SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şehrine sevdalı bir adam: Abdullah Kapapıçak

Şehrine sevdalı bir adam: Abdullah Kapapıçak

29 Kasım 2016 Salı - 09:00








Bu hafta size şehrine sevdalı bir adamdan bahsetmek istiyorum. Tirebolu Belediye Başkanı Sayın Abdullah Kapapıçak. Karadeniz’in huzur limanı olan Tirebolu tam bir tarih ve kültür şehri olmasının yanında, günümüzde en kaliteli fındığın ve en lezzetli çayın yetiştiği, doğanın en cömert davrandığı naif bir ilçemizdir. Denizinden yaylasına, zengin vejeteryan mutfağından samimi insanlarına kadar, 3 bin yıllık geçmişe sahip, Rusların Harşit çayını geçemediği müstahkem mevki, uç kale bir şehir. Andoz Kalesi (Espiye), Bedrama Kalesi ve Saint Jean (Sen Jan) Kalesi üçgeninde kurulmuş, 'üç şehir' anlamına gelen Tripolis’in başkenti Tirebolu, günümüzde 16 bin merkez nüfusa sahiptir ve bu şehre belediye başkanı olmak da ancak sevda işidir. O ne kadar Tirebolu’ya sevdalıysa Tirebolu da ona o kadar sevdalıdır diyebiliriz.

Yakından görüşme ve tanışma fırsatı bulduğum Sayın Başkan, yıllarını Tirebolu’ya vermiş ve söz konusu Tirebolu olduğunda hep heyecanlanan ve kabına sığmayan bir insan. Belediye başkanı olduktan sonra bu heyecanı daha da artmış ve coşkuya dönüşmüş. Tirebolu’ya hizmet etmek, Tirebolu’yu yaşamak birinci önceliği. Şehri daha da güzelleştirmek ve geliştirmek için gecesi gündüzü yok. Projelerini ve hizmetlerini yürütürken şehrin tarihi ve kültürel dokusuna özen gösteriyor ve şehri geleceğe taşıyacak olan asıl unsurun tarihi ve kültür yapısı olduğunun fakında. Belediye başkanı olmanın sadece hizmet üretmek, proje üretmek, çalışmak olmadığının da farkında olan Başkan Karapıçak, halkla ilişkilere de büyük değer veriyor. Sürekli ve her fırsatta Tirebolulularla olmaya büyük gayret gösteriyor. Muhtarlar ve mahalle halkı ile sürekli bir araya gelerek sorunları ve çözüm yollarını onlarla birlikte ele alıyor. Düğün, cenaze gibi mutlu ve acı günlerinde halkının yanında olmaya özen gösteriyor. Çocuklara ve gençlere büyük önem veriyor. İlçede bulunan eğitim kurumlarının sorunları ve gelişimini de yakından takip ediyor. İlçede bulunan yüksekokulun yanında bir de fakülteye sahip olmanın önemini çok iyi biliyor. Ülkenin ilçede bulunan tek İletişim Fakültesi ile gurur duyuyor ve her zaman sahip çıkıyor. Böylesine sevdalı ve donanımlı bir belediye başkanı olduğu için kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum. Giresun’un kadim şehri Tirebolu böyle bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap