız genel kargo, dökme yük, konteyner yükü ve Ro-Ro taşıma olmak üzere yılda toplam 13 milyon ton kapasitesi ile Karadeniz havzasında büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olacak” dedi.

Uraloğlu: İyidere Lojistik Limanı, Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirecek




2026'DA HİZMETTE OLACAK

Devam eden yapım çalışmalarında yüzde 50 seviyesini aştıklarını bildiren Uraloğlu, limanın ana mendireğinin 2 bin 700 metre, tali mendireğinin ise 470 metre uzunluğunda olacağını belirterek, “Bir kilometreden uzun rıhtım ve 60,5 x 272,5 metre ölçülerinde de Ro-Ro rıhtımı da inşa ediyoruz. 2026 yılında Rize İyidere Lojistik Limanımızı hizmete almayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 




HABER MERKEZİ-AA
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap